Light Show - bezzicni 3x600W
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
- Feko
- Stariji član
Re: Light Show - bezzicni 3x600W
Ma mislio sam...da nebi spojio zvučnike...pa mislio da na potenciometrima vrši Volume i korekciju boje tona
- _Maniac_
- Pravo uznapredovao :)
Feko wrote:Ma mislio sam...da nebi spojio zvučnike...pa mislio da na potenciometrima vrši Volume i korekciju boje tona
hahahahha... a dobro... nadam se da nema takvih bas... hm... kako bi to nazvao... "likova"...
Capo Di Tutti Capi
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
_Maniac_ wrote:
hahahahha... a dobro... nadam se da nema takvih bas... hm... kako bi to nazvao... "likova"...
PS:I ja sam kao klinac pre trideset i kusur godina za napajanje i za izlaze stavio din konektore za zvucik pa je tip kabl sa strujom ubo u jedan od kanala i sve sprzio...
Uvem ima takvih likova. Menjaj to dok je vreme.
..hello..
..evo baš sam napravio ovaj LS i sve radilo kako treba jedno 5 min.. i onda KABUM nestalo struje :oD
..ošla žarulja i tiristor za srednje tonove puko ko kokica!!!! a i neki vodovi ošli u klinac...
..pa me zanima u čemu je problem!?!?!?!?
..i da..radio sam onaj bez osigurača i bez kratkospojnika!!!
..i da, mi može netko reć koji osigurač stavit!?!??!
HVALA!!!!!!!!!!!!!!
..evo baš sam napravio ovaj LS i sve radilo kako treba jedno 5 min.. i onda KABUM nestalo struje :oD
..ošla žarulja i tiristor za srednje tonove puko ko kokica!!!! a i neki vodovi ošli u klinac...
..pa me zanima u čemu je problem!?!?!?!?
..i da..radio sam onaj bez osigurača i bez kratkospojnika!!!
..i da, mi može netko reć koji osigurač stavit!?!??!
HVALA!!!!!!!!!!!!!!
0000 0000 0111
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Sve varijante Light Showa, pa i ova koju si sklopio, je testirana i radila je min 24 sata bez problema, i nije bilo nikakvih problema. Ako si spojio sve kako treba prema shemi i upotrebio odgovarajuce elemente, moralo je da funkcionse bez problema. Ostaje ti da proveris Pcb ( da slucajno nije ostalo bakra izmedju vodova) i da stavis drugi triac.LED_ri wrote:..hello.. ..i da..radio sam onaj bez osigurača i bez kratkospojnika!!
..oke..niš onda, budem sutra probo napravit drugu poločicu jer su se na ovoj i vodovi odvojili odpločice pa budem vidio...
..u svakom slučaju hvala na odgovoru ;O)
..u svakom slučaju hvala na odgovoru ;O)
0000 0000 0111
Ej ja sam napravil light show po ovoj shemi,, ako sam dobro shvatil, zavojnica netreba pa ako neide ona netreba ni c10? http://shrani.si/f/h/Ku/2tGBudao/lightshow3x600.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
radio sam po originalnoj semi, ali nisam stavio torus...i ukljucio u struju i eksplodirao je C7...sad cu da ga zamenim i da stavim torus i valjda ce raditi ok...
imam pitanje
da li moraju da se stave hladnjaci?
i kakve hladnjake da stavim...?
i da li treba da stavim uzemljenje? tj. gde da ga povezem...
imam pitanje
da li moraju da se stave hladnjaci?
i kakve hladnjake da stavim...?
i da li treba da stavim uzemljenje? tj. gde da ga povezem...
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Hladnjaci nisu obavezni ako stavljas sijalice manje snage. Ja sam ih stavio jer sam za probu prikljucivao reflektorke od 500W.Ukoliko light show montiras u metalnu kutiju, onda je obavezno uzemlji.
jel probao neko da usmeto mikrofona prikljuci signal npr iz audio izlalza na racunaru...?
Bolje da nije, a i ako jeste nece ti napisati, jer mu treba nova maticna procesor itd
Imas semu i sa tim, koristi se mali trafo umesto mikrofona i pojacala...
Imas semu i sa tim, koristi se mali trafo umesto mikrofona i pojacala...
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Ajde ako mozes okacit ti ili sindja neku shemu "zicnog" light showa koji isprobano radi
Dobio sam zadatak da se malo raspitam i izradim tri takva uredaja za jedan klub u gradu
Dobio sam zadatak da se malo raspitam i izradim tri takva uredaja za jedan klub u gradu
Korg X5D <3
Pogledaj prvu stranicu ove teme.
