CNC masina, projekat.
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
-
- Napredujem
Re: CNC masina, projekat.
Hvala na pohvalama
Bit ce jos koja slika malo veca sutra, pa ako koga sta zanima da uslikam.
Bit ce jos koja slika malo veca sutra, pa ako koga sta zanima da uslikam.
Cestitam majstore
Samo radi, slikaj i lijepi slike ovdje. Jesi li planirao busiti tiskane plocice na toj "zvijeri" ? Koji program koristis za upravljanje?
Samo radi, slikaj i lijepi slike ovdje. Jesi li planirao busiti tiskane plocice na toj "zvijeri" ? Koji program koristis za upravljanje?
Koliko te dosla carina za upravljanje i motore?
Mene strah narucivat preko ebay-a jer ne znam kolko ce mi baba u Zagrebu u posti zaracunati carinu.
E da su mi tvoji motori i upravljanje i meni dosta.
Stol i konstrukciju bi radio od aluminijskih profila. Dimenzije obradive povrsine su mi u planu 2100x1100x500.
Puke zelje!
Mene strah narucivat preko ebay-a jer ne znam kolko ce mi baba u Zagrebu u posti zaracunati carinu.
Stol i konstrukciju bi radio od aluminijskih profila. Dimenzije obradive povrsine su mi u planu 2100x1100x500.
Puke zelje!
Mister cina, planiras li mozda izradjivati mrtvacke sanduke pomocu tako velikog stroja?
Ah, da... Vi stariji trebate razmišljati o tim stvarima...
Imaš možda neki originalan dizajn, Smješko?
Imaš možda neki originalan dizajn, Smješko?
Smjesko wrote:Mister cina, planiras li mozda izradjivati mrtvacke sanduke pomocu tako velikog stroja?
LOL!!!
U ostalom, sto da ne. One rezbarije na lijesu!
Thanx, dobra ideja!!!
kako se sam uspijes sjetit tako necegSmjesko wrote:Mister cina, planiras li mozda izradjivati mrtvacke sanduke pomocu tako velikog stroja?
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
@Shenda, ti bi kao inventivan mladi ginekolog mogao dizajnirati neki motiv.
@Mister cina, hocu postotak od prodanih lijesova.
@utrkulja, to je stvar intelekta i poduzetnosti. Kad odrastes, mozda i ti u nesto slicno izrastes.
@Mister cina, hocu postotak od prodanih lijesova.
@utrkulja, to je stvar intelekta i poduzetnosti. Kad odrastes, mozda i ti u nesto slicno izrastes.
-
- Napredujem
S
MA carina mi je bila najmanji problem, dogovorio sam se da covjek napise na deklaraciju da je vrijednost 36$ i da su to step motor samples
DHL iz Hong Konga dostavio na kucnu adresu
e da... razmisli o velicini jako dobro prije nego sto pocnes, sto vece to skuplje:( milion problema kojih nema na manjim masinama
Tranutno radim sa MACH3 i Artcam-om medjutim kako nemam licencu za Mach i ne mogu naci na netu mozda predjem na EMC ( linux cnc program).
SMrcina wrote:Koliko te dosla carina za upravljanje i motore?
Puke zelje!
MA carina mi je bila najmanji problem, dogovorio sam se da covjek napise na deklaraciju da je vrijednost 36$ i da su to step motor samples
DHL iz Hong Konga dostavio na kucnu adresu
e da... razmisli o velicini jako dobro prije nego sto pocnes, sto vece to skuplje:( milion problema kojih nema na manjim masinama
Plocice nisam imao namjeru raditi i mislim da necu ni isprobavati Ovo je prvenstveno za obradu drveta, jer zbog velicine i nesavrsenosti vodilica i prenosa ne vjerujem da bi dobio preciznost koju treba za plocice.Smjesko wrote:Cestitam majstore
Tranutno radim sa MACH3 i Artcam-om medjutim kako nemam licencu za Mach i ne mogu naci na netu mozda predjem na EMC ( linux cnc program).
Neće baš biti...Smjesko wrote:@Shenda, ti bi kao inventivan mladi ginekolog mogao dizajnirati neki motiv.
Inventivan - da, mlad - pa... recimo, vaginalni mehaničar - definitivno ne!
A čuj... dalo bi se dizajnirati raznih zanimljivih motiva... poglavito iz prakse...
Jesi li mozda probao "Turbo CNC" ili "KCamm" ? Ovaj prvi radi na DOS-u i mozes iskoristiti neku staru kantu za pogon CNC-stroja.Asmir_Hadzic wrote:...Plocice nisam imao namjeru raditi i mislim da necu ni isprobavati Ovo je prvenstveno za obradu drveta, jer zbog velicine i nesavrsenosti vodilica i prenosa ne vjerujem da bi dobio preciznost koju treba za plocice.
Znam da tu ima trililijona problema, ali sto ces, zelja je jaca.
Projektirao sam za firmu u kojoj radim par cnc portalnih glodalica. Njihove vrijednosti su dosezale i nekolicinu stotina iljada eura. Kad nabacas siemensovo upravljanje i linearne motore, THK-ove vodilice i vagonetice, strojnu obradu postolja, kabelslepove, HSD motor za alat... A velicina da stanu podosta lijesova.
A sad radim totalno nesto drugo. Cheap homemade hobby cnc.
Sad kad radim sa svojim nofcem sad je ploca totalno drugacija.
Projektirao sam za firmu u kojoj radim par cnc portalnih glodalica. Njihove vrijednosti su dosezale i nekolicinu stotina iljada eura. Kad nabacas siemensovo upravljanje i linearne motore, THK-ove vodilice i vagonetice, strojnu obradu postolja, kabelslepove, HSD motor za alat... A velicina da stanu podosta lijesova.
A sad radim totalno nesto drugo. Cheap homemade hobby cnc.
Sad kad radim sa svojim nofcem sad je ploca totalno drugacija.
Odlicno, samo naprijed.
...kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla, s pravom mozes reci da je struja tvoja...
http://www.pik.ba/profil/pejky/
-
Ovo je za svaku pohvalu.Cestitam kolegi ( ubjedjen sam mladjem od mene) i zelim mu jos ovakvih uspjesnih projekata.Ako u buducnosti bude potrebe, rado cu pomoci svojim skromnim znannjem ,iskustvomi mogucnostima.
Pozdrav, Ahmet
http://www.allgamatic.de" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrav, Ahmet
http://www.allgamatic.de" onclick="window.open(this.href);return false;
Jel ja to mirisim siemensovo upravljanje? Ima se...
Samo kad se sjetim... Sinumeric, step7... neprospavane noci...
Samo kad se sjetim... Sinumeric, step7... neprospavane noci...
Asmire, nebi bilo lose (kad stignes) da snimis neki klip masine u radu, cisto da vidimo brzinu, snagu i preciznost masine (koliko se to moze vidjet na videu)
...kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla, s pravom mozes reci da je struja tvoja...
-
- Napredujem
Evo slike jedne probe sa masinom, obrada je trajala 63 minute.
Za video cu smisliti nesto, snimao sam jedan ali nije ok... kako mi je freza na Z osi ima plocu na koju se spaja usisavac , zaklonjen je pogled na alat...
Za video cu smisliti nesto, snimao sam jedan ali nije ok... kako mi je freza na Z osi ima plocu na koju se spaja usisavac , zaklonjen je pogled na alat...
ovo je prekrasno, svaka ti cast
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
- Feko
- Stariji član
Kako dobro izgleda...odlicno
ovo izgleda predobro. za svaku pohvalu