TwoWay Thing - Dvosmjerni GSM Kontroler
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Pa ja sam imao na umu postaviti "source code" tj analiziranu verziju asm koda tvog programa sa prijedlozima nekih izmijena . Pokusao sam nac tvoju email adresu ali !? mozda sam corav !? Za raspravu o promijenama hex kode nam bas i nije najbolje riesenje [ necemo valjda svaki put u disasembliranje i analizu / ] . Malo mi je nezgodno u formi texta 34kB postavit to na board ali cu pokusat.
Pozdrav
Pozdrav
Pokusao sam postavit ali ne ide kao forma texta / presirok , jedino img mozda.
@Trax tvoju email adresu ne vidim nigdje !!!!!!!!!!
Trax izbrisao kod i premjestio ga na ovaj link: http://www.elektronika.ba/projekti/fajl ... roler2.asm
@Trax tvoju email adresu ne vidim nigdje !!!!!!!!!!
Trax izbrisao kod i premjestio ga na ovaj link: http://www.elektronika.ba/projekti/fajl ... roler2.asm
U dijelu programa za prijem SMS poruke od mobitela si komentirao da moze doci do ulaska u beskonacnu petlju...
samo da kazem da malo vise imamo poziv
pa nebi trebali da uletimo u beskanacnu petljicu a inace sve odlicno. Istina, provjera start bita od mobitela bi mogla da ide u podproceduricu za prijem seriskog podatka od mobilnog, ali opet imamo provjeru ispravnosti tog podatka (bit bRS232) pa nam u sustini bude isto samo ovako kako jeste - malo brze... evo ga rutina za prijem podatka. To je rutina iz mikroElektronike, sa promjenjenom sitnicom.
Usput da kazem, super si analizirao FW
Idem sad zurim pa se cujemo!
Code: Select all
ad00EB ;BTFSC PORTA,0h
;GOTO ad00EB
CALL PA0RD
;MOVLW 0x22
XORLW 0X22
BTFSC STATUS,Z ; testira dal je next byte 22h // ceka tri byte sa 22h // nema obrade greske !!???
INCF 0x33,F ; marker
MOVLW 0x03
SUBWF 0x33,W
BTFSC STATUS,Z ; test dal je r33==3
GOTO ad00F7 ; ako je
GOTO ad00EB ; ako nije / ako dodje do greske u citanju 3 x 22h FW ce ostat u beskonacnoj petlji !!!!!!
ad00F7 MOVLW 0x1E
MOVWF FSR
ad00F9 ;BTFSC PORTA,0h
CALL ad0044 ; test prekida
; Za AUX RS RX
;****** RS232 RX (-> RXD) ******
RECsub2 bsf bRS232 ; Predpostavimo da ce podatak doc i biti OK
btfsc RXport2 ; Jel nije start bit? Ako jest preskoci ...
GOTO REENTRY ; Vrati se jebiga nema jos podatka :)
CALL Rs_Wait ; Cekaj jedan polubit da se centriras !
movlw h'08' ;
movwf RS_TEMP1 ; Broj bita u prijemu, 9600-8-N-1
GOTO RECaR ; Zadrska
RECaR CALL R_Wait ;
btfss RXport2 ;
GOTO RECbR ;
bsf RXD, 7 ;
GOTO RECcR ;
RECbR bcf RXD, 7 ;
RECcR decfsz RS_TEMP1, 0 ;
rrf RXD, 1 ; Ponovi ovo 7 puta
decfsz RS_TEMP1, 1 ;
GOTO RECaR ;
CALL R_Wait ;
btfss RXport2 ; Proveri da li je stop bit
GOTO REENTRY ; A zasto nebi osli tam' ?
RETURN ;
REENTRY clrf RXD ; Nevazeci podatak, nema start bita
bcf bRS232 ; Reci da nema jos podatka ili da nije OK
RETURN ; vrati se...
Idem sad zurim pa se cujemo!
Ono sa beskonacnom petljom , on uveca r33 za 1 samo ako je prethodni res ==22h [ podatak sa porta] ako nije vraca ga na pocetak petlje i pri tome se ne uvecava r33 a dok god nije r33=03h nema izlaza !!??! Imam ja rutine koje sam koristio za komunikaciju za emulatore ali i za programatore ali u principu su sve sw rutine za standardnu serijsku komunikaciju gotovo iste , s neznatnim odstupanjem kod HW je drugo . Ali to sad nije bitno samo je iz rutine koja provijerava dal je port aktivan maknuta provijera bita na mjesto gdje bi bilo najbolje da bude radi ustede mem prostora !!! Jesi li pogledao preradu rutine za trazenje nano naredbe ? Bilo bi dobro kad bi se vise ljudi ukljucilo u raspravu , a dodavanjem SPI flasha ili rama mogli bi zaista oslobodit jos prg memorije , i bilo bi dobro da se iznesu ideje sto jos ukljucit u opcije 2wayT !!! uredjaja.Ja cijelo vrijeme imam osjecaj kao da to nije zaokruzena cijelina , kao da nesto fali !!? A najvise mi se ne svidja to sto com port za komunikaciju s GSM-om ima fixnu brzinu komunikacije , mislim da cemo to rijesit bez da mijenjamo kristal !!! Ako si kad analizirao FW za punjenje dragon modula[ i neke slicne iz sat tv] vidjet ces kako je to jednostavno postavljeno , FW testira prvi byte zvani jos i guard byte u dolazu i prebacuje brzinu ako guard byte nije jednak ocekivanome a to bi znacilo da imamo jedan kristal za sve brzine dijeljene sa 2[ a moze i neparne] tj mobitele i da posao automatskog podesavanja brzine [ bitratea] preuzme MCU !! Jos cemo o tome popricat.ako je potrebno da uredjaj ucinimo max "pravim" mogli bi upotrijebit 16F876 [ dil28] !!! Iako se meni osobno vise svidjaju atmeli od ove stare generacije PIC kontrolera , ne samo zbog brzine , vec imaju puno bolju orijentaciju u radu s registrima , sramom i koristenja mem prostora [ prg mem] pogotovu kad radite iz asemblera se to vidi .
