pomoc!!!!

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

pomoc!!!!

Post by mirzza »

pozzz svimaa
kolege moje imam problem koji mi se nikad prije nije pojvaljivo...
Svaki mi se 5 minuta pojavi na ekranu otvoreno i Interet Exploreru pise CID i sad naziv neki svaki put drugacije, mada ja koristim mozillu..
Ja slutim da je to neka viruscina microsoftova :lol: :lol: :lol: jel se nekom slico od vas tako pojavljivalo.. ja koristim avast antivirus... formatirao sam racunar opat ista stvar probao sam i NOD32, al nista nepomaze..

Svaka pomoc je dobro dosla izludi me ovo....:S

Hvala u naprijed!!!!!!
Elektronicar
Pravo uznapredovao :)

Post by Elektronicar »

Pregledaj sve particije sa antivirusom. Ocigledno da virus (ako je virus) unosis posle formatiranja hdd-a. Pokusaj da koristis ad-aware, spybot ili neki slicni program.
Ford
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by Ford »

Pozdrav!
Nešta slično smo i mi doživjeli kod prijatelja. "Zapekao" se neki virus... tako da i poslije formatiranja nije ništa bilo bolje.... obrisali smo particije...ugasili komp... i sve iz početka: napravili particiju, podpuni format, instalacija OS i onda je bilo sve kao novo! (prije instalacije windowsa - izvukli kabal za internet iz kompa)!
:)
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by mirzza »

hmmm ja imam particije dvije al na ovoj drugoj imam toliko vaznih podataka da neznam gdje bi sa njima :):) ajde vidit cu da ih preko mreze prebacim na drugi racunar pa onda sve ispocetka... Da obrisao sam bio C: pariticiju na kojoj je bio OS i istekao sam kablo od intereta instalirao sve i odma sam antivirus pa ostale programcice i cim udjo na insteret izbaci mi :(:D
Elektronicar

Post by Elektronicar »

Skini hdd i skeniraj ga na drugom racunaru. Verovatno virus (opet kazem ako je virus u pitanju) unosis preko programa koje instaliras, odnosno isti se nalazi na drugoj particiji (cd, flash sta jos koristis). Pored antivirusa pokusaj sa ad-aware, spybot i njima slicnim programima. Prikaci ovde to sto se pojavljuje.
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by mirzza »

evo uslikano :) mada ima jos verzija ovog :wink:

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... 3_virs.rar
Elektronicar

Post by Elektronicar »

stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Majku im njihovu je..em.Ja se 2 dana ganjao sa ovim u jednom lap topu i jos je kod mene komp na probu.Resio sam se tako sto sam naleteo da je instaliran neki dodatak za MSN a u tom dodatku ima opcija za ovaj CID kao reklamni da se cekira.To sam izbrisao i onda programom HijackThis sve ostalo potamanio.Budite pazljivi sa koriscenjem programa HijackThis da neugasite nesto sto netreba... a program je veoma dobar par puta sam sredio racunare sa njim a antivirusi nisu mogli da pomognu...

:D
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Zaboravih da kazem da sam koristio i program Your Uninstaller 2008 Pro i sa njim sa pocistio sve temp...i ostale gluposti koje se zavlace u komp :wink:
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by mirzza »

stojke mozes li mi objasnit kako raditi sa ovim HijackThis programom da sta nezajebem :)
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Evo podigao sam na rapidshare program i objasnjenje :wink:

http://rapidshare(dot)com/files/108337093/H ... s.rar.html
Post Reply