Zvucna pitanje!

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
chester93
Penjem se :)

Zvucna pitanje!

Post by chester93 »

Pozdrav svima,

Evv ovo me zanima

Neki dan sam bio kod frenda i napravili smo nešto muzike uz pomoć programa u kojima sviraš ili koristiš samplove i onda kad smo trebali snimiti glas desi se "sranje", kad snimimo glas u samom snimku se čuje šum krčenje( Može li mi netko objasniti kako nastaje taj šum ...) a zvučna mi je integrirana , i kad taj glas pojačamo jako se čuje šum. Danas ima dosta programa kojim se taj šum može ukloniti, ali onda gubim čistoću glasa i druge stvari. Pa me zanima frekvencija tog šuma( ako imate mic u kući snimite se ili samo pustite da se snima par sec i preslušajte snimku, čut će te šum), hoću li izbjeći šum ako kupim eksternu zvučnu kartu, ili ak se netko bavi muzikom ili se razumije u to, neka mi dadne neki dobar savjet

Hvala svima ! Pozdrav ljudi
pejky
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by pejky »

Prva, i glavna stvar ti je da imas dobar mikrofon, s onim kineskim sranjima od cca 3KM nikad neces imati zvuk bez suma...
Znaci neki dobar mikrofon, al pazi da nije "PHANTOM" jer ti onda treba eksternih 48V da bi radio, a to mozes postici samo s miksetom.
Eksterna zvucna ti nece puno uticat, osim ako nemas stvarno losu ili hoces da pravis studio...
Et toliko, nadam se da sam ti pomogo!!!

PS
I jos jedna stvar, Puno ce ti pomoci i filteri za mikrofon (one spuzvice sto se stavljaju na mikrofon i ispred njega) :lol: :lol:
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by mirzza »

i ja imam isti problem sumovi kad snimam .....
a kad ga prikljucim na pojacalo nema sumova nikakvih i kad pojacam do kraja

ja sam samo promjenio djek na njemu jer minije mogo ni u pojacalo ni u kompjuter jel moguce da je do toga.

kod mene je yamaha mikrofon sa tim supzvicama .....
defs
Pravo uznapredovao :)

Post by defs »

kupi Shure mikrofon i nece bit šuma
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

defs wrote:kupi Shure mikrofon i nece bit šuma

Ili neki AKG :D
pejky
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by pejky »

Ja sam prvo koristio Shure PG 58, zatim Shure SN 120, i sad imam dva studijska: Behringer C1 i B2, i Behringer mixetu 6 kanala + sound processor sa 100 funkcije.
A s tim kinezima se nemoj djaba za***avat.
chester93

Post by chester93 »

pejky wrote:Ja sam prvo koristio Shure PG 58, zatim Shure SN 120, i sad imam dva studijska: Behringer C1 i B2, i Behringer mixetu 6 kanala + sound processor sa 100 funkcije.
A s tim kinezima se nemoj djaba za***avat.

Super, a jesi li imao kakve šumove kad si imao Shure pg 58 mikrofon.

I po vašoj procjeni je li bolje prije uzeti zvučnu ili mic ?
defs

Post by defs »

Bolje ti je uzeti mikrofon, ja ti imam shure pg58 i pjevam na njega u bandu, i mogu ti reci da je super, cak mi se vise svidja i od sm58 koji je za 300 kuna skuplji,ali ako imas novca onda uzmi betu sm58, to je najbolji mikrofon po meni. Sa pg58 ti nece shumiti sigurno....pozz
Post Reply