ovako:
moram spojiti mikrofon na ulaz pojačala (preko mixera), na mixeru trebaju biti L i R ulaz (neki stereo audio signal) i ulaz za mikrofon (mono), a na izlazu mixera bi trebao i na L i R kanalu imati signal iz mikrofona i ulazni signal, naravno, na kraju bi sve išlo u pojačalo.
nadam se da je jasno !
Cvele znači da ti je onaj kompletan predpojačavač (odličan za samogradnju) komplikovan ili si od njega odustaao iz nekih drugih razloga. A da vama oboici ne treba nešto slično ovome.
UH pa ništa ne rekoh o šemi. Stereo predpojačalo sa regulaciom boje zvuka. Ovi filteri LOW i HIGH mogu se izbaciti kao i LOUDNESS efekat.
Na ulazu u tački MIC se spaja PREDPOJAČALO za mikrofon i signal sa mikrofona će se čuti ravnomjerno i na lijevom i desnom kanalu stereo pojačala. Provjereno, pravio sam ovo predpojačalo sa ovim ozmjenama u vezi filtera.
lutovac-ba wrote:Cvele znači da ti je onaj kompletan predpojačavač (odličan za samogradnju) komplikovan ili si od njega odustaao iz nekih drugih razloga.
Nemam PCB. To sam svojevremeno kupovao u nekom kitu sa pločom, ali sam sačuvao samo pisanu dokumentaciju. Ovo je dosta "stara" šema a nimalo naivna. Praktično 7 potenciometara treba da uglaviš na ploču, ali znam da radi imam negdje šemu i predpojačala za mikrofon koji čini cjelinu sa ovim stepenom. Sad znam da ću morat tumarati po arhivi da to kompletiram. U prilogu je popis elemenata u pdf formatu.
Lutovac-ba je li mogu ja koristiti transformator od ≈330W za ono pojačalo 300W. Znam da snaga treba da je veća od snage pojačala a ja sam nabavio EI limove i imam ih za samo 330W (bas steta jer sam mislio praviti 400W pojacalo) pa sam mislio namotati transformator jer mi svi kažu da je isplativije (49V, 550W transformator kosta 100€).
Za primar mi treba 114m žice (debljina 0.85), a za sekundar 26m debljine 1.90. Sta mislite je li stvarno isplativije motati nego kupiti gotov. Je li neko od vas možda namotavao transformator i šta mislite koliko bi me koštala žica?
Dejane šema koju sam ponudio je stereo predpojačivač za regulaciju boje zvuka. Ovo što ti nudiš je mikser. To su dvije različite stvari. Jedna drugu ne mogu zamijeniti, a za dobr uređaj potrebna su oba stepena.