Control zica

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Control zica

Post by MladaNada »

Da li je moguce spojiti autopojacalo u kucnim uslovima?
Problem mi je control izvod, moze li se izvesti vjestacki control ili tako nesto?
Ako ne moze uglavicu 2x50W pojacalo u bridgu i time drajvati woofer!
U pitanju je 200W woofer u kutiji, pojacalo je Pioneer GM-X402!
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: Control zica

Post by jopagti »

Traeba bi ti ispravljac ako neces devastirati pojacalo :idea: Trazishemu,posto auto pojacala rade na principu da povecaju napon napajanja....
Na pojacalu imas +12V,+,GND onaj plus je za remote koji automaci pali auto pojacalo ili automacku antenu,oznacen je zicom plave boje i na kraju daje napon od 12V e sada jedinoti preostaje da premostis od +12V(napajanja) do to plusa...Onda ces kada ugasis napajanje ugasiti i pojacalo...Kontas?
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: Control zica

Post by stojke369 »

jopagti wrote:Traeba bi ti ispravljac ako neces devastirati pojacalo :idea: Trazishemu,posto auto pojacala rade na principu da povecaju napon napajanja....
Na pojacalu imas +12V,+,GND onaj plus je za remote koji automaci pali auto pojacalo ili automacku antenu,oznacen je zicom plave boje i na kraju daje napon od 12V e sada jedinoti preostaje da premostis od +12V(napajanja) do to plusa...Onda ces kada ugasis napajanje ugasiti i pojacalo...Kontas?
Za automatsku antenu je ponekad i zute boje zice.A na remote mozes da stavis i prekidac pa da ga palis po potrebi.Ili ako ti je celo napajanje na prekidac onda remote povezi direktno na +12v

Trebace ti dosta jak trafo,jak grec i elektroliti,elektroliti,elektroliti... :D
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Ili napajanje od kompjutera :wink: Sve sam to vec smislio, samo nisam znao sta sa tom control zicom! Spojicu je na + pa cu vidjeti sta ce se desiti!
BTW uskoro kupujem 2x50w kucno pojacalo za 30e!
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by jopagti »

MladaNada wrote:Ili napajanje od kompjutera :wink: Sve sam to vec smislio, samo nisam znao sta sa tom control zicom! Spojicu je na + pa cu vidjeti sta ce se desiti!
BTW uskoro kupujem 2x50w kucno pojacalo za 30e!
Ako ces tako onda na na pajanju moras imati prekidac,kao sto smo vec ja i stojke spomenuli :wink:
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Zasto bih morao imati prekidac? Mislim imam ga ali zasto ga moram imati?
Woofer gruva k'o zmaj, ali ga ipak moram ukombinovati sa nekim visokotoncem jer je zvuk dosta dubok! Mada je za auto extra!
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by jopagti »

MladaNada wrote:Zasto bih morao imati prekidac? Mislim imam ga ali zasto ga moram imati?
Woofer gruva k'o zmaj, ali ga ipak moram ukombinovati sa nekim visokotoncem jer je zvuk dosta dubok! Mada je za auto extra!
Pa ako zelis ugasiti pojacalo a da kablo ne cupas iz zida :idea:
Ma za woofer u autu treba puno posla ako hoces cist i kvalitetan zvuk jer je prostor mali tako da ima dosta "odbijanaca"...Najzesci su mi oni sta mislie ako je vece kutija da ce im se bolje cuti...
Post Reply