Škoda problem

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
chester93
Penjem se :)

Škoda problem

Post by chester93 »

Ovako ljudi, imam problem koji me muči i baš je nekakav dosadan.
U škodi octaviji kazaljke koje mi pokazuju brzinu kojom idem naglo spanu na nulu. Spanu sve kazaljke i od kilometraže i obrtaja i temperature i količine benzina. Ali brojač prijeđenih kilometara radi, samo kazaljke spadaju i dižu se. Do čega bi to moglo biti ??? Ako je netko upoznat s problemom neka mi samo rekne !
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

moze da bude svasta ali najvjerovatnije los kontakt na nekom spoju ili osiguracu.
u svakom slucaju ne bi ti bas preporucio to da cackas sam osim eventualnog "cimanja" konektora iza instrument table sto opet navodi da moras da rastavis tablu da bi dosao do toga.

znaci,preporuka...ovlasteni servis ili neki autoelektricar jer ako ti budes to cackao moglo bi da se desi nesto gore od toga sto kazaljke idu gore-dole.
naprimer da vise i ne upalis auto ako "cacnes" nesto sto netreba.
ipak su ova novija vozila puna elektronike za razliku od nekih nasih domacih oldtajmera gde je najveca elektronika ...platinska dugmad :D i gde mozes da cackas sta hoces a nemozes nista da zeznes.

pozdrav
chester93

Post by chester93 »

Eto zaboravio sam da spomenem, da sam išao u sve moguće servise i auto se prikopča na kompjuter no njima piše da nema kvara !!

Električari neće da diraju jer auto ima nekakvu zaštitu i ako se našto barne kao što tox master reče nećeš ga više upaliti !
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Pa nije to svemirski brod :D

U ovlascen servis odi i moraju da ga poprave.
UNWANTED
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by UNWANTED »

stojke369 wrote:Pa nije to svemirski brod :D
:lol: :lol: :lol:

p.s. nije mi jasno nakvu zastitu ima da bi se nesto moglo zeznuti
JA NE PIJEM DOK VOZIM,JA STANEM I ONDA POPIJEM
-------------------------------------------------------
chester93

Post by chester93 »

Heh kažete nije svemirski brod ali ispada da je jer slušajte ovo :D

Ja bih davno zamjenio ploču ali problem je u tome da je ploča u suradnji s njenim kopjuterom, i ona u sebi sadrži neki kod koji se odmah provjerava pri paljenju auta. Kad npr. ploču isključim auto radi 3 sekunde i ugasi se tj. ne može se više upaliti dok ploču pomovo ne skopčam. E sada da zamjenim ploču trebao bih nekih 2000 maraka, što se ne isplati( jer u tu kupljenu moram ponovo ukucati kod odnosno tvornica mora, a to košta), a električari ne smju dirati da nešto ne bi zajebali onda pušiona !!! :shock: u tome i jest kvaka !
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

na nekima modelima auta (novijima) cak nesmijes ni akumulator mijenjati osim u ovlastenom servisu posto je bilo slucajeva da kada se skine akumulator da i stavi drugi auto nemoze da se pokrene ni pomocu trikova.
slicno kao kod kodiranih auto radia.

ps:po meni je najbolja varijanta da ako te vec te kazaljke zezaju a zeznuto je za popravit.....
napravis sebi brzinomjer i obrtomjer! :D :D
kladim se da i ovde na sajtu ima sema za pokazivac obrtaja i brzinomjer. :wink: :D
jos napravis neki digitalni model sa displejom u boji!
bio bi glavna faca u gradu sa tuniranom skodom! 8) :D

pozdrav
chester93

Post by chester93 »

tox master wrote:na nekima modelima auta (novijima) cak nesmijes ni akumulator mijenjati osim u ovlastenom servisu posto je bilo slucajeva da kada se skine akumulator da i stavi drugi auto nemoze da se pokrene ni pomocu trikova.
slicno kao kod kodiranih auto radia.

ps:po meni je najbolja varijanta da ako te vec te kazaljke zezaju a zeznuto je za popravit.....
napravis sebi brzinomjer i obrtomjer! :D :D
kladim se da i ovde na sajtu ima sema za pokazivac obrtaja i brzinomjer. :wink: :D
jos napravis neki digitalni model sa displejom u boji!
bio bi glavna faca u gradu sa tuniranom skodom! 8) :D

pozdrav

E na ovo sam se slatko nasmijao ! Možda i imaš pravo !
ECU

Post by ECU »

moze se to rijesiti,samo mora se znati koja je tabla VDO, Motormeter itd..
obicno zna biti hladan lem,a nema zastita u tabli nego se u njoj nalazi pin-kod kljuca ako zajebes sta na tabli auto nece da upali,a takodje moras prilagodjavat ECU-tabla naravno u slucaju da se zezne sta..gdje se nalazis da ti preporucim koga hajd javi se na private..pozz
ECU

Post by ECU »

Evo provjerio sam u bazi kod tebe je VDO tabla i koja je godina Skode..pozz
l3xu5

Post by l3xu5 »

probaj to rijesit sa "vagtacho"ustekas u auto i u comp preko usb-a i imas program , mozes vratiti kilometrazu,sve sto god ti pise na instrument tabli
....
ako ima zainteresovanih neka se ja ve na mail l3xu5_4@hotmail.com

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... gtacho.jpg
Post Reply