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Zabolile me oci od gledanja, ja svejedno nista ne nasao
Korg X5D <3
Pa sema ti isti, samo izbacis mikrofon i pojacalo a ubacis trafo na mesto pojacala...
Trafo ti je neki mali prenosni iz radia ili tako neceg...
Trafo ti je neki mali prenosni iz radia ili tako neceg...
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Ovde i nema "zicnog", zato i nemozes da nadjes-ako pod zicnim podrazumevas da se light show prikljuci na izlaz pojacala ili sl. Ovaj je bezicni i signal dobija preko mikrofona. Veoma je osetljiv i moze da bude na par i vise metara od izvora zvuka. Dalje, daleko je sigurniji od ovih zicnih , i na kraju provereno radi.Black Angel wrote:shemu "zicnog" light showa koji isprobano radi
Ovde imas jedan stari provereni trokanalni "Zicni", ali ga ne preporucujem jer moze doci do proboja izolacije primar /sekundar i do unistenja audio uredjaja. Kod ovih zicnih se obavezno odmota sekundar trafoa i pojaca izolacija a zatim ponovo namota sekundar. Ovo komplikuje izradu a gotov light show nije nista kvalitetniji od bezicnog.
- Attachments
-
- light_show_3ch.rar
- (94.24 KiB) Downloaded 522 times
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
A ako je zbilja toliko riskantno oko proboja, onda bolje ne....
Ipak su to miksete i pojacala od par desetaka tisuca kn.
Jedini je problem sto bi taj light show stajao na jednom uzvisenju gdje sva oprema stoji a zvucnici su na skroz drugom kraju prostorije....
No ipak, to je klub pa se muzika raspali koliko god moze.....
Budem izradio jedan komad za sebe pa ako bude sve dobro izradim i ostatak....
No kakva je opcenito kvaliteta efekata ?
Jel se moze stavit u klub bez da se osramotis ?
Jel dobro reagira na niske tonove ?
Ovo sto sam gledao po snimkama, nekako mi je neuskladeno
Ipak su to miksete i pojacala od par desetaka tisuca kn.
sindja1204 wrote:Veoma je osetljiv i moze da bude na par i vise metara od izvora zvuka. Dalje, daleko je sigurniji od ovih zicnih , i na kraju provereno radi.
Jedini je problem sto bi taj light show stajao na jednom uzvisenju gdje sva oprema stoji a zvucnici su na skroz drugom kraju prostorije....
No ipak, to je klub pa se muzika raspali koliko god moze.....
Budem izradio jedan komad za sebe pa ako bude sve dobro izradim i ostatak....
No kakva je opcenito kvaliteta efekata ?
Jel se moze stavit u klub bez da se osramotis ?
Jel dobro reagira na niske tonove ?
Ovo sto sam gledao po snimkama, nekako mi je neuskladeno
Korg X5D <3
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
To sto su zvucnici na drugom kraju prostorije nije nikakav problem. Npr Light show reaguje na zvuk guzvanja papira na 3-4 m. Ako si gledao video koji sam ja postavio i nije nesto sinhronizovano jer i nema zvuka , a osetljivost sva tri kanala,[ niski, srednji, visoki], mozes fino da regulises potenciometrima, i nema sanse da se osramotis.
A ako i dalje hoces "zicni", mozes da prepravis ovu varijantu i umesto mikrofona (ulaznog dela) , stavis opto coupler. ,sto je 100% sigurnije od trafoa.
Imas ovde jedan primer jednokanalnog ligh show-a sa opto couplerom.
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=9&t=6582" onclick="window.open(this.href);return false;
A ako i dalje hoces "zicni", mozes da prepravis ovu varijantu i umesto mikrofona (ulaznog dela) , stavis opto coupler. ,sto je 100% sigurnije od trafoa.
Imas ovde jedan primer jednokanalnog ligh show-a sa opto couplerom.
http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... f=9&t=6582" onclick="window.open(this.href);return false;
- Black Angel
- Odlično uznapredovao
Ok, hvala na informacijama
Mislim da cu prvo pokusati sa bezicnim pa ako ne bude zadovoljavao standarde, ostaje meni
Mislim da cu prvo pokusati sa bezicnim pa ako ne bude zadovoljavao standarde, ostaje meni
Korg X5D <3