kako nije bitno,normalno da je bitno. to su uglavnom pojacala za razglase,nikakva kavaliteta zvuka,samo dernjava.
auto pojacala- previse za auto-pojacalo,ako i napisu 400w, onda je na 1 ohm.
kako nije bitno,normalno da je bitno. to su uglavnom pojacala za razglase,nikakva kavaliteta zvuka,samo dernjava.
pa hocu da u sobu ubacim pojacalo ali imam 4 zvucnika znas da smo raspravljali da na 2 izlaza spojim 4 zvucnika.
moze se spojiti dva po 8 ohma u paralelu da dobijes 4 ohma ili dva od 4 ohma u seriju da dobijes 8 ohma, neka pojacala ne podrzavaju impedanciju 4 ohma pa si provjeri sto kupujes da nebi pojacalo stvaralo dimne efekte
Joj crko mi jedan zvucnika ni radi cega radio normala ali nisam obracao paznju na njega kada sam malo bolje pogledao on ne radi. Vadio sam zvucnik iz kutije i direktno spajo ali nema efekta a so je moralo da sjebe stvar zvucnik ne daje nikakav zvuk sto govori da nisu namotaji otisli.
kako si zakljucio da NIJE namotaj otiso ????
Pa uopse ne daje nikakav efekt a kako nije drugi otiso ako je bilo pojacalo jako? a jesi li probao samo na oba kanala direktno
da ti nije crko jedan kanal
Da probao sam drugi zvucnik na onaj kanal ali nije kanal otiso.
Jeli paralelno spajanje zvucnika kada spojis + u jedan kanal a - u drugi od zvucnika? I jeli to steti pojacalo?
gle, nema tu nikakve mudrolije, ako zvucnik ne krcka kad na njega spojis bateriju npr. 9V ili ako preko multimetra ne pokazuje otpor npr. 2-16ohma, IZGORIO JE NAMOTAJ ili ti je zica u prekidu