Ja osobno a mislim da i ostali ne planiraju nikakav napad (za sad

) vec cisto zanimljivo (barem meni) razgovaranje kako bankomati rade i kako bi se moglo sta sxebat. Evo ukratko kako bi ja to realizirao:
Znaci najveci je problem provalit u bazu sto je lako ako se ima kontrola nad bankomatom. Pocnimo od toga da imam username i password od baze sa podacima o korisnicima.
E sad, nasao bih 100 najbogatijih ljudi koji imaju najvise para na racunu. Vjerovatno bi to bila ekipa iz vlade, sportasi i kojekakvi direktori.
E sad, nasao bi njihove brojeve kartica u bazi i pinove. Zatim slijedi malo elektronike. Kupis potrebnu karticu il sam napravis (mikrokontroler+eprom, recimo goldwafer, isto kao da kloniras SIM karticu.. ima opis u "gotovi projekti") i napravis identicnu karticu kao i svoju samo sto ce umjesto tvog broja biti broj od nekog sa liste bogatuna.. I to je to. Imas 100 "krivotvorenih" kartica i na svaku napises njen pin iz baze tako da ne pomjesas stvari. Zatim.. mislim da se dnevno moze podic 5 000 kn sa racuna. I sad, Uzmes neki skuter (motor) dobar koji je mal i dovoljno brz u slucaju da te neko pocne ganjat da pobjegnes. I ides od bankomata do bankomata i na svakom bankomatu podgines pare sa 2 kartice (znaci 10 000 kn) i tako posjetis 50 bankomata i dignes 50x2x5000=500 000 kn (pola milijuna) dnevno. I odes doma fino, i iz neke ogromne torbe samo izvadis gotovinu u iznosu od pola milijuna

Zatim se dva tri dana doma i vidis dal ce sta otkrit, dal ces bit u vijestima i to. I ako nitko ne sluzi ponavljas postupak dokle ce ic donekle sigurno

.. I zgrnes 15-ak milijuna da se osiguras do kraja zivota i to je to. Poklonis velik dio para bolnicama, humanitarnim organizacijama, crkvi i sl i to je to. Na kraju ispadne da si napravio dobro djelo jer ovi bogatuni nece propast radi 20-ak skinutih tisuca a ovima i tebi ce puno znacit.
Samo nemojte da netko sam ide nesto isprobavat i da se sjebe pa da ispadne da sam ga ja potaknio na to.. pamet u glavu