napravite vremeplov(sema i upustvo) magnetni rezonator

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

virtualx
Pravo sam se raspisao :)

Post by virtualx »

da svi idemo u buducnost na neki nacin.
inace bi bili zamrznuti u vremenu .
:)
samo da je kako povecati brzinu kojom idemo u buducnost.
8)
i ako tko bude isao u proslost nemoj da sta radi, niti da sta dira jer moze poremetiti slijed dogadjanja pa usrati ovu nasu sadasnjoj a mozda i buducnost.
Firkragg

Post by Firkragg »

Odlazak u budućnost:
a) Sjedi u super-brzi svemirski brod i ubrzaj na neku ogromnu brzinu (biće dosta 0,5c) u odnosu na zemlju. Tvoje će vrijeme teći sporije u odnosu na zemlju.
b) odi na neko super-teško tijelo, neutronsku zvjezdu ili crnu rupu samo pazi da ne upadneš, ostani par dana i evo već prošlo par mjeseci na zemlji.
virtualx

Post by virtualx »

aha to sam imao na ispitu iz fizike.
tacnije dilatacija vremena i dilatacija duzine.
znaci ako se kreces velikim brzinama blizu brzine svijetlosti vrijeme ti tece sporije.
samo je pitanje kako postici brzinu svijetlosti i kako preziviti toliku brzinu.
Firkragg

Post by Firkragg »

Nemoraš postić brzinu svjetlosti, reko sam da je dosta pola (0,5c) i vrijeme ti nebi teklo sporije, samo bi teklo sporije u odnosu na zemlju.
Masa bi ti postala ogromna, duljina ogromna i vrijeme bi teklo sporo( dilitacija 3 osnovne fiz velicine), sve u odnosu na zemlju (tu u brodu nebi kužio ništa) :D
buco

Post by buco »

Ah ta nasa kvantna fizika , mi smo je imali u obliku fizikalne kemije !!
Nego dok putujemo brzinom nesto manjom od 0,5c jel netko od vas zna gdije ima za kupit recimo "star trek - deep space 9 " na DVDu/DVDima , volim reprize jer ne pamtim detalje !?
Pozdrav
Firkragg

Post by Firkragg »

Nego dok putujemo brzinom nesto manjom od 0,5c jel netko od vas zna gdije ima za kupit recimo "star trek - deep space 9 " na DVDu/DVDima , volim reprize jer ne pamtim detalje !?
:shock:
Firkragg

Post by Firkragg »

Pročitajte molim vas ovaj idiotizam :!: :!: :!: :!: :!: :!:
http://www.keelynet.com/time/bajak1.htm
:shock:
zogldi
Penjem se :)
Penjem se :)

Re: napravite vremeplov(sema i upustvo) magnetni rezonator

Post by zogldi »

A majko rođena kakve nebuloze!Tačno mi je došlo da se :( .Inaće provalite kakav je kompletan sajt :twisted: ,ma ovo je 100% valjanje gluposti(moje mišljenje)!Tesla jeste napravio mnogo nepojmljivi stvari za vrijeme u kojem je živjeo ali i te stvari su imale teoretsku osnovu jel sumnjam da bi g. Edison finansirao Teslu u prvih par projekata da nije imao čvrstu teoretsku osnovu za to!I molim za ubuduće da na ovom sajtu pokazujemo poštovanje prema ocu modernog doba a ne da ga poistovjećujemo sa nekim fanaticima koji na kraju završavaju rešo pećeni zbog gluposti! :shock:
Firkragg

Post by Firkragg »

Svašta pada napamet ljudima, idem ja izumit vremeplov od starog lonca i kuhače spojenih na 220V i to raspisivat po internetu...
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Sa linka:

"G1 25-ohm rheostat (future control)"

:shock: :shock: :shock: :lol:
Firkragg

Post by Firkragg »

Hehehe
LED dioda 3mm za 100 godina u prošlost LED 5mm za 1000 god u prošlost... :D
buco

Post by buco »

