TDA1524 Problem

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
VFDisplay
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

TDA1524 Problem

Post by VFDisplay »

Dakle moj jako hvaljeni TDA Tone controntroler me je izdao!
Problem je u tome što mi se od jedamput ugasi desni kanal iz neznam kojeg razloga.
Sve sam provjerio da li je dobro spojeno i je, promijenio kondove, stavio drugo pojačalo (misleći da mi je samo pojačalo krepalo,ali nije) i opet isto
To mi se događa kad se ugrije tj. nakon nekih 30min. od kako je upaljen
Da li bi netko znao u čemu je problem?
Hvala!

EDIT: Taj se kanal nakon 15-30sec ponovno upali, ali opet se nakon nekog vremena ugasi i tako cijelo vrijeme
Feko
Stariji član
Stariji član

Re: TDA1524 Problem

Post by Feko »

Koliko imaš spojenih zvučnika...možda si pretjerao sa OHM-ažom pa zaštita izbaciva :roll:
VFDisplay
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by VFDisplay »

ma nikad mi se to prije nije događalo ali eto kad pitaš na 2x12w pojačalu (TDA1518BQ) imam 2 spojena zv. od 4R (svaki na svoj kanal)

usput to je predpojačalo
boraomega
Pravo uznapredovao :)

Post by boraomega »

To kolo i nije pojacavac snage pa nema veze sa zvucnicima. Pronadji manji komad debelog metala ili manji hladnjak ravan sa jedne strane i pritisni ga na kolo kada upalis uredjaj. Pazi da ti okolni elementi ne smetaju da lepo nalegne. Vidi hoce li se sada iskljucivati? Alternativa je da imas takozvani "Kalte" sprej koji proizvodi nisku temperaturu kad se prska na neku povrsinu i sa njim treba svakih minut-dva vrlo kratko prsnuti na kolo dok radi da mu stalno drzis nizu temperaturu ali nemoj da ga "smrzavas". Ako to resi problem, to znaci da ti se nesto u kolu dogodilo (bog ce znati sta?!) ali ga moras promeniti.

Ako nije kolo, najpre sumnjaj na hladan lem ili elektrolite.
Rođen sam u Srbiji... od toga ću i da umrem!

Imati prijatelje, to znaci prihvatiti da ima lepsih, pametnijih i sposobnijih od vas. Ko to ne moze da prihvati - nema prijatelja!
VFDisplay
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by VFDisplay »

pa ovako:
da grije mi se ko blesav i stavio sam mu hladnjak ali nije imalo učinka...
ma da se ne mućimo odlučio sam izdvojiti 20kn za novi jer ovaj je već puno puta korišten za različite svrhe...
ajd imam sreće što ja na sbaki čip (osim na audio pojačala) stavljam podnožje da ga mogu bez problema promijeniti
a što se tiče elektrolita svi su novi i nisu uopće napuhnuti (još sam ih provjerio ohmmetrom i voltmetrom)

svejedno hvala na pomoći! :wink:
boraomega

Post by boraomega »

Taj cip je samo preamp i tonska kontrola i trebalo bi da se vrlo malo greje?! Nesto se unutra dogodilo pa obrati paznju sta si mu sve do sada radio da ti se to opet ne dogodi!
Rođen sam u Srbiji... od toga ću i da umrem!

Imati prijatelje, to znaci prihvatiti da ima lepsih, pametnijih i sposobnijih od vas. Ko to ne moze da prihvati - nema prijatelja!
VFDisplay
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by VFDisplay »

obavezno jer ne mislim davat svaki čas 20 kn za čip!
ali hvala na upozorenju
mislim da znam šta je problem
VFDisplay
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by VFDisplay »

da sad ne otvaram novu temu može li mi tko reći gdje se spaja tj. kako se spaja snd-by i mute na TDA7384A?
Da li ako ja to ostavim ne spojeno će biti zvuka ili ne? :roll:
Shenda

Post by Shenda »

Jesi ti gledao ovo ->

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... 7384A.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Na 7. strani, pod STAND BY & MUTING je opisano šta i kako trebaš spojiti! :wink:
Na 5. strani imaš shemu, a na 6. PCB i montažnu shemu... Treba da te bude :oops: !

Ako ne kontaš engleski... opet :oops: !!!
VFDisplay
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by VFDisplay »

naravno da sam gledao
i treba da me bude :oops: i :azdaja:
nikola991
Penjem se :)
Penjem se :)

Post by nikola991 »

Ako ostavis ne spojeno stand by nece biti ni zvuka. Spoj stand by onako po semi na 12V i to treba da radi. :D
VFDisplay
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by VFDisplay »

hvala na odgovoru :D
Post Reply