Gorenje DVD player
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Gorenje DVD player
Evo da vas, kao novi clan, sve pozdravim, i odmah za pocetak pitam za savjet
Dakle, imam DVD player Gorenje, model DVD 2805X(mislim da je neki klon Quadra), koji od nedavno radi samo na standby, tj. dok je na standby, svijetli mu plava LED dioda, a kada pritisnem power tipku, ledica se na sekundu ugasi, cuje se neko muklo zujanje oko, ili cak u samom trafo-u, i player opet ode u standby. Predpostavljam da trafo ili neki drugi elemenat moze isporuciti dovoljno snage da drzi na standby-u, ali ne i na power on. Jos sam zapazio da je stampa ispod elementa tny267p lagano potamnila.
Znam da su danas DVD playeri prejeftini da bi se popravljali, ali sam se na ovaj nekako navikao, pa bih ga htio srediti da radi.
Slusam prijedloge, savjete....
Hvala
Dakle, imam DVD player Gorenje, model DVD 2805X(mislim da je neki klon Quadra), koji od nedavno radi samo na standby, tj. dok je na standby, svijetli mu plava LED dioda, a kada pritisnem power tipku, ledica se na sekundu ugasi, cuje se neko muklo zujanje oko, ili cak u samom trafo-u, i player opet ode u standby. Predpostavljam da trafo ili neki drugi elemenat moze isporuciti dovoljno snage da drzi na standby-u, ali ne i na power on. Jos sam zapazio da je stampa ispod elementa tny267p lagano potamnila.
Znam da su danas DVD playeri prejeftini da bi se popravljali, ali sam se na ovaj nekako navikao, pa bih ga htio srediti da radi.
Slusam prijedloge, savjete....
Hvala
- Elektronicar
- Pravo uznapredovao :)
- Elektronicar
Re: Gorenje DVD player
Vjerovatno se pali zaštita koja ga baci nazad u standby.wragg wrote:kada pritisnem power tipku, ledica se na sekundu ugasi, cuje se neko muklo zujanje oko, ili cak u samom trafo-u, i player opet ode u standby.
taj ic je za zaštitu od kratkog spoja. ("Fully integrated auto-restart for short circuit and open loop fault protection")wragg wrote:Jos sam zapazio da je stampa ispod elementa tny267p lagano potamnila.
e sad pogledaj ovo
http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 267P.shtml i vidi koji su ti vodiči zacrnjeni..
Use the best: Linux for servers, Mac for graphics, Windows for Solitaire.
Veoma cesto se desava da taj integral pukne i da se razleti.Moj savet je promena svih kondezatora jer ih obicno i ja menjam sve za svaki slucaj.Dolazili su mi dvd uredjaji da posle samo 1 mesec rada iscure ili puknu elektroliti u mrezi a i pucanje integrala u mrezi je veoma cest.Ima jesan elkos mislim da je na 10v 1000uF njega kad menjas stavi sa vecim probojnim naponom ( ja ga menjam sa 63v 1000uF )
- Elektronicar
wragg wrote:Ako mislis na ovoga lijevo od trafoa desno od c41, nije nabubrio, ali cini mi se da je bas on na pinu od 12v.Mozes li ti ikako sa druge slike vidjeti o kojm bi se kondu moglo raditi?
da, na taj kondenzator mislim. zamijeni taj i stavi mu od 100-470µf/35-63v
pa javi sta si napravio.
Enigma_el
- Elektronicar