osvjetljivac za foto postupak
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
mogao bi ali problem je sto je toner otiso u materinu, i sad ne radi nikako. kad nabavim novi toner postavljam i video.ninja wrote:@pedja
jel bi mogao ti napraviti kratki video postupka printanja na bakar da vidimo kakvi su rezultati
edit:
posto mi je dosadno evo snimio sam i video
http://www.youtube.com/watch?v=0gHUuC5iooM
Last edited by pedja089 on 12-11-2007, 02:28, edited 1 time in total.
- Dariolo
- Odlično uznapredovao
mogao bi ali problem je sto je toner otiso u materinu, i sad ne radi nikako. kad nabavim novi toner postavljam i video.
edit:
samo jos da ima boje bilo bi pravo, dobro si to sredio!!
a sto se tice onog profi-ovog linka ima nešto na dnu stranice oko izrade plocica, pa mu necemo puno zamjeriti
edit:
samo jos da ima boje bilo bi pravo, dobro si to sredio!!
a sto se tice onog profi-ovog linka ima nešto na dnu stranice oko izrade plocica, pa mu necemo puno zamjeriti
jucer sam u pevcu onako od zajebancije kupio papir za rernu (pecenje kolaca) na roli, ima ga dosta i kosta 5 kn, nekako izgleda kao paus, i kad ga uvalim u laser, od 3 ispisa 2 ne uspije lijepo zapeci za papir (jer je svarno mastan, ali onaj jedan koji uspije, poslje kad ga peglom stisnem na stampanu ploču, papir se odljepi toliko lagano, kao da ga uopce nista od toga ne zanima.....
malo paznje, pri radu s ovim, cini se moze isto dati kakve takve rezultate,
jedno pitanje... citam da svi stiscu peglu i do 5 min, ima li ikakve potrebe za time, meni izadje isto drzao 30.sec. ili hrpu, samo mi se cini da kad dugo drzim da se vodovi pocnu siriti (packati).....
(ima li tko kakvi bolji recept za tu nesretnu foliju, probao sam sto na netu kazu, papir iz bila reklama, ali kad se zaljepi poslje ostane onaj plasticni vosak film, pa ga ni voda nemoze otopiti)
malo paznje, pri radu s ovim, cini se moze isto dati kakve takve rezultate,
jedno pitanje... citam da svi stiscu peglu i do 5 min, ima li ikakve potrebe za time, meni izadje isto drzao 30.sec. ili hrpu, samo mi se cini da kad dugo drzim da se vodovi pocnu siriti (packati).....
(ima li tko kakvi bolji recept za tu nesretnu foliju, probao sam sto na netu kazu, papir iz bila reklama, ali kad se zaljepi poslje ostane onaj plasticni vosak film, pa ga ni voda nemoze otopiti)
- ..:: Tihi ::..
- Penjem se :)
- ..:: Tihi ::..
- Penjem se :)
probao sam ja sa laserjet5l kad sam ga i rastavio do razine da plocica moze proci onda vise nikako nsam mogao poprevarivati sve senzore papira da primi plocicu, (to bi trebalo rijesiti jednim picem koji bi programirano varao svih 5-6 senzora) ali eto, problem je sto imam uvjek samo par sati da tako sto kemijam, pa onda sam opet slozio printer (da ne zafali djelova)
sad imam rastavljen hp laserjet2200 (mislim da je taj br..) on ima nesto pravocrtniji prolaz po valjkom nego ovaj stari 5l, ali mislim da je problem jer je dosta veci i moderniji i brzi pa nekako imam osjecaj da cu tesko moci osmisliti neku prugu po kojoj bi plocica glatko prosla, sve je nekako zajebano, izvadio sam valjak sa grijacem, otpustio malo neku plocu na ulazu da moze ploča uci ali je dosta deblja nego sto je papir pa mislim da je to dosta agresivno za foto-valjak novi je 450kn, i opet miljon senzora, stalno kvar, nema papira, papir zguzvan, ubija onaj driver, sve vise razmisljam o tome da odem kod kolege koji ima co2 laser za raviranje, spricnem plocicu sa autolakom na tanko i dam covjeku da spali sve sto netreba biti na ploci, onda jetkam, jedan mi je kolega rekao da u zadnje vrijeme tako radi smd plocice i da mu tip za plocicu a4 uzme 30 kn, sve u svemu, jeftinije nego izgubiti 10 dana spiciti printer, i ne napraviti nista, kad bi neko imao oprobani recept....., za sad peglam i dalje... jos cu malo probavati sa ovim 2200 na poslu, ako mi sta usple ok ako ne j...ga,,,,
i da kad je laser rastavljen udje mi svjetlo kraj valjka i pokupi sav toner, to je jos jedan bed, ali ajde da se sve rijesi lako bi pokrio mehaniku....
