Svrdla
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Svrdla
Pokusaj kod zubara nekog nabaviti.
Ma nije toliko bitno ako pjevaju..samo da su kvalitetni..morat ću onda do Bauhausa
Ima ih u bauhausu, gledali ja i shenda..
..skupi su, ja sam nekidan mislio kupiti, al nema se para
..skupi su, ja sam nekidan mislio kupiti, al nema se para
Koliko to skupi..da znam dal se isplati ić?
Ne znam točno (a ni otprilike), najbolje da odeš pogledati. U pevecu su bili 3 kom 40kn
Za Pevec znam..za mene je to bila više manje ok cijena..jer su svrdla bila prilično kvalitetna..
Ako ne mozes naci,onda uzmi iglu 0,8 mm i odseci do pola *usicu*(da bude tacno po horizontali) pa probaj time da probusis plococu.Ako je za drugi materijal,onda imas problem.Jednom sam imao slicni problem pa sam skidao 1mm burgiju na platno 2000 gradusa(smirgl papir oznake 2000!!).Postavio sam platno na stari hard-disk i skinuo na 0,7 mm za oko 10 min.Mozes probati da stavis svrdlo 1mm na bor masinu sa regulacijom i ramnomerno (samo dodirujuci!) prislonis komad letvice na kojoj stavis smirgl papir.
- Feko
- Stariji član
ha, ti bokca Gdje si ti @batka, pa radiš takve pizdarije...100 km od najbliže civilizacije
Nabavio sam..a cijena i nije strašna 3 kom za 36 kn..original od Proxxona
E moja rajo kad ti zgusti ,a ti u cik zore radis plocicu onda moras da se snalazis Koliko puta sam ostao bez nijedne burgije u 00 h nocu.I sta onda,da trazim market za burgije? Ako to lepo i pazlivo uradis ,moze da traje duze nego burgija -provereno radi OK!
da sve do jutra
Imam jos nekoliko komada raznih debljina svrdala za prodaju, Kramer-Njemacka proizvodi, 9kuna /komad.Ako nekom treba nek se javi.
Odakle si i koje debljine imaš?
Za ostale, ima li u Bauhausu stalak za proxonove bušilice (ili bilo kakve pogodne za bušenje tiskanih pločica)?
Za ostale, ima li u Bauhausu stalak za proxonove bušilice (ili bilo kakve pogodne za bušenje tiskanih pločica)?
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
- Feko
- Stariji član
...za proxonove bušilice stalaka ima u chipoteci ali nije jeftin...oko 350 kuna
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules ... 6069028605
Cijena stalka je 450kn, a bušilice 270kn, radi se, naravno, o istom dobavljaču (trgovini)...
Vjerujem da bi se svi iznenadili kada bi ste znali šta se nalazi u ovoj bušilici koja potječe od firme čija je uprava u Njemačkoj, a izgradnja u Kini:
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules ... 6069028500
Nalazi se prekidač (serijski vezan sa motorom - normalno), motor promjera 6cm koji se može zaustaviti rukom, puno manji od motorića za brisače u automobilu i paralelno motoru spojen nekakav keramički kondenzator (otklanjanje smetni i tako dalje), dobro, zanemarimo li jednostavnost kostrukcije postoji jedna druga velika prevara a to je snaga. Na bušilici piše snaga 40W, kada ja nju priključim na 12V ja očekujem da ona vuče 3.3A, no, slučajno sam išao mjeriti struju prije izgradnje PWM regulacije i došao do struje od 300mA pri maksimalnom broju obrtaja (12V). Dakle struja je 10 puta umanjena, odnosno REALNA SNAGA ove, ne baš tako jeftine bušilice (270kn - 40 eura), iznosi 4W.
Barem su realni u razlici cijene bušilice i stalka, vjerujem da je daleko više materijala otišlo u proizvodnji stalka nego gore opisane bušilice!
Ova priča o snazi me podsjetila na kineske proizvode, pogotovo audio uređaje, kod kojih se navodi snaga i do 10 puta veća od realne snage...samo da bi se pridobio kupac... to tvrtke rade, ali gdje je stručna inspekcija
Proxxon
Cijena stalka je 450kn, a bušilice 270kn, radi se, naravno, o istom dobavljaču (trgovini)...
Vjerujem da bi se svi iznenadili kada bi ste znali šta se nalazi u ovoj bušilici koja potječe od firme čija je uprava u Njemačkoj, a izgradnja u Kini:
http://www.chipoteka.hr/www_new/modules ... 6069028500
Nalazi se prekidač (serijski vezan sa motorom - normalno), motor promjera 6cm koji se može zaustaviti rukom, puno manji od motorića za brisače u automobilu i paralelno motoru spojen nekakav keramički kondenzator (otklanjanje smetni i tako dalje), dobro, zanemarimo li jednostavnost kostrukcije postoji jedna druga velika prevara a to je snaga. Na bušilici piše snaga 40W, kada ja nju priključim na 12V ja očekujem da ona vuče 3.3A, no, slučajno sam išao mjeriti struju prije izgradnje PWM regulacije i došao do struje od 300mA pri maksimalnom broju obrtaja (12V). Dakle struja je 10 puta umanjena, odnosno REALNA SNAGA ove, ne baš tako jeftine bušilice (270kn - 40 eura), iznosi 4W.
Barem su realni u razlici cijene bušilice i stalka, vjerujem da je daleko više materijala otišlo u proizvodnji stalka nego gore opisane bušilice!
Ova priča o snazi me podsjetila na kineske proizvode, pogotovo audio uređaje, kod kojih se navodi snaga i do 10 puta veća od realne snage...samo da bi se pridobio kupac... to tvrtke rade, ali gdje je stručna inspekcija
Proxxon
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Ne možeš na taj način mjeriti snagu motora, to je struja praznog hoda. Morao bi bušilicu opteretiti sa nekim nominalnim opterećenjem i onda izmjeriti struju..
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti