Pozdrav svima,
Evv ovo me zanima
Neki dan sam bio kod frenda i napravili smo nešto muzike uz pomoć programa u kojima sviraš ili koristiš samplove i onda kad smo trebali snimiti glas desi se "sranje", kad snimimo glas u samom snimku se čuje šum krčenje( Može li mi netko objasniti kako nastaje taj šum ...) a zvučna mi je integrirana , i kad taj glas pojačamo jako se čuje šum. Danas ima dosta programa kojim se taj šum može ukloniti, ali onda gubim čistoću glasa i druge stvari. Pa me zanima frekvencija tog šuma( ako imate mic u kući snimite se ili samo pustite da se snima par sec i preslušajte snimku, čut će te šum), hoću li izbjeći šum ako kupim eksternu zvučnu kartu, ili ak se netko bavi muzikom ili se razumije u to, neka mi dadne neki dobar savjet
Hvala svima ! Pozdrav ljudi
Zvucna pitanje!
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Prva, i glavna stvar ti je da imas dobar mikrofon, s onim kineskim sranjima od cca 3KM nikad neces imati zvuk bez suma...
Znaci neki dobar mikrofon, al pazi da nije "PHANTOM" jer ti onda treba eksternih 48V da bi radio, a to mozes postici samo s miksetom.
Eksterna zvucna ti nece puno uticat, osim ako nemas stvarno losu ili hoces da pravis studio...
Et toliko, nadam se da sam ti pomogo!!!
PS
I jos jedna stvar, Puno ce ti pomoci i filteri za mikrofon (one spuzvice sto se stavljaju na mikrofon i ispred njega)
Znaci neki dobar mikrofon, al pazi da nije "PHANTOM" jer ti onda treba eksternih 48V da bi radio, a to mozes postici samo s miksetom.
Eksterna zvucna ti nece puno uticat, osim ako nemas stvarno losu ili hoces da pravis studio...
Et toliko, nadam se da sam ti pomogo!!!
PS
I jos jedna stvar, Puno ce ti pomoci i filteri za mikrofon (one spuzvice sto se stavljaju na mikrofon i ispred njega)
pejky wrote:Ja sam prvo koristio Shure PG 58, zatim Shure SN 120, i sad imam dva studijska: Behringer C1 i B2, i Behringer mixetu 6 kanala + sound processor sa 100 funkcije.
A s tim kinezima se nemoj djaba za***avat.
Super, a jesi li imao kakve šumove kad si imao Shure pg 58 mikrofon.
I po vašoj procjeni je li bolje prije uzeti zvučnu ili mic ?