voltmetar220 - član od 2007.
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
voltmetar220 - član od 2007.
Ja sam malo stariji član, ali da se predstavim
Zovem se Denis, imam 16 godina. Živim u Osijeku. Idem u srednju Elektrotehničku i Prometnu školu, u prvi razred, smjer - Tehničar za mehatroniku. Elektronikom i računalima se bavim u slobodno vrijeme, i kad god stignem. Od malih nogu sam uvijek nešto čačkao oko struje. Prvi pravi susret sa strujom mi je bio kada sam gurnio pincetu u utičnicu i napravio kratki spoj . Poslije srenje škole se planiram zaposliti, jer mi se ni u srednju školu neda ići, a kamoli još fakultet... Znam da sam ljenčina, al šta sad . Na ovaj forum sam došao preporukom prodavača u Chipoteci .
Eto, ukratko o meni
Zovem se Denis, imam 16 godina. Živim u Osijeku. Idem u srednju Elektrotehničku i Prometnu školu, u prvi razred, smjer - Tehničar za mehatroniku. Elektronikom i računalima se bavim u slobodno vrijeme, i kad god stignem. Od malih nogu sam uvijek nešto čačkao oko struje. Prvi pravi susret sa strujom mi je bio kada sam gurnio pincetu u utičnicu i napravio kratki spoj . Poslije srenje škole se planiram zaposliti, jer mi se ni u srednju školu neda ići, a kamoli još fakultet... Znam da sam ljenčina, al šta sad . Na ovaj forum sam došao preporukom prodavača u Chipoteci .
Eto, ukratko o meni
-
- Pocetnik na forumu
Re: voltmetar220 - član od 2007.
još jedan mehatroničar.... lijepo... tako treba - najbolji smjer!
definitivno najbolji
poz kolega po struci
poz kolega po struci
slazem se...eT3
Što je to mehatronika? Što voltmetar 220 radi u mehatronici?
Objasni i nama sitnoj buraniji, koja nemamo pojma!
Hvala!
Objasni i nama sitnoj buraniji, koja nemamo pojma!
Hvala!
[URL=https://meettomy.site]Beautiful Womans in your city[/URL]
Dragec nemoj tako...
... i sitna boranija će se opasulji!!!
... i sitna boranija će se opasulji!!!
Oćeš iskreno? Ni ja ne znam točno. Nisam imao bodova za smjer Elektrotehničar, pa sam otišao za Mehatroniku. Nije mi ni bilo bitno šta je, važno da je 4 godine.
Ali možda mogu malo ukratko ispričati. Mehatroničar se bavi preciznim mjerenjima s raznim instrumentima. Nadograđuje strojeve i uređaje, tj. automatizira ih. Automatizira strojeve, tako da je sve upravljano kompjuterski, kao u tvornicama. Eto, to je ukratko koliko ja znam. @Ninja je završio taj smjer, pa bi možda on mogao bolje objasniti
Ali razmišljam da se prebacim, jebe me matematika već u prvom razredu, a kako će tek biti u drugom, tek u trećem... Ne znam ni ja sam šta ću. Imam popravak uskoro iz matematike, i ne znam kako ću proć, jer matematiku jednostavno ne razumijem. Ne mogu ju shvatiti i to je to...
Edit:
@Shenda, koju školu si ti završio i koji smjer? Također me i @Smješko zanima
Ali možda mogu malo ukratko ispričati. Mehatroničar se bavi preciznim mjerenjima s raznim instrumentima. Nadograđuje strojeve i uređaje, tj. automatizira ih. Automatizira strojeve, tako da je sve upravljano kompjuterski, kao u tvornicama. Eto, to je ukratko koliko ja znam. @Ninja je završio taj smjer, pa bi možda on mogao bolje objasniti
Ali razmišljam da se prebacim, jebe me matematika već u prvom razredu, a kako će tek biti u drugom, tek u trećem... Ne znam ni ja sam šta ću. Imam popravak uskoro iz matematike, i ne znam kako ću proć, jer matematiku jednostavno ne razumijem. Ne mogu ju shvatiti i to je to...
