Tema za kratka pitanja i odgovore
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Tema za kratka pitanja i odgovore
ajme pa to mi je 5 minuta biciklom . hvala puno !
hmm malo sam prenaglio . je li to u vrapcu kod ine ? blizu doma zdravlja ?
jeli mogu umjesto kondezator od 10000uF 40V staviti kondezator 15000 uF 50V?
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Sto se tice voltaze nema nikakve veze.....
Al kapacitet..... hmmmm
Za sta ti treba to ?
Ako je za neki ispravljac veci kapacitet je bolji al ako je za neki proracunati el. sklop, bome nemozes samo tako mjenjati vrijednosti....
Al kapacitet..... hmmmm
Za sta ti treba to ?
Ako je za neki ispravljac veci kapacitet je bolji al ako je za neki proracunati el. sklop, bome nemozes samo tako mjenjati vrijednosti....
Korg X5D <3
kondezator je za ispravljač pa onda znači da može
@ Drago_Zg bio sam tamo prije 10 minuta rekli su da nemaju i da ne drze to . uputili su me u arbor
tamo nemaju a nemaju ni ideju gdje bi mogao nabaviti . nije valjda da je elka najblize ???
tamo nemaju a nemaju ni ideju gdje bi mogao nabaviti . nije valjda da je elka najblize ???
mogu li iskoristiti ovo http://www.elektronika.ba/432/kontrola- ... umulatora/ da napravim od ovog http://www.eleccircuit.com/lm338-power- ... r-138v-5a/ punjač akumulatora ?
koji debljinu vodova na PCB-u mi preporučate za max 0,5A stuje koja će tuda teći, a koliku za max 4A?
*jedninice u mm ili MIL(sima)
*jedninice u mm ili MIL(sima)
http://lmgtfy.com/?q=pcb+trace+current+width+ratio" onclick="window.open(this.href);return false;
misliš da to nisam probal, ali dobim 2 vrijednosti i koju izabrati. osim toga, pital sam preporučenu vrijednost, znači neku koja bi trebala biti uredu, a ne neku na 5 decimala, ali svejedno tnx
A to nije uvek tek tako lako reci, sve zavisi kolika je duzina voda, koja struja tece itd...
Zato imas kalkulatore...
Ako koristis prvi link onda gledas vrednosti za External Traces.
Zato imas kalkulatore...
Ako koristis prvi link onda gledas vrednosti za External Traces.
http://elfly.pl/multimetr/multimetr_en_DIP.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
s kolkom bi strujom ovo trebalo napajati? Znači LCD, +2 mala ventilatora i AVR?
također kolka bi struja trebala za napajanje 2 instrumenta s ICL (volt-amper metar), ako svaki ima 4 LED displeja?
i kolka bi bila preporučena struja na napajanje jednog malo većeg ventilatora koji bi bio upravljan LM741 i relejem?
Narano tražim neke približne vrijednosti, odnosno praktične... tipa: 100, 200, 500 mA ili slično...
s kolkom bi strujom ovo trebalo napajati? Znači LCD, +2 mala ventilatora i AVR?
također kolka bi struja trebala za napajanje 2 instrumenta s ICL (volt-amper metar), ako svaki ima 4 LED displeja?
i kolka bi bila preporučena struja na napajanje jednog malo većeg ventilatora koji bi bio upravljan LM741 i relejem?
Narano tražim neke približne vrijednosti, odnosno praktične... tipa: 100, 200, 500 mA ili slično...
Pozdrav,dal se netko od vas koristi programom ExpressPCB ??
Dal je moguće i kako u njemu napravit zrcaljenje,nema kod printanja.
Hvala
Dal je moguće i kako u njemu napravit zrcaljenje,nema kod printanja.
Hvala
"cuksi" -> "dino_kc"
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Nisam 100% siguran al mislim da ti ga on automatski zrcali...
Prije dok sam radio sa njim, koristio sam transfer i sjecam se da cim bi isprintao nosio bi predlozak na peglanje stoga......
Isprintaj pa provjeri.....
Prije dok sam radio sa njim, koristio sam transfer i sjecam se da cim bi isprintao nosio bi predlozak na peglanje stoga......
Isprintaj pa provjeri.....
Korg X5D <3
Imam isprintano ali je sve isto,program je jako jednostavan pa mi se sviđa...Jedino me to mući.
"cuksi" -> "dino_kc"
Pa i treba da bude isto kao i na ekranu kompa, to i jest preslik iz ogledala. Kada tu štampu staviš na vitroplast okreni stranu štampe prema bakarnom sloju vitroplasta.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Da sad kad gledam to na papiru i vidi se kroz svjetlo ispada to tako,samo moram napravit zrcaljenje slova jer piše sve naopačke.
"cuksi" -> "dino_kc"
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
E sa time ti sretno....
To ni ja nisam uspio prokuziti
To ni ja nisam uspio prokuziti
Korg X5D <3