Lightshow

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
isa
Penjem se :)

Lightshow

Post by isa »

Trebao bi mi neki lightsow sa 5 žarulja od po 40W svaka, da radi u ritmu muzike. Jel ima tko shemu?? :cry: :cry:
dragon-fly

Post by dragon-fly »

bilo je sličnog pitanja negdje....čekaj,probaću nać... 8)
dragon-fly

Post by dragon-fly »

http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... tmu+muzike

to ti je nekaj slicno kak sa i reko... :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: [/url]
isa

Post by isa »

Šta ne čitaš! light show sa ŽARULJAMA OD 40W X 5. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Fedja
Napredujem
Napredujem

Post by Fedja »

Ima ih koliko hoces na netu ali cini mi se uglavnom za 3 sijalice.. Ali ti sklopovi nisu komlikovani, tako da ti nije veliki problem preraditi neki light show za 5 kanala.
WEB

Post by WEB »

da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje >isa< nemoj se ljutit :wink:

ovako za 3tjedna radim jedan party e sada htio sam da imamo light show mislio sam ga napraviti ali problem mi je jer nemam malu busilicu,nekad nemogu kupit neke dijelove jer ih nema,ali nema veze.
Zanimaju me zener diode,ako se netko razumi malo bolje u njih molio bih da mi pomogne.
ja sam mislio spojiti 8zener dioda od 12V 1W u seriju i postavit ih po prostoru gdje ce se plesati,tako da izgasim svitla i samo ukljucim zenerice neka blicaju oce li mi one davati dovoljnu svijetlost,ako me razumite sta me zanima ili trebam staviti jos zenerica???Prostor je malo veci
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Stari moj gdje si vidio da zener dioda svijetli?

Siguran sam (ISKRENO SE NADAM) da si mislio na LEDiode :D

http://www.google.com/search?hl=en&q=led+light+show
Fedja
Napredujem
Napredujem

Post by Fedja »

WTF!?!?!
Zenerice ne svijetle :shock::shock: (osim pod velikim naponima :lol:), da nisi mozda mislio na LED-ice :lol: Ledice rade na naponu od 2V (pa do 4-5V one ultrabright). Mozes ih spojiti u seriju, ali na sta ih mislis prikljuciti? I kako zamisljas da ce one blicati (ako mislis na onih 50Hz izmjenicne struje, zaboravi na to, to se ne primjeti golim okom)? Moras napraviti neki dodatni sklop ako mislis da ti blicaju.. Btw. tesko da ce ti ledice dati dovoljno svjetla.. Ustvari zavisi sta cete raditi :lol::lol:
WEB

Post by WEB »

skuzajte onda sam krivo informiran,ima sam jedno malu svijetiljku koja je kada je ukljucis blica cilo vrijeme izmjenjuje se plava i crvena i blicalo je dosta jako a radilo je na one 3 male baterije za laser,i receno mi je da je to zenerica ima neko Z ili N na sebi sa neznam s koje strane se to slovo gleda.

Zanima me onda sta je to,svijetlilo je plava i crvena izmjenjivale su se onda koja je to elektronička komponenta???

T
isa

Post by isa »

:lol: :lol: :lol: Zenerica svjetli :lol: :lol: :lol: , i nisam pitao za lightshow sa diodama i Zenericama :lol: :lol: , nego sa ŽARULJAMA, može i sa 3 žarulje, koji je ovo sajt kad se razne gluposti gruvaju na račun elektronike :lol: :lol: :lol:
DRUG STARI
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by DRUG STARI »

WEB najbolje da kupiš novogodišnje lampice
Fedja
Napredujem
Napredujem

Post by Fedja »

isa wrote::lol: :lol: :lol: Zenerica svjetli :lol: :lol: :lol: , i nisam pitao za lightshow sa diodama i Zenericama :lol: :lol: , nego sa ŽARULJAMA, može i sa 3 žarulje, koji je ovo sajt kad se razne gluposti gruvaju na račun elektronike :lol: :lol: :lol:
Ima na netu milion takvih sema.. Evo jedna sa ovog sajta (Ligh show.. Malo se poigraj sa ovom filterima i mozes prepraviti i za 5 sijalica..
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

isa

Post by isa »

OK, OK vdim da ste pomogli, inače sam već skinuo onu shemu sa elektronika.ba i prereadio je za 6 sijalica, sa raznim filtherima, tako da nije frka, zato me i nije bilo tako dugo online :wink: :wink: :wink:
Hvala još jednom Fedji i dobrim ljudskim bićima, koji su voljni pomoći što se elektronike tičhe :) :) :)
Post Reply