Postovani prijatelji, strucnjaci, doktori i ostali clanovi

, imam jedan problem sa dimmerom koji cu izloziti ovde pa ako nekome nesto padne na pamet, neka se izjasni.......Isti problem je imao i clan Fedja, koji takodje nije znao odgovor, a radi se o treptanju sijalice to jest o naglom gasenju i paljenju sijalice....

Treptanje se pojavljuje nasumice i trepce neko vreme i zatim nestane, vec sam pomislio da imam gremline u instalaciji

....Medjutim, uredjaj je najverovatnije ispravan jer se radi o tri komada u razlicitim prostorijama...Prvo mi je treptao jedan, neko vreme nasumice samo pocne treptati i prestane, kao da je neki kontakt los....Zatim je nakon par meseci prestalo i preselilo se na druga dva uredjaja koja su treptala istovremeno, i ako su bile razlicite prostorije, faza je bila ista i to im je bilo zajednicko....E sad, ja mislim da uredjaji primaju neke impulse preko napajanja, jer je moguce da neko prikacinje neki uredjaj koji "prlja" mrezni oblik signala ili sta je vec, nisam dovoljno bistar da shvatim....Ali znam da pad napona nije, jer sam gledao kako se ponasaju dimmeri kada je elektrolucni aparat za zavarivanje na istoj fazi, vidi se da dolazi do pada intenziteta osvetljenja ali ne i do totalnog zamracenja, a cim se prestane sa varenjem, sve je ok.......A to se desava i sa obicnim dimmerom na toj fazi.....Ima li iko pojma sta i kako....?!?!?!
Nadam se da sam dovoljno razumljivo objasnio problem.....PozZz i hvala unapred.......
Shit happens....