zvucnici
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
zvucnici
trazim savjet,krepala mi linija,pa bi tila spojit zvucnke na kompjuter,al svaki zvucnik ima po dvije zice koje su isle u liniju.sad mena zanima sta mije potrebno da to spojim na komp.?
-hardware je dio koji podnosi udarce kad software ne radi-
jos pitanja na istu temu:D
zvucnici su neki bezvezni,od svakog su po dvije zice ulazile u liniju. sad mene zanima jel mogu ja te zice spojit npr na kabel od nekih komp.zvucnika,da bi upotrjebila njihov izlaz za prikljucak komp.
moze li to tako funkcionirat il mi je potrebno jos i napajanje?
valjda sam dobro ispisala.
zvucnici su neki bezvezni,od svakog su po dvije zice ulazile u liniju. sad mene zanima jel mogu ja te zice spojit npr na kabel od nekih komp.zvucnika,da bi upotrjebila njihov izlaz za prikljucak komp.
Vako,imas li digitalca?Poslikaj to sve sta imas,znaci i zvucnike od kompa i zvucnike od linije...po mogucnosti rastavi te zvucnike od kompa pa ce mo ti mi rec sta trebas tocno spojit i kako..ivonne wrote:jos pitanja na istu temu:D
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
ja cak mislin da cura dobro razmislja, prava Dalmatinka
ajo bolje citate pitala je jel moze te zvucnike spojit umisto nekih PC-zvucnika koje imaju ugradeno "pojacalo"
e of kors da se moze, naravno ako su PC zvucnici jeftinjaci to ce i dalje svirat dosta slabo, ali zvuk ce bit nesto kvalitetniji
btw u tom slucaju ne preporuam opjacavanje pojacala iz PC zvucnika preko 70-80% jer bi moglo otic u vjecna lovista
ajo bolje citate pitala je jel moze te zvucnike spojit umisto nekih PC-zvucnika koje imaju ugradeno "pojacalo"
e of kors da se moze, naravno ako su PC zvucnici jeftinjaci to ce i dalje svirat dosta slabo, ali zvuk ce bit nesto kvalitetniji
btw u tom slucaju ne preporuam opjacavanje pojacala iz PC zvucnika preko 70-80% jer bi moglo otic u vjecna lovista
jopagti wrote: Vako,imas li digitalca?Poslikaj to sve sta imas,znaci i zvucnike od kompa i zvucnike od linije...po mogucnosti rastavi te zvucnike od kompa pa ce mo ti mi rec sta trebas tocno spojit i kako..
hvala ti na prijedlogu.al nije baza da mi tako servirate.ocu se malo ja sama pomucit.pa je pitanje kako na zice od zvucnika prispojit cinch utikac.pa mise logicki ucinilo prikladno preko nekih komp.zvucnika koje mi nije za unistit.
btw. impedancija zvucnika je 4oma
Jel se tebi spajaju zvucnici od komp-a preko cincha?
Ako jesu,znaci vako...rastavis dva zvucnika od komp-a,predpostavljam da oni imaju cinch kabel tj da se na sub spajaju preko njega,kada rastavis te zvucnike vidit ces driver,tj.jedan zvucnik i na njega spojene dvi zice(jedna na + druga na -,pise ti na driveru)sada ako imas lemilicu odlemis te dvi zice(zapamtis koja ja spojena na - a koja na +)ako nemas lemilicu onda nozicama ostrizes taj kabel,sto blize driveru...
e sada uzmi zvucnike od linije,onaj kabel sta je isa na + pol spoji s crvenom zicom sto ide u zvucnike od linije,a onaj drugi na minus....
nadam se da si me skontala...
Ako jesu,znaci vako...rastavis dva zvucnika od komp-a,predpostavljam da oni imaju cinch kabel tj da se na sub spajaju preko njega,kada rastavis te zvucnike vidit ces driver,tj.jedan zvucnik i na njega spojene dvi zice(jedna na + druga na -,pise ti na driveru)sada ako imas lemilicu odlemis te dvi zice(zapamtis koja ja spojena na - a koja na +)ako nemas lemilicu onda nozicama ostrizes taj kabel,sto blize driveru...
e sada uzmi zvucnike od linije,onaj kabel sta je isa na + pol spoji s crvenom zicom sto ide u zvucnike od linije,a onaj drugi na minus....
nadam se da si me skontala...
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...