Memory efekt

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
ben-66

Memory efekt

Post by ben-66 »

Imam problem kod aku busilice Hitachi ,sa baterijama .Naime pojavio mi se takozvani memory efekt t.j. ne mogu potpuno napuniti baterije .Imam aku busilicu 12 V,1,4aH ,NiCd baterije i kolega je punio bateriju a nije bila potpuno prazna te se stvorio taj memory efekt da je baterija smanjila kapacitet i sad je ne mogu napuniti do kraja i brzo se isprazni .Zna li netko moze li se kako anulirati taj problem i ponovo pokrenuti bateriju .Hvala na savjetima
LIAM
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Re: Memory efekt

Post by LIAM »

Pozdrav

imaš posebne punjače baterija sa mogučnošću pražnjenja tako da punjač po napunjenosti baterije krene u analizu iste i prazni je. Uređaj koji sam je koristio u bivšem servisu je imao mogučnost namještanja broja ciklusa. samo i to nije neka garancija da češ vratiti bateriju vrijedi pokušati ali.....
ben-66

Post by ben-66 »

OK,hvala na pomoci ..
Serviser22
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by Serviser22 »

Radije prepakuj baterry pack sa novim NimH baterijama. Duze traju, a ne stvara se memory efekat kao na NICd. Punjac moze ostati isti jer se i jedne i druge pune impulsno cini mi se.

A te tvoje baterije su vjerovatno vec dale sve od sebe...
Post Reply