Škoda problem
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Škoda problem
Ovako ljudi, imam problem koji me muči i baš je nekakav dosadan.
U škodi octaviji kazaljke koje mi pokazuju brzinu kojom idem naglo spanu na nulu. Spanu sve kazaljke i od kilometraže i obrtaja i temperature i količine benzina. Ali brojač prijeđenih kilometara radi, samo kazaljke spadaju i dižu se. Do čega bi to moglo biti ??? Ako je netko upoznat s problemom neka mi samo rekne !
U škodi octaviji kazaljke koje mi pokazuju brzinu kojom idem naglo spanu na nulu. Spanu sve kazaljke i od kilometraže i obrtaja i temperature i količine benzina. Ali brojač prijeđenih kilometara radi, samo kazaljke spadaju i dižu se. Do čega bi to moglo biti ??? Ako je netko upoznat s problemom neka mi samo rekne !
-
- Odlično uznapredovao
moze da bude svasta ali najvjerovatnije los kontakt na nekom spoju ili osiguracu.
u svakom slucaju ne bi ti bas preporucio to da cackas sam osim eventualnog "cimanja" konektora iza instrument table sto opet navodi da moras da rastavis tablu da bi dosao do toga.
znaci,preporuka...ovlasteni servis ili neki autoelektricar jer ako ti budes to cackao moglo bi da se desi nesto gore od toga sto kazaljke idu gore-dole.
naprimer da vise i ne upalis auto ako "cacnes" nesto sto netreba.
ipak su ova novija vozila puna elektronike za razliku od nekih nasih domacih oldtajmera gde je najveca elektronika ...platinska dugmad i gde mozes da cackas sta hoces a nemozes nista da zeznes.
pozdrav
u svakom slucaju ne bi ti bas preporucio to da cackas sam osim eventualnog "cimanja" konektora iza instrument table sto opet navodi da moras da rastavis tablu da bi dosao do toga.
znaci,preporuka...ovlasteni servis ili neki autoelektricar jer ako ti budes to cackao moglo bi da se desi nesto gore od toga sto kazaljke idu gore-dole.
naprimer da vise i ne upalis auto ako "cacnes" nesto sto netreba.
ipak su ova novija vozila puna elektronike za razliku od nekih nasih domacih oldtajmera gde je najveca elektronika ...platinska dugmad i gde mozes da cackas sta hoces a nemozes nista da zeznes.
pozdrav
Heh kažete nije svemirski brod ali ispada da je jer slušajte ovo
Ja bih davno zamjenio ploču ali problem je u tome da je ploča u suradnji s njenim kopjuterom, i ona u sebi sadrži neki kod koji se odmah provjerava pri paljenju auta. Kad npr. ploču isključim auto radi 3 sekunde i ugasi se tj. ne može se više upaliti dok ploču pomovo ne skopčam. E sada da zamjenim ploču trebao bih nekih 2000 maraka, što se ne isplati( jer u tu kupljenu moram ponovo ukucati kod odnosno tvornica mora, a to košta), a električari ne smju dirati da nešto ne bi zajebali onda pušiona !!! u tome i jest kvaka !
Ja bih davno zamjenio ploču ali problem je u tome da je ploča u suradnji s njenim kopjuterom, i ona u sebi sadrži neki kod koji se odmah provjerava pri paljenju auta. Kad npr. ploču isključim auto radi 3 sekunde i ugasi se tj. ne može se više upaliti dok ploču pomovo ne skopčam. E sada da zamjenim ploču trebao bih nekih 2000 maraka, što se ne isplati( jer u tu kupljenu moram ponovo ukucati kod odnosno tvornica mora, a to košta), a električari ne smju dirati da nešto ne bi zajebali onda pušiona !!! u tome i jest kvaka !
-
- Odlično uznapredovao
na nekima modelima auta (novijima) cak nesmijes ni akumulator mijenjati osim u ovlastenom servisu posto je bilo slucajeva da kada se skine akumulator da i stavi drugi auto nemoze da se pokrene ni pomocu trikova.
slicno kao kod kodiranih auto radia.
ps:po meni je najbolja varijanta da ako te vec te kazaljke zezaju a zeznuto je za popravit.....
napravis sebi brzinomjer i obrtomjer!
kladim se da i ovde na sajtu ima sema za pokazivac obrtaja i brzinomjer.
jos napravis neki digitalni model sa displejom u boji!
bio bi glavna faca u gradu sa tuniranom skodom!
pozdrav
ps:po meni je najbolja varijanta da ako te vec te kazaljke zezaju a zeznuto je za popravit.....
pozdrav
tox master wrote:na nekima modelima auta (novijima) cak nesmijes ni akumulator mijenjati osim u ovlastenom servisu posto je bilo slucajeva da kada se skine akumulator da i stavi drugi auto nemoze da se pokrene ni pomocu trikova.
pozdrav
E na ovo sam se slatko nasmijao ! Možda i imaš pravo !
moze se to rijesiti,samo mora se znati koja je tabla VDO, Motormeter itd..
obicno zna biti hladan lem,a nema zastita u tabli nego se u njoj nalazi pin-kod kljuca ako zajebes sta na tabli auto nece da upali,a takodje moras prilagodjavat ECU-tabla naravno u slucaju da se zezne sta..gdje se nalazis da ti preporucim koga hajd javi se na private..pozz
obicno zna biti hladan lem,a nema zastita u tabli nego se u njoj nalazi pin-kod kljuca ako zajebes sta na tabli auto nece da upali,a takodje moras prilagodjavat ECU-tabla naravno u slucaju da se zezne sta..gdje se nalazis da ti preporucim koga hajd javi se na private..pozz
probaj to rijesit sa "vagtacho"ustekas u auto i u comp preko usb-a i imas program , mozes vratiti kilometrazu,sve sto god ti pise na instrument tabli
....
ako ima zainteresovanih neka se ja ve na mail l3xu5_4@hotmail.com
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... gtacho.jpg
....
ako ima zainteresovanih neka se ja ve na mail l3xu5_4@hotmail.com
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... gtacho.jpg