neki dan sam gledao u trgovini, epson sa foto tintama, tip koji prodaje kaze danisu topljive na kisi ?! koji moze cd probaviti, kosta 450kn, pa nisam siguran mozda je to jos i najjeftinija solucija ?
sad imam rastavljen hp laserjet2200 (mislim da je taj br..) on ima nesto pravocrtniji prolaz po valjkom nego ovaj stari 5l, ali mislim da je problem jer je dosta veci i moderniji i brzi pa nekako imam osjecaj da cu tesko moci osmisliti neku prugu po kojoj bi plocica glatko prosla, sve je nekako zajebano, izvadio sam valjak sa grijacem, otpustio malo neku plocu na ulazu da moze ploča uci ali je dosta deblja nego sto je papir pa mislim da je to dosta agresivno za foto-valjak novi je 450kn, i opet miljon senzora, stalno kvar, nema papira, papir zguzvan, ubija onaj driver, sve vise razmisljam o tome da odem kod kolege koji ima co2 laser za raviranje, spricnem plocicu sa autolakom na tanko i dam covjeku da spali sve sto netreba biti na ploci, onda jetkam, jedan mi je kolega rekao da u zadnje vrijeme tako radi smd plocice i da mu tip za plocicu a4 uzme 30 kn, sve u svemu, jeftinije nego izgubiti 10 dana spiciti printer, i ne napraviti nista, kad bi neko imao oprobani recept....., za sad peglam i dalje... jos cu malo probavati sa ovim 2200 na poslu, ako mi sta usple ok ako ne j...ga,,,,
i da kad je laser rastavljen udje mi svjetlo kraj valjka i pokupi sav toner, to je jos jedan bed, ali ajde da se sve rijesi lako bi pokrio mehaniku....
neki dan sam gledao u trgovini, epson sa foto tintama, tip koji prodaje kaze danisu topljive na kisi ?! koji moze cd probaviti, kosta 450kn, pa nisam siguran mozda je to jos i najjeftinija solucija ?
A vidi ovo sto je tip odradio
http://www.youtube.com/watch?v=FkHpjzOh ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=FkHpjzOh ... re=related
Re: osvjetljivac za foto postupak
ljudi trebali nekom ovaj prepravljeni stampace. fali mu samo boje i neko ko ume da ocisti glavu, ako se uopste moze ocistiti...
Probaj glavu potopiti u sretvo za pranje prozora (mer ) tako u jednom servisu kod mene resavaju problem zacepljene glave
nemam ni volje ni potrebe za tim...
pa reko ako neko hoce da se zeza mogu mu dati...
pa reko ako neko hoce da se zeza mogu mu dati...
jbg daleko smo. probacu ja sam sebi to da napravim samo moram naci kako izgleda rastavljen hp laserjat 1320
mozda ima bus, pa ti ga stavim ako oces...
javi cu ti ja na pm ako zagusti. ovo je inkjet jeli tako.
konto sam ja uraditi sa laserskim
konto sam ja uraditi sa laserskim
jes inkjet z12.
ok.
ok.
Shendin osvjetljivač izgleda super!
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... ivac_1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ima li netko ideju kako da ja od pleksiglasa debljine mozda 0,5 ili 0,6 cm napravim takvu kutiju, istu, čime da učvrstim staklo? Kako da učvrstim stranice? Hvala.
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... ivac_1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Ima li netko ideju kako da ja od pleksiglasa debljine mozda 0,5 ili 0,6 cm napravim takvu kutiju, istu, čime da učvrstim staklo? Kako da učvrstim stranice? Hvala.
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!