@pedja: što se mene tiće samo daj. Ali slažem se i sa elektorom: ovom forumu baš fali odvojeni dio za mjerne instrumente i sl. - nemam pojma, ne razumijem se previše u to, pa ne znam koliko je to komplicirano napravit? Ja sam se malo nametnuo sa ovim topicom, baš iz razloga da imamo odvojeno za raspravljat o ovoj temi, izmjenjivat iskustva, postavljat pitanja itd.
Pedja, ako bude u TOPu ili odvojeni podforum, slobodno promjeni naslov threada ako misliš da treba - recimo "Rigol, Siglent i ostali osciloskopi - podrška", ili kako drukčije. Ja sam stavio Rigol i Siglent jer sam zaključio/procijenio da su ti skopovi i dovoljno kvalitetni i dovoljno jeftini (hmmm...

) i najdostupniji na našim prostorima; LeCroy, Atten i puno drugih "marki" su Rigol i Siglent većinom, samo rebrandirani. Ne znam za Hantek! Ispravite me ako griješim, ali mislim da su samo Rigol i Siglent OEM proizvođaći što se Kitaja tiće?
@elektor: ne znam kome si postavio pitanje o otključavanju?
JE SAD VIDIM: mislio si na 2000 seriju, ali ajde kad sam se već raspiso, mislio sam da misliš na hakiranje Rigola na višu frekvenciju! O tome ima ohohoj na eev-u. Neću se petljat u to, ali koliko sam čitao za Rigol 1052, one prve serije su se skoro pa po defaultu pretvarale iz 50 u 100MHz, onda je Rigol skužio pa počeo postavljat zamke. Onda su fa...ovaj hakeri opet našli načina, ali onda je bio mislim neki problem, nakon podizanja BW-a se poremećivala tvornička kalibracija i još neke cake! E onda su ljudi ostali već malo oprezniji. Ima i programčić napravljen, to svi znate, samo priključite skop, klik mišem - i gotovo! Za najzadnja izdanja više ne znam.
Ima onaj Voltcraft/Hantek iz conrada.de (najjeftiniji digitalni u conradu), sad da ne tražim - njega se dalo (i još da ako ga ima) sa 100 na 200MHz podignut! Ali po meni jako slab osciloskop!
@zigzag9: pa naravno da bi mnogi bili sretni i sa šroteks Uni-T od čitavih 250MSa/s, kamoli sa Rigolom 1052, koji je i meni bio prvi izbor dok nisam slučajno naletio (zadnji dan!) na Siglent SDS1072CML, sad da ne raspravljamo o tome,
PO MENI po svemu tuče R1052 (osim možda po cijeni), usporediv je, opet
po meni, sa Rigolom 1102! I da,
veličina ekrana JEST važna, čisto radi komocije, ali
rezolucija skoro pa uopće nije bitna, to su sve kako si rekao, 8-bitni uređaji - jedino je dobro kod rezolucije 800x480 u odnosu na 400x230 ili koliko već (i neki Hameg i Tek osciloskopi imaju tu rezoluciju!) što slova i brojke mogu bit sitniji, pa stane više podataka (automatskih očitanja itd) na ekran. Nisam imao prilike radit sa Rigolom, ali mislim da bi mene osobno smetalo da nema odvojene kontrole za svaki kanal, ali opet, sto ljudi... 1052 nema ni "posvećeni" "SINGLE" gumb što mu mnogi zamjeraju, ne znam koliko je to smetnja pri radu; to nije nikakva "greška" nego čisto dizajna radi, da se dobije što kompaktniji skop, ja osobno preferiram velike kutije sa hrpom gumbića i LEDica

!