Skupi djelovi za kupiti

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
lacko
Napredujem
Napredujem

Skupi djelovi za kupiti

Post by lacko »

Evo ovo sam otvori ako se zelite pozaliti za vas dučan u blizini ako su skupi :D :D :D
Ja nisam pametan, ali nitko nije!!!
lacko
Napredujem
Napredujem

Post by lacko »

pa kako sam otvorio temu ja cu se i pozaliti.

Evo danas sam zelio kupiti univerzalnu pločicu za lemljenje onu sa puno rupica :D :D :D i velicine je kao mali notes (neznam ako znate sta je to) e pa ta plocica dode 35kn a obicna pločica znaci koju mrate jetkat itd... veca nego ta univerzalna dode 14kn. Sta to nije malo smjesno mislim :D :D :D :D a tek neke komponente a joj :x :x :x
Taj shop je u puli na gardinima zove se electronic shop.

Zamislite cak nema svoju internetsku stranicu :D :D
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Evo ja ti predlazem da kupujes te od 14 kuna, busis rupice i prodajes po cijeni nizoj od one u tom ducanu, pa da vidimo dokle ces.
race king
Pravo sam se raspisao :)

Post by race king »

hahah 35 kn? ja sam onu na kojoj su mu ledice platio 20 kn
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
emiter
Pravo uznapredovao :)

Post by emiter »

Ja nabavljam dijelove obicno iz comel-electronik sarajevo i prilicno su skupi npr obicna PCB dimenzija 10 x 16 cm kosta 4 KM, integral TDA 1554 = 9 KM...
lacko
Napredujem
Napredujem

Post by lacko »

ahha e to je skupo ma daj da idem busiti rupe trebalo bi mi po 4 sata za dvije pločice :D :D :D :D :D :D ma ipak cu ja to kupiti pa sta bude da bude :D :D :D jer nemam za raditi foto postupak doma a i mama mi ne farba kosu tako da ne mogu niti jektanje :D :D
emiter

Post by emiter »

Nefarba ni u mene mama kosu al fino odem u CM kozmetik market i kupim pola litra AFRODITINOG oljnog peroksida (hidrogen) 11,8% za 4,5 KM, i kupim litru slone kiseline za 1KM. Pomijesam u omjeru 2 : 1 (dva dijela hidrogena i 1 dio sone kiseline) i ta smjesa na sobnoj temperaturi izjetka plocicu za 5 minuta.....
EdoTz
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by EdoTz »

Emiteru, kad vec narucujes dijelove, comel-electronic, nije los, bio sam par puta, ali dosta komponenata im fali u prodavnici i jako su skupi. Posto si iz Travnika, mozes narucit iz Banja Luke iz elektronika.rs.ba, oni su dosta jeftiniji, a imaju i veci izbor.
emiter

Post by emiter »

Konto sam narucit iz elektronika.rs al sad neradim nista (fax pa se nema vremena), al sigurno cu narucit.
lacko
Napredujem
Napredujem

Post by lacko »

pa kupio sam plocicu za 35kn jebiga sta je tu je i dodem doma i idem lemiti sijalice za biiklu da imam svijetlo 6 bijelih i jedna plava u sredini i bijele u krug ja lemim i svaka 5 onaj mali bakreni kruzic se odvali od plocice a temp. na lemilici nije ni priblizno bila da kraja.

Em je ta plocica skupa 35kn i jos se raspada i ja za to sranje dao 35kn ma jebemti takav electonik shop na kraju sam napravio svijetlo i tri led diode svijetle ali jedva da svijetle a sve ostale rade punom parom sada moram ici kupiti 3 led diode jos.

Sada mislim da ce mi dati zgorene :D :D
pejky
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by pejky »

Tebi se odvajaju kruzici, a jos ti i LED-ice ne svijetle punom jacinom (pregrijane prilikom lemljenja)...
Nije do plocice ni do shopa, vec do tebe :!:
To sto lemilica nije bila na visokoj temperaturi, nista ne znaci, koliko dugo si lemio :?:
Vrijeme lemljenja ne smije biti dugo, jer ti se onda odvajaju bakarne veze, a i ledice se shebu :!:
...kada posisaš sva vesla, tada Nikola si Tesla, s pravom mozes reci da je struja tvoja...

http://www.pik.ba/profil/pejky/
race king

Post by race king »

lacko wrote:pa kupio sam plocicu za 35kn jebiga sta je tu je i dodem doma i idem lemiti sijalice za biiklu da imam svijetlo 6 bijelih i jedna plava u sredini i bijele u krug ja lemim i svaka 5 onaj mali bakreni kruzic se odvali od plocice a temp. na lemilici nije ni priblizno bila da kraja.

Em je ta plocica skupa 35kn i jos se raspada i ja za to sranje dao 35kn ma jebemti takav electonik shop na kraju sam napravio svijetlo i tri led diode svijetle ali jedva da svijetle a sve ostale rade punom parom sada moram ici kupiti 3 led diode jos.

Sada mislim da ce mi dati zgorene :D :D
nzm kolko das za ledice, ali kod nas su oko 13 kn plave oko 2 evra.. pa se moj lega dosjetio: ode u tobacco shop, kupi 50-ak upaljaca sa ledicama za 3 kn po komadu i prode puno jeftinije
:!: dns je doneo cijelu kesu upaljaca...
Dvije ploče jedan izolator,mala moja to je KONDENZATOR...
lacko
Napredujem
Napredujem

Post by lacko »

Ne te ledice su i prije tako slabije svijetlile jer sam ih vec prije koristio a plave mi ne odgovaraju trebaju mi bijele jer si radim svijetlo za biciklu i jedna plava. Plava je za efekt neonskog svijetla samo da baca malo plavkasto da ne bude cisto bijelo jer oko te plave su 6bijelih ledica.

A to za lemilicu ma full sam malo drzo samo da se rastopi lem a vodove nikako da napravim non stop ih nisam mogo spojiti a ma nema veze glavno da sam napravio sada cu si napraviti malu fm bubu na toj plocici :D :D :D
Feko
Stariji član
Stariji član

Post by Feko »

Ovo nema veze direktno sa ovom temom, no ima veze sa lemljenjem....
nemojte kupovati tinol žicu na autopijacu, ta kineska sranja koje kupite za 15tak kuna 250 grama su sve samo ne tinol žica, topi se na oko 400 stupnjeva
i odmah izgleda koda je lem pregorio. Ja se jednom zajebo, no ipak je iskorištena, dao ženi da sa njom veže cvijeće :wink:
VolkD
Napredujem
Napredujem

Post by VolkD »

.... ta kineska sranja koje kupite za 15tak kuna 250 grama su sve samo ne tinol žica, topi se na oko 400 stupnjeva
Haha.. sreo si se sa Pb fr*e tinol žicom. Doista je sranje. No može se radit i sa n tim. U EU se zvanično radi isključivo sa tim.
Post Reply