Lightshow
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- dragon-fly
- Penjem se :)
- dragon-fly
- Penjem se :)
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... tmu+muzike
to ti je nekaj slicno kak sa i reko... [/url]
to ti je nekaj slicno kak sa i reko... [/url]
da ne otvaram novu temu pitat cu ovdje >isa< nemoj se ljutit
ovako za 3tjedna radim jedan party e sada htio sam da imamo light show mislio sam ga napraviti ali problem mi je jer nemam malu busilicu,nekad nemogu kupit neke dijelove jer ih nema,ali nema veze.
Zanimaju me zener diode,ako se netko razumi malo bolje u njih molio bih da mi pomogne.
ja sam mislio spojiti 8zener dioda od 12V 1W u seriju i postavit ih po prostoru gdje ce se plesati,tako da izgasim svitla i samo ukljucim zenerice neka blicaju oce li mi one davati dovoljnu svijetlost,ako me razumite sta me zanima ili trebam staviti jos zenerica???Prostor je malo veci
ovako za 3tjedna radim jedan party e sada htio sam da imamo light show mislio sam ga napraviti ali problem mi je jer nemam malu busilicu,nekad nemogu kupit neke dijelove jer ih nema,ali nema veze.
Zanimaju me zener diode,ako se netko razumi malo bolje u njih molio bih da mi pomogne.
ja sam mislio spojiti 8zener dioda od 12V 1W u seriju i postavit ih po prostoru gdje ce se plesati,tako da izgasim svitla i samo ukljucim zenerice neka blicaju oce li mi one davati dovoljnu svijetlost,ako me razumite sta me zanima ili trebam staviti jos zenerica???Prostor je malo veci
Stari moj gdje si vidio da zener dioda svijetli?
Siguran sam (ISKRENO SE NADAM) da si mislio na LEDiode
http://www.google.com/search?hl=en&q=led+light+show
Siguran sam (ISKRENO SE NADAM) da si mislio na LEDiode
http://www.google.com/search?hl=en&q=led+light+show
WTF!?!?!
Zenerice ne svijetle :shock: (osim pod velikim naponima ), da nisi mozda mislio na LED-ice Ledice rade na naponu od 2V (pa do 4-5V one ultrabright). Mozes ih spojiti u seriju, ali na sta ih mislis prikljuciti? I kako zamisljas da ce one blicati (ako mislis na onih 50Hz izmjenicne struje, zaboravi na to, to se ne primjeti golim okom)? Moras napraviti neki dodatni sklop ako mislis da ti blicaju.. Btw. tesko da ce ti ledice dati dovoljno svjetla.. Ustvari zavisi sta cete raditi :lol:
Zenerice ne svijetle :shock: (osim pod velikim naponima ), da nisi mozda mislio na LED-ice Ledice rade na naponu od 2V (pa do 4-5V one ultrabright). Mozes ih spojiti u seriju, ali na sta ih mislis prikljuciti? I kako zamisljas da ce one blicati (ako mislis na onih 50Hz izmjenicne struje, zaboravi na to, to se ne primjeti golim okom)? Moras napraviti neki dodatni sklop ako mislis da ti blicaju.. Btw. tesko da ce ti ledice dati dovoljno svjetla.. Ustvari zavisi sta cete raditi :lol:
skuzajte onda sam krivo informiran,ima sam jedno malu svijetiljku koja je kada je ukljucis blica cilo vrijeme izmjenjuje se plava i crvena i blicalo je dosta jako a radilo je na one 3 male baterije za laser,i receno mi je da je to zenerica ima neko Z ili N na sebi sa neznam s koje strane se to slovo gleda.
Zanima me onda sta je to,svijetlilo je plava i crvena izmjenjivale su se onda koja je to elektronička komponenta???
T
Zanima me onda sta je to,svijetlilo je plava i crvena izmjenjivale su se onda koja je to elektronička komponenta???
T
-
- Pravo uznapredovao :)
Ima na netu milion takvih sema.. Evo jedna sa ovog sajta (Ligh show.. Malo se poigraj sa ovom filterima i mozes prepraviti i za 5 sijalica..isa wrote: Zenerica svjetli , i nisam pitao za lightshow sa diodama i Zenericama , nego sa ŽARULJAMA, može i sa 3 žarulje, koji je ovo sajt kad se razne gluposti gruvaju na račun elektronike