mali cikular

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
nemanja-rulja

mali cikular

Post by nemanja-rulja »

Zdravo!
ako neko ima skicu za mali cikular velicine 50x50cm nek ostavi link. :roll:
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: mali cikular

Post by stojke369 »

Temu sam prebacio ovde jer nema veze sa GOTOVIM PROJEKTIMA gde je bila.
buco22
Pravo uznapredovao :)

Post by buco22 »

valjda cirkular, a ne "cikular"
Što bi rezao njime?
Ovaj na slici je za pločice, sa dijamantskom šajbom, koju možeš zamijeniti kružnom pilom za drvo. Takvih ima i original za drvo po cca istoj cijeni.
Zavisno od materijala koji ćeš rezati, bitna je snaga, broj okretaja, vrsta šajbe i broj zubi.

U samogradnji, najjednostavnija varijanta je: kutna brusilica za željezo + regulator broja okretaja + šajba za materijal koji ćeš rezati + postolje
Attachments
cirkular.jpg
cirkular.jpg (53.82 KiB) Viewed 2244 times
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

Takve stvari ne radiš po nekom detaljnom nacrtu, pogledaš (vizualno u nekoj trgovini) sa svih strana kako izgleda gotov, dođeš doma, skiciraš si na papir čisto da vidiš koliko ti cijevi treba, no prije svega nabavi motor da možeš nosače raditi prema njemu. Ja sam napravio 3 komada i nikada nisam radio neki nacrt.
Ako je u pitanju nešto veće (za rezanje drva), kupiš na autopijacu glavu za cirkular (ili daš tokaru da ti napravi), nabaviš motor od 3KW, 2 duple remenice i dalje je sve stvar mašte i tvog umijeća u bravariji :wink:

edit:
Ovakve kao na slici što @Buco stavi se ne isplati praviti koliko su jeftini, kupi gotov a pare potroži za CNC kojeg misliš napraviti... :wink:
buco22

Post by buco22 »

:lol: :lol: :lol:
Ja sam napravio 3 komada
kažem ja, još malo i "Prvomajska" je opet tu... :lol: 2 bušilice, 3 cirkulara i tko zna što nam još skrivaš???
Feko, pa ti možeš zaposliti cijelu regiju :roll: :wink:
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

:D a nije niti jedan kod mene...a što je najgore nisam ni lovu okrenuo. Sve je to za rodbinu itd...zato sam sebi napravio banzek, pila ide na točkove od auta i nepokretan je tj između 2 stupa :!: Tako da nema posuđivanja po selu :wink: :lol:
Post Reply