Harmonijska impedancija?

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Elektor2

Harmonijska impedancija?

Post by Elektor2 »

Prvo pozdrav svima.
Imam neki rad koji sam dobio jako sličan ovom za prevesti i zanima me da li netko zna o cemu se tu radi ili da mi barem prevede naslov
Evo rada:
https://www.calvin.edu/~pribeiro/misc/P ... adance.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Neznam kako prevest harmonic impedance i ako mi moze netko objasnit o cemu se tu radi.

Hvala
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Re: Harmonijska impedancija?

Post by Smjesko »

Harmonic impedance bi ti bio kompleksni otpor na harmoničkim frekvencijama.
Ajmo redom. Kad imaš neki titrajni krug, on oscilira na svojoj osnovnoj frekvenciji, ali se kao nusprodukti pojavljuju i oscilacije na višekratnicima osnovne frekvencije. Na primjer, ako je osnovna frekvencija 100Hz, prvi višekratnik će biti 200Hz, drugi 300Hz ....

Impedancija je otpor za izmjeničnu struju i ovisi (između ostalog) o frekvenciji kojom se mijenja ta struja.
Elektor2

Post by Elektor2 »

Hvala ti.
A kako bi preveo tu harmonic impedance=harmonijska impedancija ili?

Isto pitanje za mjerenje tih impedancija ima u tom članku navedeno da se mjeri kao sad npr. jednostavan strujni krug i da ubrizgavamo harmonijske struje.

Opet isto pitanje za harmonijske struje?
Koji je to element ''fault level''

Hvala
Shenda

Post by Shenda »

''fault level'' - nivo (razina) greške

Nije nikakav element... :(

Što se prevoda tiče... pošalji rad koji treba prevesti, pomnoži stranice sa 10€ i pošalji na adresu koju ti dostavim i dobiješ prevod od profesora engleskog jezika... to je onako "ko' tebi"... jer si novi na forumu! :wink:
Post Reply