Kupovina unimera u BIH (tuzla)
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
- Pocetnik na forumu
Kupovina unimera u BIH (tuzla)
Ja bi želio da kupim neki malo kavalitetnij unimer sa mogućnošću da mjeri kapacitet što više to bolje
Gledao sam neke MASTECH instrumente ali ne mogu da ih nabavim lako i povljno ovdje.
Imali nako ideju za kupovinu ili naručivanje nekon unimera koji ima neku razumnu cijenu i kavlitetu.
Ja sam te neke instrumente gledao i cijene i karakteristike u distrelec katalogu nekad davno ali me interesuje sada definitivno kupovina nekog unimera.
Unaprijed hvala na odgovorima.
Gledao sam neke MASTECH instrumente ali ne mogu da ih nabavim lako i povljno ovdje.
Imali nako ideju za kupovinu ili naručivanje nekon unimera koji ima neku razumnu cijenu i kavlitetu.
Ja sam te neke instrumente gledao i cijene i karakteristike u distrelec katalogu nekad davno ali me interesuje sada definitivno kupovina nekog unimera.
Unaprijed hvala na odgovorima.
mehmed
Re: Kupovina unimera u BIH (tuzla)
Imas u sarajevu u Conradu i u Rs Electronic.
Extech, Voltcraft, Fluke i mnoge druge...
U Tuzli bi eventualno trebalo da ima nesto kvalitetnije u Iskri (na brcanskoj kod autobuske stanice) u ostalim radnjama imas samo kineze.
Extech, Voltcraft, Fluke i mnoge druge...
U Tuzli bi eventualno trebalo da ima nesto kvalitetnije u Iskri (na brcanskoj kod autobuske stanice) u ostalim radnjama imas samo kineze.
...kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla, s pravom mozes reci da je struja tvoja...
http://www.pik.ba/profil/pejky/
http://www.pik.ba/profil/pejky/
- srdjan_bss
- Odlično uznapredovao
http://www.elektronika.rs.ba/data/prodaja/dmm-scope/.Ova prodavnica ima sjediste u Banja Luci ali se moze naruciti(postarina je negdje oko 10-15km na prostoru BiH zavisno o tezini posiljke,kontaktiraj ih za vise informacija).Imaju oni veliki broj razlicitih unimjera(multimetara) od 20KM do 1000KM a ako te sta zanima imas na njihovom sajtu kompletan cjenovnik (za download u Excel dokumentu ,fajl je oko 60mb) elektronskih komponenata a u tom cjenovniku imas i razne multimetre.Ako ti je mnogo da skidas 60mb mogu ti ja poslati spisak unimera sa cijenama.
http://www.pik.ba/artikal/512243/led-strip-letvice-/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pik.ba/artikal/512227/mini-f ... redajnik-/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.crvena-tuba.net" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.pik.ba/artikal/512227/mini-f ... redajnik-/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.crvena-tuba.net" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdravo narode, jedno pitanje koje nije vezano za temu ali je vezano za unimere. Kako mogu sa nekim unimerom "povezati" početak i kraj žice pod naponom (220 V)? Znači konkretan problem: imam 6 pancer osigurača od kojih je jedan moj (od mog stana) i ja trebam pronaći koji je od njih pravi a bez da odvrćem jedan po jedan (što može značiti isključivanje struje u 5 stanova). Hoću da mijenjam tablu sa osiguračima u stanu pa da ne bi radio to na živo morao bih isključiti struju u stanu. I još jedno pitanje: da li je moguće da su sve instalacije u stanu skopčane na jednu fazu (znam da je moguće ali mi je malo neuobičajeno).
kako misliš povezati početak i kraj žice je tebe ništa ne razumjem
ako nećeš da odvrćeš jedan po jedan osigurač napravi kratki spoj negdje u svom stanu (recimo na šuko utičnici ali neka osigurač od šuko utičnice bude veći od glavnog osigurača za stan (oko 30 ampera) .
Tako će izgorit glavno osigurač za stan, taj u stubištu i znat ćeš koji je tvoj.
a to za fazu u stanu, ne znam kako misliš,ima jedna faza i nula, mora recimo bojler biti na posebnom osiguraču, pa rasvjeta ,itd,ali su svi na jednoj fazi (oreko tog glavnog osigurača)
ako nećeš da odvrćeš jedan po jedan osigurač napravi kratki spoj negdje u svom stanu (recimo na šuko utičnici ali neka osigurač od šuko utičnice bude veći od glavnog osigurača za stan (oko 30 ampera) .
Tako će izgorit glavno osigurač za stan, taj u stubištu i znat ćeš koji je tvoj.
a to za fazu u stanu, ne znam kako misliš,ima jedna faza i nula, mora recimo bojler biti na posebnom osiguraču, pa rasvjeta ,itd,ali su svi na jednoj fazi (oreko tog glavnog osigurača)
A ti sveca, pa to ti je bar lako!
Ugasi SVE u svom stanu navečer.... Onda odi do table osiguča i pogledaj koji se ne vrti ama baš nikako barem nekoliko minuta. Pretpostavljamo naravano, da će ta ostala 4 stana barem nešto imati uključeno.... Ili ih zamoli sve da za 1 minut upale rernu....