Pozdrav
Rutina za trazenje podatka u flashu [ prilagodjena] je napravljena po uzoru rutine za trazenje odgovora [ jezicna baza] i ostalih podataka [ podaci o chipu , proizvodjat , ID , maxlen , tip mem ]u bazi koju sam pisao za programator s atmelovim processorom ATmega8515 .Ona nije bas donijela neku ustedu [ zaboravio sam da PIC 16xxx ne moze koristit 8+8 bita vec nazalost samo cijelu rijec duzine 14 bita ]. No ona bi trebala pojednostavit buduce dodavanje odgovora ili podataka slicnog tipa i dati im preglednost.
Pozdrav
Rutina za trazenje podatka u flashu [ prilagodjena] je napravljena po uzoru rutine za trazenje odgovora [ jezicna baza] i ostalih podataka [ podaci o chipu , proizvodjat , ID , maxlen , tip mem ]u bazi koju sam pisao za programator s atmelovim processorom ATmega8515 .Ona nije bas donijela neku ustedu [ zaboravio sam da PIC 16xxx ne moze koristit 8+8 bita vec nazalost samo cijelu rijec duzine 14 bita ]. No ona bi trebala pojednostavit buduce dodavanje odgovora ili podataka slicnog tipa i dati im preglednost.
djelovi-hitno mi je
ima li neka dobra duša da mi ispiše djelove
idem po njih 1 na god pa da si kupim ih odmah
poštom nemogu jer je to preglupo
dajte hitno mi je
trax nema vremena
idem po njih 1 na god pa da si kupim ih odmah
poštom nemogu jer je to preglupo
dajte hitno mi je
trax nema vremena
nema na projektima
dajte ljudi hitno mi je
nema u projektima
nema u projektima
Na prvoj stranici ovog foruma imas jedan post u kome je SVE OPISANO STO SI PITAO. Sve osim kako dodati jos releja. Za sad to nije dokumentovano pa neces ih moci dodati do daljnjeg. Skini onaj ZIP ili RAR fajl i u njemu sam sve napisao.
Releji su ti naprimjer RAS-1210 a crvene tackice oznacavaju kontakte sa zavojnicom koja se nalazi u releju.
Releji su ti naprimjer RAS-1210 a crvene tackice oznacavaju kontakte sa zavojnicom koja se nalazi u releju.
Last edited by trax on 29-08-2005, 23:31, edited 1 time in total.
- Kvizak_Hadarak
pozdrav svoj raji ovako malo da pohvalimo ovog moderatora traxa za projekat bilo bi supre ako bi ti nama dao hex vrijednosti AT naredbi ili ja imam pogresan file za siemens c35 mislim pise tamo fino AT+c pa tako dalje ali nema vrijednosti mislim nema od toga nista vrsio sam analizu tvog projekta najlakse mi je bilo GSM alarm tako se zva baram kako se sjecam pa sam na nasao dosta stvari koje su me nervirale koje sada nebih iznosi ali ako moderatora znima rado ali nismo tu da se kritikujemo mislim kod se moze dosta minimizirati meni treba znaci hex vrijednosti AT naredbi da li bi ti to mogao meni poslati mislim ako moze ako ne nema frke ili barem da me uputis gdje se to moze naci a uvezi minimizacije mozemo popricati i na faksu zajedno sa pejom uz kafu ajd Best regards
GOGA
GOGA
Zdravo Kvizak,
Source imas medju prvim postovima ove teme, znaci na prvoj stranici pronadji post gdje ima link za ZIP fajl... u njemu imas i HEX fajl.
Ako mislis na HEX fajl, jer ne kontam to "hex vrijednosti AT naredbi" .. mozda tebi trebaju AT komande/naredbe za siemens telefone ??? Ako ti to treba, to imas medju "tekstovima" na mom sajtu. Komande su u 99% slucajeva zajednicke za sve telefone.
U vezi minimizacije mozemo naravno popricati ali bi sad volio da mi kazes koje su te stvari "nervirale" sto se tice GSM Alarma i zasto? Minimizacija bi se mogla odraditi recimo za ovaj projekt jer mu je to potrebno zbog narednih softversko/hardverskih nadogradnji, ali o tom-po tom kad prodju ispiti...
P.S. Kod tebe nigdje tacke u tekstu? Pravo se izhandrim dok procitam
Eto pa cujemo se,
Trax
Source imas medju prvim postovima ove teme, znaci na prvoj stranici pronadji post gdje ima link za ZIP fajl... u njemu imas i HEX fajl.
Ako mislis na HEX fajl, jer ne kontam to "hex vrijednosti AT naredbi" .. mozda tebi trebaju AT komande/naredbe za siemens telefone ??? Ako ti to treba, to imas medju "tekstovima" na mom sajtu. Komande su u 99% slucajeva zajednicke za sve telefone.
U vezi minimizacije mozemo naravno popricati ali bi sad volio da mi kazes koje su te stvari "nervirale" sto se tice GSM Alarma i zasto? Minimizacija bi se mogla odraditi recimo za ovaj projekt jer mu je to potrebno zbog narednih softversko/hardverskih nadogradnji, ali o tom-po tom kad prodju ispiti...
P.S. Kod tebe nigdje tacke u tekstu? Pravo se izhandrim dok procitam
Eto pa cujemo se,
Trax
Last edited by trax on 29-08-2005, 23:32, edited 1 time in total.