Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Pošalji mi podatke od onih polovnih izvđenih iz profi pintera i kolika je cijena po jednom.abc wrote:Imam ja neke nove, prije kupljene na ebayu, odustao sam od njih i presao na DC servo, bolji su, imaju povratnu vezu. Ne znam koje ti trebaju bipolarni ili unipolarni koje snage, ja imam neka 3 nova unipolarna od 2,8A ili 3A ,ne znam sad tocno napamet.
Imam i neke polovne skidane sa nekih velikih profi printera koje sam isprobao na nekom diy CNC.
Imam cak i neke drajvere polovne tvornicke ali bi ih trebao isprobati.
Samo stoje i skupljaju prasinu a ne treba mi to vise.
Ja sam ih platio po kilogramu 35kn/kg, nisam ih mjerio ali mislim da imaju vise od kg. Unipolarni su, da li imas drajver za njihov pogon. Ako ti trebaju manji motori za eksperimentiranje mozda ih nadjes u nekom rashodovanom printeru ili sl. ili ti neko pokloni.CNC-man wrote:Pošalji mi podatke od onih polovnih izvđenih iz profi pintera i kolika je cijena po jednom.abc wrote:Imam ja neke nove, prije kupljene na ebayu, odustao sam od njih i presao na DC servo, bolji su, imaju povratnu vezu. Ne znam koje ti trebaju bipolarni ili unipolarni koje snage, ja imam neka 3 nova unipolarna od 2,8A ili 3A ,ne znam sad tocno napamet.
Imam i neke polovne skidane sa nekih velikih profi printera koje sam isprobao na nekom diy CNC.
Imam cak i neke drajvere polovne tvornicke ali bi ih trebao isprobati.
Samo stoje i skupljaju prasinu a ne treba mi to vise.
Za transakciju se lako dogovorimo, kazi koji je to drajver, pravio sam neke pa da vidimo da li vrijedi uopce praviti tako nesto da ne dozivis razocarenje a potrosis samo dijelove.CNC-man wrote:Napravit ću si za 500kn kontroler koji može upravljati s tri koračna motora 24V i 2A,a to mi je sasvim dovoljno za CNC radne površine 500x500x150.
Navedite cijenu motora onih polovnih pa se dogovorimo.
pozdrav![]()
![]()
![]()
Ma nije problem sa cim ces crtati nego koji drajver mislis praviti. Inace postoji i bolji program za pokretanje CNC-a , pogledaj emc2 koji radi pod linuxom(ubuntu). Instalira se operativni sistem sa tim programom, puno bolje radi sa step motorima nego mach pod win. Zato sto je operativni sustav kompajliran samo za to da radi pod emc2 i pokrece cnc i nista drugo, ima bolji tajming za pokretanje drajvera.CNC-man wrote:Nacrte ću raditi u AutoCad-u...
pogonit ću cnc preko mach-3
Jel imate kojih motora za kupit koj koštaju do 100kn?
Pozdrav
Ja cu ti parcijalno odgovoriti.ncrncevic wrote:mislim da sam fulao temu
adim ako moze da prebaci na odgovarajuce mjesto
hvala