Pa "ludih" ideja postoji kazu otkad je svijeta a mozda i ranije !?? Tko zna sto je kakav " majmun" shuho i eto sto uradi !?? "za.eb" dobija je konkurenciju bez premca , zato nemojmo bit tako ostri cak prema "ocito" nemogucim stvarima , uostalom sjetitite se koliko je umnih ljudi stradalo a jos vise moralo sutit jer je "vecina" smatrala cistom gluposcu i besmislicom , dapace "klevetomi i uvredom ljudskog roda" samu pomisao da je zemlja okrugla !!!! I nije to bas prije "jako puno vremena bilo" ako uzmemo samo vrijeme od stare grcke a kamoli jos starijih civilizacija.Zato nek ljudi pricaju misle i razmisljaju tko zna mozda se is takvog "lonca" skuha bar dobra juha ak ne neko novo naucno otkrice! :)
Pozdrav
Firkragg

Post by Firkragg »

:D
Last edited by Firkragg on 23-11-2005, 17:53, edited 1 time in total.
buco

Post by buco »

Ne volis dobru juhu !? :D
Pozdrav
Firkragg

Post by Firkragg »

:P
virtualx

Post by virtualx »

u ponedjeljak je bila emisija na HRT1 zvana "na rubu znanosti" i tema je bila upravo putovanje kroz vrijeme.
mora da su vidjeli ovu temu na forumu pa dobro im dosla za emisiju.
buco

Post by buco »

Da bas sam je gledo jer mi je OK ta emisija i "kreso" to dobro radi . A sve je moguce tko zna di se sve "kreso" muva i pod kojim "usnameima" !?
pozdrav
Firkragg

Post by Firkragg »

Da bas sam je gledo jer mi je OK ta emisija i "kreso" to dobro radi . A sve je moguce tko zna di se sve "kreso" muva i pod kojim "usnameima" !?

:P :P :P :D :D :D

Bilo nešto zanimljivo, da stvaeaju gravitaciju (istodobno usporavajući vrijeme) usporavajući svjetlost, i to do jako male brzine kroz kristale cezija.
Samo kakve veze ima to s vremenom :shock:
Inače je u emisiji bilo dosta gluparija, npr. MEG :!: i neke gatare/vračare, neki duhovi i sl... :
buco

Post by buco »

Pa ja sam mislio na emisiju u globalu [ tj seriju emisija] sad nekih ima manje nekih vise interesantnih ali i to je "relativno" , ovisi koga sto vise zanima . E sad "ludih" ideja , o tome sam vec dao komentar nebih ga ponavljao , a u ostalom emisija ima i naziv "na rubu znanosti" sad kako ce to sebi netko tumacit sto bi to za njega bilo i to ovisi po onoj opcenarodnoj " sto ljudi sto cudi " . U svakom slucaju svijetu valjda nije vise potrebna "inkvizicija" ili !? U sto ce tko vijerovat to nek bude osobna stvar pojedinca . Uostalom sve religije koje je covijek smislio do dana danjasnjeg su "iracionalne" s stanovista danasnje znanosti a dobar dio profesora [ fizike, matematike , kemije, biologije] kazuje kako su veliki vijernici !? paradox zar ne. Uostalom vijera ocito proizlazi iz ljudskog najveceg straha a to je strah od smrti . Koliko bi vijernika skupija da ljudima lijepo kazes da ce se pretvorit u gomilu atoma , minerala, molekula... i da im je to kraj ?? Pa se uvea pojam duhovnosti da se moze manipulirat , pogotovo kako je napredovala znanost i tehnologija tako se i tumacenje vijere [ bilo koje] mijenjalo
a duhovno je dobijalo na sve vecoj "vrijednosti" . Do "nedavno" su bili andjeli tu malo vise iznad glava , kad je avion poletija malo vise iznad oblaka odma su se preselili nesto vise sfere !?.Vidis kako se sve da prilagodit po potrebama trenutka cak i kod "ozbiljih" religija , valjda su one druge neozbiljne.Ali to je isto tako pravo pojedinca ili grupe da vjeruje u nesto ili nekog kao i oni "lonci" za odlazak u proslost/buducnost , svijetlosni vrtlozi .... i sve ostalo sto je na rubu znanosti a u domeni vjerovanja i ocekivanja stvarnih ili ne stvarnih.O tome vlaljda nije zabranjeno raspravljat iako bi neki dojucerasnji borci za "demokraciju" naradije neka "pitanja i rasprave" zabranili .
Pozdrav
UNWANTED

vremeplov

Post by UNWANTED »

:?: :?: :?:
jeli neko napravio taj vremeplov ili samo pricate u prazno.
neka ga neko napravi pa nek ga stavi na net da vidimo kako to radi ako je to u opce istina :?: :?: :?:
Post Reply