Edit:
@Shenda, koju školu si ti završio i koji smjer? Također me i @Smješko zanima
- Feko
- Stariji član
Eee moj voltmetru, pa matematika je najbitnija u bilo kojem smjeru vezanom za elektroniku, elektrotehniku, strojarstvo Znam ljude koji su se sa elektronike prebacili na pedagoški i danas su profesori matematike a na elektrotehničkom faxu im je baš ta matematika bila preteška Tako da ako misliš nešto završiti vezano za eletrotehniku ili elektroniku, nema ti druge nego dobrano zagrijati stolicu jer matematika se vježba, a NE uči napamet
Ja ako i ostanem u ovom smjeru, ne mislim se dalje školovati. Završiti te 4 godine i zaposliti se...
- Feko
- Stariji član
A dobro, nemam ni ja fakultet...nije bilo para , no svakako i za srednju se malo potrudi i riješi tu matematiku...nju mogu svi savladati, samo nekima treba 5 minuta a drugima mjeseci Moraš biti uporan
mehatronika je odlican smer, kao sto sam naziv kaze spojena je mehanika i elektronika. deo predmeta je sa elektrosmerova, drugi deo je sa masinstva. tako da se tu stvarno da svasta nauciti. samo je problem postici sve, posto je dosta raznovrsno...
mene licno mehanika ubi...
mene licno mehanika ubi...
Ja sam pao mehaniku na polugodištu, ali sam ispravio.
A ne znam ni sam, super mi je smjer, a matematika me ubija i ne razumijem ju. Samo da mogu matematiku izbacit, bilo bi krasno. Završio bih 3 puta taj isti smjer onda...
Edit: Kroz cijelu godinu, sveukupno sam učio možda 20h. Znači, to je NIŠTA. A imam super ocijene i zadovoljan sam. Samo me ubi jedan predmet. A već se zna koji... Matematika
A ne znam ni sam, super mi je smjer, a matematika me ubija i ne razumijem ju. Samo da mogu matematiku izbacit, bilo bi krasno. Završio bih 3 puta taj isti smjer onda...
Edit: Kroz cijelu godinu, sveukupno sam učio možda 20h. Znači, to je NIŠTA. A imam super ocijene i zadovoljan sam. Samo me ubi jedan predmet. A već se zna koji... Matematika
i ja sam mehatroničar ali pri kraju mandata.
mehatronika je najbolji mogući smjer koji daje odlično predznanje u skoro svim granama tehnike za daljnje školovanje na fakultetima. Mehatroničari se i traže jer su to ljudi koji znaju skoro sve.
ja često volim reći da smo mi svaštari. znamo sve ali ništ. pod tim mislim da učimo sve i svašta i imamo jake satnice struke ali sve je to u nekim osnovama, ali se zato uči puno svega: digitalna el., el. sklopove, hidrauliku, pneumatiku, programiranje mc, automatiku, mehaniku, finomehaniku, tehničko crtanje, el. uređaji, programiranje CNC-a, mjerenja, lab vježbe, vježbe u radionici (glodanje, tokarenje), elektrotehniku, elektroniku.... i normalno da ne možemo sve zanti u detalje i savršeno...
jedini je problem da je fizika samo 2 godine.
matematika je jaka (imam 4 sata tjedno)
pa sami zaključite dali se isplati upisati ovo
i nie to teško, npr. ja sam u trećem razredu (najteži) polagal razredbene ispite za 14 predmeta i položil sam ih s 4
mehatronika je najbolji mogući smjer koji daje odlično predznanje u skoro svim granama tehnike za daljnje školovanje na fakultetima. Mehatroničari se i traže jer su to ljudi koji znaju skoro sve.
ja često volim reći da smo mi svaštari. znamo sve ali ništ. pod tim mislim da učimo sve i svašta i imamo jake satnice struke ali sve je to u nekim osnovama, ali se zato uči puno svega: digitalna el., el. sklopove, hidrauliku, pneumatiku, programiranje mc, automatiku, mehaniku, finomehaniku, tehničko crtanje, el. uređaji, programiranje CNC-a, mjerenja, lab vježbe, vježbe u radionici (glodanje, tokarenje), elektrotehniku, elektroniku.... i normalno da ne možemo sve zanti u detalje i savršeno...
jedini je problem da je fizika samo 2 godine.
matematika je jaka (imam 4 sata tjedno)
pa sami zaključite dali se isplati upisati ovo
i nie to teško, npr. ja sam u trećem razredu (najteži) polagal razredbene ispite za 14 predmeta i položil sam ih s 4