POVEZIVANJE FAX-A
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
POVEZIVANJE FAX-A
Kako da vezem fax u njega se ukljucuje onaj cetvrcasti prikljucak a treba da ga vezem na telefonsku liniju ona ima samo 2 zice a iz fax-a idu 7zice
- zogldi
- Penjem se :)
Re: POVEZIVANJE FAX-A
Stojke neobavezno o ovoj temi jesili riješio problem sa TX na 1,2-1,3GHz?
Evo icupao sam iz faxa konektor.Ima 4 pina i svi su povezani u fax-u.kako sad da li se vezuju samo 2 ili treba da se spoje 2pa 2 ili kako vec da li ima neka posebna kombinacija
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... nektor.zip
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... nektor.zip
@CyberSky mozda me nisi najbolje razumeo moj problem je sto meni iz faxa izlaze 4 zice a telefonska linija ima 2.Pitanje je koje 2 zice (od 4) treba da vezem na telefonsku liniju.probao sam razne kombinacije ali nece.Fax je 100% ispravan uzeo sam ga od strica ali nisam gledao kad sam skidao od njega koje su zice i kako vezane(mislio sam da su 2 srednje zice to je valjda standard).
Otvori Fax i vidi ili uzmi kopcu za siemensove telefone na jedan kraj na drugi spoji "opcenarodnu" kopcu i to je to ak je dosa "zapadno od raja" !!!!!!!! Uzeo si rijesit nesto a neznas uopce kako to radi zapravo , zapeo si kod 2 zice jer ne poznas standarde ,izgleda , jel tako !!! svasta ima na svijetu , ti bi i avion popravlja kad bi ti ga netko doneo !?? Iman ja tako jednog susjeda on ti radi od keramickih plocica , vodo instalacije, elektricne instalacije , consumer elektronike , autoelektrike .. [ nesto sam vijerojatno propustio] , coviek genije !!!!!!!
Mos mislit kako to izgleda gdije taj "prodije" !!!!! Ako nesto neznas kupi knjigu prouci , ima ljudi koji citav zivot zivkaju druge i pitaju " cuj kako da ovo rijesim " i tako iz dana u dan , dok ne vise ne dosade ljudima pa ih odj...!!!!!
Pozdrav
Mos mislit kako to izgleda gdije taj "prodije" !!!!! Ako nesto neznas kupi knjigu prouci , ima ljudi koji citav zivot zivkaju druge i pitaju " cuj kako da ovo rijesim " i tako iz dana u dan , dok ne vise ne dosade ljudima pa ih odj...!!!!!
Pozdrav
@BUCO hvala na strucnom odgovoru.Ako naletim negde na knjigu "Kako povezati fax uredjaj u kuci" kupujem obavezno 2 jednu za mene a drugu saljem obavezno tebi .A sto se tice popravke aviona nije losa ideja tu kod mene u komsiluku ima aerodrom pa cu i oko toga malo da se pozabavim.Ja se nadam da nikom nisam zasmetao ovim pitanjem a kamoli opteretio ako jesam stvarno se izvinjavam