Zdravo Buco... i hvala! da se uopče baviš samnom...
buco wrote:
Taj flash je paralani nand flash 16/8 bitni [ opciono] tako ako nema podrske iz boota ili debuggera ili jtaga procesora na koji je nakacen onda ga moras izvadit .
S puhalicom je to lako ..bez nje ..hmmm..
Koliko sam do sada uspio iskopati... nema nikakav JTAG ili slično (eh, te stvari (uređaji) nemaju baš "javno dostupnu" dokumentaciju... a i na bordu nema baš previše "human readable" oznaka...
S obzirom da sam radio tomsonice , na reciverima su bile cesto koristene , ako je izlemis i posaljes file koji treba upisat u bin formatu ja ti to isprogramiram .
Heh, da... kao što rekoh, ja imam originalni firmware... ali mislim, da stvar nije baš .bin slika cijelog flasha... tako, da moram nekako doči do "originala"... ako ništa drugo, jedino šta mogu napraviti je odlemiti i ispravni flash (kojeg bi ti onda najprije pročitao)...
Mozda je tebi ostao neprogramiran dio flasha jer je proizvodjatj uredjaja zastitio sektore tj zakljucao ih . neki programatori nemaju dodatni napon 12V da otkljucaju blok , pa je to mozda uzrog sto se memorija nije isprogramirala kako treba !?
Ma... u biti sam ja zaje... stvar. HW kojeg imam je različitih izvora... radi se o totalno istom HW, kojeg proizvodi jedna firma (raritan? ne mogu se sad sjetiti, nije Raritan,,,) a onda se to prodaje kao "HP", "Dell", "Fujitsu"... samo je FW malenkost drugačiji... e, ja sam i prvi uređaj "pretvorio" iz Dell-a u HP... a ovaj put sam trebao Fujitsu u HP... ali sam SW za flešanje, podtaknuo pogrešni FW... ali sam to skužio prekasno... kad se stvar rebootala (kao, završio je flešati) je ostala u nekom čudnom stanju...
Tamo neka status ledica blinka... ali ne želi primati "normalne" komande za flešanje (ili bilo šta drugo) preko serijskog porta...
No ako imas nekog da ti je islemi i zalemi [ ja to vise ne radim ] ja cu ti je isprogramirat , samo posalji memoriju i file !
Pozdrav
P.S. bez naknade !
Da, pokušat ču nači ovdje nekoga, ko ima "odgovarajuču" opremu, da odlemim originalni flash... možda uspijem i nači nekoga ovdje, da mi to pročita i isprogramira... ako ne... ču ti se javiti.
Evo ti moj mail - pa mi, please, pošalji tvoje podatke -
mauricio@infohit.si
Još jednom hvala,
Mauricio