Ugasi SVE u svom stanu navečer.... Onda odi do table osiguča i pogledaj koji se ne vrti ama baš nikako barem nekoliko minuta. Pretpostavljamo naravano, da će ta ostala 4 stana barem nešto imati uključeno.... Ili ih zamoli sve da za 1 minut upale rernu....
U Tuzlanskoj ISKRi samo analogni Iskrini unimeri (100-150 EUR) i kinezipejky wrote:U Tuzli bi eventualno trebalo da ima nesto kvalitetnije u Iskri (na brcanskoj kod autobuske stanice) u ostalim radnjama imas samo kineze.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
pa on je trazio unimer (analogni multimetar)
Ma sumnjam da je trazio analogni cim pominje mjerenje kapaciteta, a inace se iskrina marka UNIMER u zargonu, pocela odnositi na bilo koji univerzalni mjerni instrument
pa sta se nemoze s analognim instrumentom mjeriti kapacitet ..covjek je postavio pitanje za neki kvalitetan unimer..unimer znaci analogni multimetar..a iskrini su najkvalitetniji..e sad ako je htio digimer ( digitalni multimetar) onda je krivo postavio pitanje i nitko nemoze znati sto on zeli..
Analogni instrument je za mjerenje kapaciteta precizan ko čuskija
Btw. "Unimer" je zaštičeno ime univerzalnih mjernih instrumenata firme "Iskra"...
Btw. "Unimer" je zaštičeno ime univerzalnih mjernih instrumenata firme "Iskra"...
-
- Pocetnik na forumu
Evo ovako da se malo manimo pravopisa i semantike i da razgovaramo o elektronici.
Ja zelim sebi da kupim neki instrument digitalni koji može da mjeri
napon
struju
otpor i pomogucnostu kapacitet.
E sad ja sam se mozda lose izrazio ili mozda nisam rijec unimer bi trebala da predstavlja univerzalni instrument onakav kakav sam ja napiso ali sa naglasom da je riječ o analognom ili digitalnom.
Inace ako vam je bliza rijec multimetar. Eto može i tako da formulišem pitanje.
Znači želim sebi da kupim multimetar digitalni.
E ovako kakve vi koristite instrumente. Ja sam razmisljao o jednom firme mastech koji sam vidio u distrelec katalogu ali nikako da sebi kupim taj instrument.
Inace radi se o vrlo kvalitetnom instrumentu koji sam bira opsege i radi na principu pretvaranja napona u vrijeme.
I ima mogucnost da mjeri kapacitet.
Ja zelim sebi da kupim neki instrument digitalni koji može da mjeri
napon
struju
otpor i pomogucnostu kapacitet.
E sad ja sam se mozda lose izrazio ili mozda nisam rijec unimer bi trebala da predstavlja univerzalni instrument onakav kakav sam ja napiso ali sa naglasom da je riječ o analognom ili digitalnom.
Inace ako vam je bliza rijec multimetar. Eto može i tako da formulišem pitanje.
Znači želim sebi da kupim multimetar digitalni.
E ovako kakve vi koristite instrumente. Ja sam razmisljao o jednom firme mastech koji sam vidio u distrelec katalogu ali nikako da sebi kupim taj instrument.
Inace radi se o vrlo kvalitetnom instrumentu koji sam bira opsege i radi na principu pretvaranja napona u vrijeme.
I ima mogucnost da mjeri kapacitet.
mehmed
Ako si u Tuzli pogledaj u Integralu mogu li sta nabaviti, a ako ne onda ovo sto je predlozio srdjan_bss
-
- Pocetnik na forumu
Isao sam u Integral i gazdu integrala gospodina midu vrlo dobro poznajem. I vrlo cesto kad god imam neki zahtjev on mi udovolji.
Ali kada sam mu nosio distrlelec katalog i pokazao mu insturment koji zelim da kupim on kaze ostavi pa ce mo pogledat mozel se nabaviti ali nista nije bilo od toga.
E sad za sad koristim iskrin unimer analogni ali uskoro cu sebi da kupim neki kavlitetnij digitalni.
A za mjerenje kapaciteta cu sebi izgeraditi jedan instrument za mikrokontolerom.
I to ce rijesiti problem.
Mada lijepo bi bilo imati sve u jednom odnosno multimetar koji može mjerit napon struju otpor pa i kapacitet.
Hvala svima u ucestvovanju u temi.
Ali kada sam mu nosio distrlelec katalog i pokazao mu insturment koji zelim da kupim on kaze ostavi pa ce mo pogledat mozel se nabaviti ali nista nije bilo od toga.
E sad za sad koristim iskrin unimer analogni ali uskoro cu sebi da kupim neki kavlitetnij digitalni.
A za mjerenje kapaciteta cu sebi izgeraditi jedan instrument za mikrokontolerom.
I to ce rijesiti problem.
Mada lijepo bi bilo imati sve u jednom odnosno multimetar koji može mjerit napon struju otpor pa i kapacitet.
Hvala svima u ucestvovanju u temi.
mehmed