Memory efekt
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Memory efekt
Imam problem kod aku busilice Hitachi ,sa baterijama .Naime pojavio mi se takozvani memory efekt t.j. ne mogu potpuno napuniti baterije .Imam aku busilicu 12 V,1,4aH ,NiCd baterije i kolega je punio bateriju a nije bila potpuno prazna te se stvorio taj memory efekt da je baterija smanjila kapacitet i sad je ne mogu napuniti do kraja i brzo se isprazni .Zna li netko moze li se kako anulirati taj problem i ponovo pokrenuti bateriju .Hvala na savjetima
Re: Memory efekt
Pozdrav
imaš posebne punjače baterija sa mogučnošću pražnjenja tako da punjač po napunjenosti baterije krene u analizu iste i prazni je. Uređaj koji sam je koristio u bivšem servisu je imao mogučnost namještanja broja ciklusa. samo i to nije neka garancija da češ vratiti bateriju vrijedi pokušati ali.....
imaš posebne punjače baterija sa mogučnošću pražnjenja tako da punjač po napunjenosti baterije krene u analizu iste i prazni je. Uređaj koji sam je koristio u bivšem servisu je imao mogučnost namještanja broja ciklusa. samo i to nije neka garancija da češ vratiti bateriju vrijedi pokušati ali.....
-
- Pocetnik na forumu
Re: Memory efekt
Radije prepakuj baterry pack sa novim NimH baterijama. Duze traju, a ne stvara se memory efekat kao na NICd. Punjac moze ostati isti jer se i jedne i druge pune impulsno cini mi se.
A te tvoje baterije su vjerovatno vec dale sve od sebe...
A te tvoje baterije su vjerovatno vec dale sve od sebe...