Zdravo!
ako neko ima skicu za mali cikular velicine 50x50cm nek ostavi link.
mali cikular
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: mali cikular
Temu sam prebacio ovde jer nema veze sa GOTOVIM PROJEKTIMA gde je bila.
valjda cirkular, a ne "cikular"
Što bi rezao njime?
Ovaj na slici je za pločice, sa dijamantskom šajbom, koju možeš zamijeniti kružnom pilom za drvo. Takvih ima i original za drvo po cca istoj cijeni.
Zavisno od materijala koji ćeš rezati, bitna je snaga, broj okretaja, vrsta šajbe i broj zubi.
U samogradnji, najjednostavnija varijanta je: kutna brusilica za željezo + regulator broja okretaja + šajba za materijal koji ćeš rezati + postolje
Što bi rezao njime?
Ovaj na slici je za pločice, sa dijamantskom šajbom, koju možeš zamijeniti kružnom pilom za drvo. Takvih ima i original za drvo po cca istoj cijeni.
Zavisno od materijala koji ćeš rezati, bitna je snaga, broj okretaja, vrsta šajbe i broj zubi.
U samogradnji, najjednostavnija varijanta je: kutna brusilica za željezo + regulator broja okretaja + šajba za materijal koji ćeš rezati + postolje
- Attachments
-
- cirkular.jpg (53.82 KiB) Viewed 2243 times
- Feko
- Stariji član
Takve stvari ne radiš po nekom detaljnom nacrtu, pogledaš (vizualno u nekoj trgovini) sa svih strana kako izgleda gotov, dođeš doma, skiciraš si na papir čisto da vidiš koliko ti cijevi treba, no prije svega nabavi motor da možeš nosače raditi prema njemu. Ja sam napravio 3 komada i nikada nisam radio neki nacrt.
Ako je u pitanju nešto veće (za rezanje drva), kupiš na autopijacu glavu za cirkular (ili daš tokaru da ti napravi), nabaviš motor od 3KW, 2 duple remenice i dalje je sve stvar mašte i tvog umijeća u bravariji
edit:
Ovakve kao na slici što @Buco stavi se ne isplati praviti koliko su jeftini, kupi gotov a pare potroži za CNC kojeg misliš napraviti...
Ako je u pitanju nešto veće (za rezanje drva), kupiš na autopijacu glavu za cirkular (ili daš tokaru da ti napravi), nabaviš motor od 3KW, 2 duple remenice i dalje je sve stvar mašte i tvog umijeća u bravariji
edit:
Ovakve kao na slici što @Buco stavi se ne isplati praviti koliko su jeftini, kupi gotov a pare potroži za CNC kojeg misliš napraviti...
kažem ja, još malo i "Prvomajska" je opet tu... 2 bušilice, 3 cirkulara i tko zna što nam još skrivaš???Ja sam napravio 3 komada
Feko, pa ti možeš zaposliti cijelu regiju
- Feko
- Stariji član
a nije niti jedan kod mene...a što je najgore nisam ni lovu okrenuo. Sve je to za rodbinu itd...zato sam sebi napravio banzek, pila ide na točkove od auta i nepokretan je tj između 2 stupa Tako da nema posuđivanja po selu