napravite vremeplov(sema i upustvo) magnetni rezonator
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Odlazak u budućnost:
a) Sjedi u super-brzi svemirski brod i ubrzaj na neku ogromnu brzinu (biće dosta 0,5c) u odnosu na zemlju. Tvoje će vrijeme teći sporije u odnosu na zemlju.
b) odi na neko super-teško tijelo, neutronsku zvjezdu ili crnu rupu samo pazi da ne upadneš, ostani par dana i evo već prošlo par mjeseci na zemlji.
a) Sjedi u super-brzi svemirski brod i ubrzaj na neku ogromnu brzinu (biće dosta 0,5c) u odnosu na zemlju. Tvoje će vrijeme teći sporije u odnosu na zemlju.
b) odi na neko super-teško tijelo, neutronsku zvjezdu ili crnu rupu samo pazi da ne upadneš, ostani par dana i evo već prošlo par mjeseci na zemlji.
Nemoraš postić brzinu svjetlosti, reko sam da je dosta pola (0,5c) i vrijeme ti nebi teklo sporije, samo bi teklo sporije u odnosu na zemlju.
Masa bi ti postala ogromna, duljina ogromna i vrijeme bi teklo sporo( dilitacija 3 osnovne fiz velicine), sve u odnosu na zemlju (tu u brodu nebi kužio ništa)
Masa bi ti postala ogromna, duljina ogromna i vrijeme bi teklo sporo( dilitacija 3 osnovne fiz velicine), sve u odnosu na zemlju (tu u brodu nebi kužio ništa)
- zogldi
- Penjem se :)
Re: napravite vremeplov(sema i upustvo) magnetni rezonator
A majko rođena kakve nebuloze!Tačno mi je došlo da se .Inaće provalite kakav je kompletan sajt ,ma ovo je 100% valjanje gluposti(moje mišljenje)!Tesla jeste napravio mnogo nepojmljivi stvari za vrijeme u kojem je živjeo ali i te stvari su imale teoretsku osnovu jel sumnjam da bi g. Edison finansirao Teslu u prvih par projekata da nije imao čvrstu teoretsku osnovu za to!I molim za ubuduće da na ovom sajtu pokazujemo poštovanje prema ocu modernog doba a ne da ga poistovjećujemo sa nekim fanaticima koji na kraju završavaju rešo pećeni zbog gluposti!
Pa "ludih" ideja postoji kazu otkad je svijeta a mozda i ranije !?? Tko zna sto je kakav " majmun" shuho i eto sto uradi !?? "za.eb" dobija je konkurenciju bez premca , zato nemojmo bit tako ostri cak prema "ocito" nemogucim stvarima , uostalom sjetitite se koliko je umnih ljudi stradalo a jos vise moralo sutit jer je "vecina" smatrala cistom gluposcu i besmislicom , dapace "klevetomi i uvredom ljudskog roda" samu pomisao da je zemlja okrugla !!!! I nije to bas prije "jako puno vremena bilo" ako uzmemo samo vrijeme od stare grcke a kamoli jos starijih civilizacija.Zato nek ljudi pricaju misle i razmisljaju tko zna mozda se is takvog "lonca" skuha bar dobra juha ak ne neko novo naucno otkrice!
Pozdrav
Pozdrav
Da bas sam je gledo jer mi je OK ta emisija i "kreso" to dobro radi . A sve je moguce tko zna di se sve "kreso" muva i pod kojim "usnameima" !?
Bilo nešto zanimljivo, da stvaeaju gravitaciju (istodobno usporavajući vrijeme) usporavajući svjetlost, i to do jako male brzine kroz kristale cezija.
Samo kakve veze ima to s vremenom
Inače je u emisiji bilo dosta gluparija, npr. MEG i neke gatare/vračare, neki duhovi i sl... :
Pa ja sam mislio na emisiju u globalu [ tj seriju emisija] sad nekih ima manje nekih vise interesantnih ali i to je "relativno" , ovisi koga sto vise zanima . E sad "ludih" ideja , o tome sam vec dao komentar nebih ga ponavljao , a u ostalom emisija ima i naziv "na rubu znanosti" sad kako ce to sebi netko tumacit sto bi to za njega bilo i to ovisi po onoj opcenarodnoj " sto ljudi sto cudi " . U svakom slucaju svijetu valjda nije vise potrebna "inkvizicija" ili !? U sto ce tko vijerovat to nek bude osobna stvar pojedinca . Uostalom sve religije koje je covijek smislio do dana danjasnjeg su "iracionalne" s stanovista danasnje znanosti a dobar dio profesora [ fizike, matematike , kemije, biologije] kazuje kako su veliki vijernici !? paradox zar ne. Uostalom vijera ocito proizlazi iz ljudskog najveceg straha a to je strah od smrti . Koliko bi vijernika skupija da ljudima lijepo kazes da ce se pretvorit u gomilu atoma , minerala, molekula... i da im je to kraj ?? Pa se uvea pojam duhovnosti da se moze manipulirat , pogotovo kako je napredovala znanost i tehnologija tako se i tumacenje vijere [ bilo koje] mijenjalo
a duhovno je dobijalo na sve vecoj "vrijednosti" . Do "nedavno" su bili andjeli tu malo vise iznad glava , kad je avion poletija malo vise iznad oblaka odma su se preselili nesto vise sfere !?.Vidis kako se sve da prilagodit po potrebama trenutka cak i kod "ozbiljih" religija , valjda su one druge neozbiljne.Ali to je isto tako pravo pojedinca ili grupe da vjeruje u nesto ili nekog kao i oni "lonci" za odlazak u proslost/buducnost , svijetlosni vrtlozi .... i sve ostalo sto je na rubu znanosti a u domeni vjerovanja i ocekivanja stvarnih ili ne stvarnih.O tome vlaljda nije zabranjeno raspravljat iako bi neki dojucerasnji borci za "demokraciju" naradije neka "pitanja i rasprave" zabranili .
Pozdrav
a duhovno je dobijalo na sve vecoj "vrijednosti" . Do "nedavno" su bili andjeli tu malo vise iznad glava , kad je avion poletija malo vise iznad oblaka odma su se preselili nesto vise sfere !?.Vidis kako se sve da prilagodit po potrebama trenutka cak i kod "ozbiljih" religija , valjda su one druge neozbiljne.Ali to je isto tako pravo pojedinca ili grupe da vjeruje u nesto ili nekog kao i oni "lonci" za odlazak u proslost/buducnost , svijetlosni vrtlozi .... i sve ostalo sto je na rubu znanosti a u domeni vjerovanja i ocekivanja stvarnih ili ne stvarnih.O tome vlaljda nije zabranjeno raspravljat iako bi neki dojucerasnji borci za "demokraciju" naradije neka "pitanja i rasprave" zabranili .
Pozdrav
vremeplov
jeli neko napravio taj vremeplov ili samo pricate u prazno.
neka ga neko napravi pa nek ga stavi na net da vidimo kako to radi ako je to u opce istina