Problem sa allpic-om
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Problem sa allpic-om
Pozdrav,
Kao sto naslov govori imam problem sa ovim programatorom.
Prilikom programiranja ic-prog izbaci gresku u kojoj pise : Verify failed at adress 0000h!
Pretpostavljam da je problem u vezi programatora sa serijskim portom ali sve deluje u redu,jel imao neko slicnih prolema, kako bih to mogao da resim?
Kao sto naslov govori imam problem sa ovim programatorom.
Prilikom programiranja ic-prog izbaci gresku u kojoj pise : Verify failed at adress 0000h!
Pretpostavljam da je problem u vezi programatora sa serijskim portom ali sve deluje u redu,jel imao neko slicnih prolema, kako bih to mogao da resim?
Re: Problem sa allpic-om
Iskljuci onu kocku "CP" prije programiranja i onda isprogramiraj.
CP je i bila iskljucena,pregledao sam i veze na stampanoj plocici al izgleda da je sve u redu a ja imam isti problem...
Ono sto ic-prog odradi pre nego sto izbaci gresku kada je na komp prikljucen programator,odradi i kada on nije prikljucen pa zbog toga sumnjam na serijski port jel zna neko kako mogu da proverim dal on radi i jel moguce da je to problem?
probaj ovako, udji u options pa tab programing ukljuci verify during programming a iskljuci verify after programming ja sam imao isti problem i tako sam ga resio
Kada ukljucim to onda mi odmah izbaci gresku "Programing failed at Code adress 0000h!".
Tako da opet nece....
Tako da opet nece....
- sindja1204
- Odlično uznapredovao
Programming failed at code address 0000h se javlja ako zaboravis da ubacis pic u programator a startujes program all ili ako programator nema napajanje......
Ili ako Vpp ne dodje pre Vcc (licno sam imao taj problem)
Resio sam ga tako sto sam skinuo C3 sa allpic-a i sve radi kao podmazano!
Nisi rekao koji je PIC u pitanju...
Resio sam ga tako sto sam skinuo C3 sa allpic-a i sve radi kao podmazano!
Nisi rekao koji je PIC u pitanju...
o kom picu je rec?
ja sam probo sa pic 16F877 i sve je ok, na picu 16F84 dobijem ovaj eror:
http://www.imagesforme.com/show.php/788701_untitled.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.imagesforme.com/show.php/788701_untitled.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
NEsto ti nije uredu sa pic16f84 bez problema programira ga....
to sam i predpostavio, sutra cu kupit drugi pa cu vidit
Koja je razlika izmedju JDM programatora i onog all pica? naso sam ovo: http://www.circuit-projects.com/microco ... ammer.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pa all pic ti je vrsta JDM programatora...
@Laki5
Ja sam imao problem sa tim picem i allpic programatorom a onda sam to uz pomoc Branez-ovu rijesio. Dao mi je NTPICprogramer i skinuo sam onaj mali brik na Jumperu ( mada po nekoj logici treba biti ukljucen) i sve je profunkcionisalo besprijekorno. Probaj mozda je u pitanju isti problem NE zaboravi da bi napajanje ALLPIC programatora moralo biti 15V!
Ja sam imao problem sa tim picem i allpic programatorom a onda sam to uz pomoc Branez-ovu rijesio. Dao mi je NTPICprogramer i skinuo sam onaj mali brik na Jumperu ( mada po nekoj logici treba biti ukljucen) i sve je profunkcionisalo besprijekorno. Probaj mozda je u pitanju isti problem NE zaboravi da bi napajanje ALLPIC programatora moralo biti 15V!
Rec je pic-u 16f84a, al izgleda da je doticni pic crkao pa me to zeza, ove nedelje cu nabaviti novi pa cu videti...
Hvala svima na pomoci !
Hvala svima na pomoci !
heh ako je prvi nije velika steta i ja sam spalio prvi a posle je sve islo kako treba