voltmetar220 - član od 2007.

Svi novi članovi koji se registruju na forum se predstavljaju ovdje.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
denahv
Pravo sam se raspisao :)

voltmetar220 - član od 2007.

Post by denahv »

Ja sam malo stariji član, ali da se predstavim :)

Zovem se Denis, imam 16 godina. Živim u Osijeku. Idem u srednju Elektrotehničku i Prometnu školu, u prvi razred, smjer - Tehničar za mehatroniku. Elektronikom i računalima se bavim u slobodno vrijeme, i kad god stignem. Od malih nogu sam uvijek nešto čačkao oko struje. Prvi pravi susret sa strujom mi je bio kada sam gurnio pincetu u utičnicu i napravio kratki spoj :lol: . Poslije srenje škole se planiram zaposliti, jer mi se ni u srednju školu neda ići, a kamoli još fakultet... Znam da sam ljenčina, al šta sad :D . Na ovaj forum sam došao preporukom prodavača u Chipoteci :D .

Eto, ukratko o meni :)
Mehatronicar
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Re: voltmetar220 - član od 2007.

Post by Mehatronicar »

još jedan mehatroničar.... lijepo... tako treba - najbolji smjer!
ninja
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by ninja »

definitivno najbolji :D

poz kolega po struci :wink:
txs5280
Napredujem
Napredujem

Post by txs5280 »

slazem se...eT3
Drago_Zg
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Drago_Zg »

Što je to mehatronika? Što voltmetar 220 radi u mehatronici?
Objasni i nama sitnoj buraniji, koja nemamo pojma!
Hvala!
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]
Shenda

Post by Shenda »

Dragec nemoj tako... :roll:

... i sitna boranija će se opasulji!!! :lol: :lol: :lol:
denahv

Post by denahv »

Oćeš iskreno? Ni ja ne znam točno. Nisam imao bodova za smjer Elektrotehničar, pa sam otišao za Mehatroniku. Nije mi ni bilo bitno šta je, važno da je 4 godine.

Ali možda mogu malo ukratko ispričati. Mehatroničar se bavi preciznim mjerenjima s raznim instrumentima. Nadograđuje strojeve i uređaje, tj. automatizira ih. Automatizira strojeve, tako da je sve upravljano kompjuterski, kao u tvornicama. Eto, to je ukratko koliko ja znam. @Ninja je završio taj smjer, pa bi možda on mogao bolje objasniti :wink:

Ali razmišljam da se prebacim, jebe me matematika već u prvom razredu, a kako će tek biti u drugom, tek u trećem... Ne znam ni ja sam šta ću. Imam popravak uskoro iz matematike, i ne znam kako ću proć, jer matematiku jednostavno ne razumijem. Ne mogu ju shvatiti i to je to...

Edit:

@Shenda, koju školu si ti završio i koji smjer? Također me i @Smješko zanima :P
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

Eee moj voltmetru, pa matematika je najbitnija u bilo kojem smjeru vezanom za elektroniku, elektrotehniku, strojarstvo :!: Znam ljude koji su se sa elektronike prebacili na pedagoški i danas su profesori matematike a na elektrotehničkom faxu im je baš ta matematika bila preteška :roll: Tako da ako misliš nešto završiti vezano za eletrotehniku ili elektroniku, nema ti druge nego dobrano zagrijati stolicu jer matematika se vježba, a NE uči napamet :azdaja:
denahv

Post by denahv »

Ja ako i ostanem u ovom smjeru, ne mislim se dalje školovati. Završiti te 4 godine i zaposliti se...
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

A dobro, nemam ni ja fakultet...nije bilo para :roll: , no svakako i za srednju se malo potrudi i riješi tu matematiku...nju mogu svi savladati, samo nekima treba 5 minuta a drugima mjeseci :lol: Moraš biti uporan :!:
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

mehatronika je odlican smer, kao sto sam naziv kaze spojena je mehanika i elektronika. deo predmeta je sa elektrosmerova, drugi deo je sa masinstva. tako da se tu stvarno da svasta nauciti. samo je problem postici sve, posto je dosta raznovrsno...
mene licno mehanika ubi...
denahv

Post by denahv »

Ja sam pao mehaniku na polugodištu, ali sam ispravio.

A ne znam ni sam, super mi je smjer, a matematika me ubija i ne razumijem ju. Samo da mogu matematiku izbacit, bilo bi krasno. Završio bih 3 puta taj isti smjer onda...

Edit: Kroz cijelu godinu, sveukupno sam učio možda 20h. Znači, to je NIŠTA. A imam super ocijene i zadovoljan sam. Samo me ubi jedan predmet. A već se zna koji... Matematika :roll:
IUR
Penjem se :)
Penjem se :)

Post by IUR »

i ja sam mehatroničar ali pri kraju mandata. :) :) :)

mehatronika je najbolji mogući smjer koji daje odlično predznanje u skoro svim granama tehnike za daljnje školovanje na fakultetima. Mehatroničari se i traže jer su to ljudi koji znaju skoro sve.

ja često volim reći da smo mi svaštari. znamo sve ali ništ. pod tim mislim da učimo sve i svašta i imamo jake satnice struke ali sve je to u nekim osnovama, ali se zato uči puno svega: digitalna el., el. sklopove, hidrauliku, pneumatiku, programiranje mc, automatiku, mehaniku, finomehaniku, tehničko crtanje, el. uređaji, programiranje CNC-a, mjerenja, lab vježbe, vježbe u radionici (glodanje, tokarenje), elektrotehniku, elektroniku.... i normalno da ne možemo sve zanti u detalje i savršeno...

jedini je problem da je fizika samo 2 godine.
matematika je jaka (imam 4 sata tjedno)

pa sami zaključite dali se isplati upisati ovo :D :D

i nie to teško, npr. ja sam u trećem razredu (najteži) polagal razredbene ispite za 14 predmeta i položil sam ih s 4 :)
Post Reply