Prvo pozdrav svima.
Imam neki rad koji sam dobio jako sličan ovom za prevesti i zanima me da li netko zna o cemu se tu radi ili da mi barem prevede naslov
Evo rada:
https://www.calvin.edu/~pribeiro/misc/P ... adance.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Neznam kako prevest harmonic impedance i ako mi moze netko objasnit o cemu se tu radi.
Hvala
Harmonijska impedancija?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Harmonijska impedancija?
Harmonic impedance bi ti bio kompleksni otpor na harmoničkim frekvencijama.
Ajmo redom. Kad imaš neki titrajni krug, on oscilira na svojoj osnovnoj frekvenciji, ali se kao nusprodukti pojavljuju i oscilacije na višekratnicima osnovne frekvencije. Na primjer, ako je osnovna frekvencija 100Hz, prvi višekratnik će biti 200Hz, drugi 300Hz ....
Impedancija je otpor za izmjeničnu struju i ovisi (između ostalog) o frekvenciji kojom se mijenja ta struja.
Ajmo redom. Kad imaš neki titrajni krug, on oscilira na svojoj osnovnoj frekvenciji, ali se kao nusprodukti pojavljuju i oscilacije na višekratnicima osnovne frekvencije. Na primjer, ako je osnovna frekvencija 100Hz, prvi višekratnik će biti 200Hz, drugi 300Hz ....
Impedancija je otpor za izmjeničnu struju i ovisi (između ostalog) o frekvenciji kojom se mijenja ta struja.
Hvala ti.
A kako bi preveo tu harmonic impedance=harmonijska impedancija ili?
Isto pitanje za mjerenje tih impedancija ima u tom članku navedeno da se mjeri kao sad npr. jednostavan strujni krug i da ubrizgavamo harmonijske struje.
Opet isto pitanje za harmonijske struje?
Koji je to element ''fault level''
Hvala
A kako bi preveo tu harmonic impedance=harmonijska impedancija ili?
Isto pitanje za mjerenje tih impedancija ima u tom članku navedeno da se mjeri kao sad npr. jednostavan strujni krug i da ubrizgavamo harmonijske struje.
Opet isto pitanje za harmonijske struje?
Koji je to element ''fault level''
Hvala
''fault level'' - nivo (razina) greške
Nije nikakav element...
Što se prevoda tiče... pošalji rad koji treba prevesti, pomnoži stranice sa 10€ i pošalji na adresu koju ti dostavim i dobiješ prevod od profesora engleskog jezika... to je onako "ko' tebi"... jer si novi na forumu!
Nije nikakav element...
Što se prevoda tiče... pošalji rad koji treba prevesti, pomnoži stranice sa 10€ i pošalji na adresu koju ti dostavim i dobiješ prevod od profesora engleskog jezika... to je onako "ko' tebi"... jer si novi na forumu!