daljinsko paljenje?

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
vuky

daljinsko paljenje?

Post by vuky »

treba mi shema za daljinsko paljene auta..postoji li to? :D
Dinko

Post by Dinko »

To ti je malo teze.

Napravit daljinski za paljenje nije toliki problem, ali treba napravit kontrolu kada treba prestat anlasovat, pa dal je auto u brzini, mozda treba gas stisnut, cok potegnut itd.

Opet treba kodirat kljuc da bude samo tvoj...

Moje misljenje je da se bas i ne isplati!

P.S.: Xzibit je kupio daljinac za Hummer direkt u tvornici :twisted:

Pozdrav!!
sasadd

Post by sasadd »

A sta mislis koliko je tesko to uraditi ako je auto automatik ?! Mnogo olaksava situaciju. Rijesen problem da li je auto u brzini , problem gasa, coka (automatski saug - cok). AUtomatik se moze upaliti samo ako je u P (parkingu) ili nije u brzini (to je rijeseno u elektronici ). A sto se tice verglanja ?! Moze li se vremenski ograniciti vrijeme verg. Neko prosjecno. Npr. 2-3 sec. Toliko meni treba.. I da li se moze iskoristiti trenutni daljinac. Imam Excalibur alarm 900 tx ili tako nesto. Ima 3 dugmica. Ja koristim samo srednji. Za sta su ostala 2 manja. !?

Ajd da nesto odradimo.
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Kada drzis lijevu tipku jedno 1-2 sekunde, upali se dodatni relej na koji mozes spojiti sta hoces pa i to tvoje paljenje. Taj relej "drzi" sve dok ti drzis to dugme. Kod mene je isti takav alarm i tu sam spojio duga svjetla.

Ono trece desno dugme ti je za otvaranje gepeka :)
sasadd

Post by sasadd »

Razumijem ja to. Dok ja drzim dugme on vergla... Ali sta poslije kad pustim dugme ?! nema spoja i gasi. Postoji li relej koji ce po dobijanju napona i po prestanku da ostane u tom stanju !? Ipak treba da ima kontakt (kao pozicija - kao da je kljuc u bravi) ?!
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Uu, vidis, dobro si rekao :)

Moraces onda da napravis neki uredjaj koji ce da to radi, a koji ces aktivirati tim prekidacem sa alarma.

Trax
sasadd

Post by sasadd »

Znam.. Pa ima li ko ideju kako ?!?! Sta >?! Ja sam napravio da kad pritisnem dugme, sa alarma na jedan manji relej koji pali drugi koji vergla i jos jedan koji drzi poziciju ali kad pustim dugme sve se gasi...
Znaci fali mi jos to... AJD LJUDI PREDLOZI....
Dinko

Post by Dinko »

Znaci jedan relej pali automat anlasera i kontakt.
a reci jel onda zelis palit preko daljinskog a gasit kljucem?
jer mora bit kljuc glede zakljucavanja volana, ne?

ako je tako, onda imam zanimljivo rjesenje, samo moram skuzit kak da ubacim sliku u post..
daj javi!
sasadd

Post by sasadd »

Pa da.. Kad to bude palilo na daljinac.. Ja kad upalim na dalj.. Sjednem u auto, samo stavim kljuc na poziciju kontakta (auto radi) , naravo i volan vise nije zakljucan a dalje...NEMAM POJMA kako postavit SLIKU.. SALJI NA MAIL. sasadd@spinter.net ili sasadd@teol.net[/url]
Post Reply