Da bi islo na 220 kondezator treba 400V. Ponadao sam se da je univerzalno napajanje, a da su odstampali samo 110V.
Ali ako nije ni kondezator za 400V, nije ni ostatak elektronike. E sad, ti bi mogao da dovedes sa svog nekog napajanja, napone koje se nalaze na sekundaru. Ali...
pedja089 wrote:Da bi islo na 220 kondezator treba 400V. Ponadao sam se da je univerzalno napajanje, a da su odstampali samo 110V.
Ali ako nije ni kondezator za 400V, nije ni ostatak elektronike. E sad, ti bi mogao da dovedes sa svog nekog napajanja, napone koje se nalaze na sekundaru. Ali...
Pogledaj prvu sliku koju si postao, 1350W! Znači trebaš trafo sa 230V na 120V od barem 1500VA, može i W. Mislim da je to zaslužilo otići tamo odakle je i došlo ili za djelove, sve na tom uređaju je rađeno za debil... ovaj hmm američki standard od 120V, znači napajanje, pumpa, grijač ...
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
Kukinjos wrote:Pogledaj prvu sliku koju si postao, 1350W! Znači trebaš trafo sa 230V na 120V od barem 1500VA, može i W. Mislim da je to zaslužilo otići tamo odakle je i došlo ili za djelove, sve na tom uređaju je rađeno za debil... ovaj hmm američki standard od 120V, znači napajanje, pumpa, grijač ...