Da li je moguce spojiti autopojacalo u kucnim uslovima?
Problem mi je control izvod, moze li se izvesti vjestacki control ili tako nesto?
Ako ne moze uglavicu 2x50W pojacalo u bridgu i time drajvati woofer!
U pitanju je 200W woofer u kutiji, pojacalo je Pioneer GM-X402!
Control zica
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Control zica
Traeba bi ti ispravljac ako neces devastirati pojacalo
Trazishemu,posto auto pojacala rade na principu da povecaju napon napajanja....
Na pojacalu imas +12V,+,GND onaj plus je za remote koji automaci pali auto pojacalo ili automacku antenu,oznacen je zicom plave boje i na kraju daje napon od 12V e sada jedinoti preostaje da premostis od +12V(napajanja) do to plusa...Onda ces kada ugasis napajanje ugasiti i pojacalo...Kontas?

Na pojacalu imas +12V,+,GND onaj plus je za remote koji automaci pali auto pojacalo ili automacku antenu,oznacen je zicom plave boje i na kraju daje napon od 12V e sada jedinoti preostaje da premostis od +12V(napajanja) do to plusa...Onda ces kada ugasis napajanje ugasiti i pojacalo...Kontas?
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
Re: Control zica
Za automatsku antenu je ponekad i zute boje zice.A na remote mozes da stavis i prekidac pa da ga palis po potrebi.Ili ako ti je celo napajanje na prekidac onda remote povezi direktno na +12vjopagti wrote:Traeba bi ti ispravljac ako neces devastirati pojacaloTrazishemu,posto auto pojacala rade na principu da povecaju napon napajanja....
Trebace ti dosta jak trafo,jak grec i elektroliti,elektroliti,elektroliti...

Ako ces tako onda na na pajanju moras imati prekidac,kao sto smo vec ja i stojke spomenuliMladaNada wrote:Ili napajanje od kompjuteraSve sam to vec smislio, samo nisam znao sta sa tom control zicom! Spojicu je na + pa cu vidjeti sta ce se desiti!
BTW uskoro kupujem 2x50w kucno pojacalo za 30e!

Pa ako zelis ugasiti pojacalo a da kablo ne cupas iz zidaMladaNada wrote:Zasto bih morao imati prekidac? Mislim imam ga ali zasto ga moram imati?
Woofer gruva k'o zmaj, ali ga ipak moram ukombinovati sa nekim visokotoncem jer je zvuk dosta dubok! Mada je za auto extra!

Ma za woofer u autu treba puno posla ako hoces cist i kvalitetan zvuk jer je prostor mali tako da ima dosta "odbijanaca"...Najzesci su mi oni sta mislie ako je vece kutija da ce im se bolje cuti...