Ovak, imam TV quadro 72S10 na kojemu je nestalo slike, pojavil se samo snjeg i šum, pa ako je neko imao takav problem ili zna u čemu je stvar nek veli!
nije antena, to je sve ok, nego je nešto oko tunera otišlo, pa pitam ako je imao tko takav kvar da veli šta bi moglo biti, sumnjam na chip M52797SP (AW switch), da bi on mogao zezat!
Ispitaj napajanje tjunera i zenericu na 33v (obavezno zenericu).Posle ako nece otvori tjuner i prelemi ga moguc je hladan lem zato sto su podlozni grejanju
Last edited by stojke369 on 17-09-2008, 22:45, edited 1 time in total.
Ispital sam zenericu i prelemil tuner ali opet je isto, al prokužil sam dok tipkam tipke na TV da ne rade kako trebaju, tj ako stisnem volume ono mjenja programe i tak sve radi izmješano!
Shaker wrote:Ispital sam zenericu i prelemil tuner ali opet je isto, al prokužil sam dok tipkam tipke na TV da ne rade kako trebaju, tj ako stisnem volume ono mjenja programe i tak sve radi izmješano!
A sta se desava kad menjas na daljinac Ako se i na daljincu isto desava veoma je moguce da nesto sa procesorom nije uredu(kristal,napajanje procesora ili sam procesor)Zenericu bi najbolje bilo da zamenis.
moguče da je kristal, to si i ja mislim, nemam daljinski pa neznam kako funkcionira, a kako je došlo do kvara ni to neznam jer TV nije moj! Na koju zenericu misliš da promjenim, ovu 33V, na tu misliš?
zamjenio i quartz ali ništa, hmmm
Evo sad sam opet probao nešto stavit na AV, ima slike ali je crno bijela, a neki dan kada sam probao bila je normalna slika u boji!!!!!
Ali primjetio sam dok tražim kanale da on nađe neke programe ali je slika crno bijela, šumi i nije čista, snježi!!
Last edited by Shaker on 22-09-2008, 16:47, edited 2 times in total.