U potrazi sam za, hajmo reci rijetkom komponentom, obzirom da nigdje u Sarajevu nisam uspio naci ni informaciju gdje da je trazim. Naime, za projekat koji radim, neophodan mi je senzor nagiba koji ce biti spojen na vozilo relativno malih dimenzija i davati mi bilo kakav signal (analogni, digitalni, sasvim je svejedno). Dakle neke osnovne specifikacije bi bile:
1) rezolucija detekcije nagiba, minimalno 1 stepen
2) gabariti senzora trebaju biti dovoljno mali da ne opterete to vozilo, znaci bilo koja od dimenzija ne smije prelaziti 2 cm
3) cijena je bitan faktor, u USA se takvi senzori mogu naci reda 7-10$ (mozda cak i manje), naravno pod uslovom da nisu MEMS
4) kolicina koja mi treba ovisi od cijene, ali radilo bi se 2-5 senzora, ne vise
Ako iko ima predstavu gdje ovakvo nesto mogu pronaci u Sarajevu, ili neku firmu od koje bi se moglo naruciti a koja bi uradila dostavu bilo u Sarajevo, bilo u Bec, bio bih mu veoma zahvalan za upute

Cisto detaljnijeg opisa radi, ovo bi bila jedna od tih jeftinijih varijanti koja bi sasvim zadovoljila moje potrebe:
http://www.sensorsmag.com/articles/0500/120/main.shtml
Zahvaljujem svima