Nespresso masina za kavu
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Nespresso masina za kavu
otvori i vidi da li trafo na primaru ima više izvoda
Nije kondezatorsko. U pitanju je prekidacko(SMPS) napajanje. Odaje ga onaj zuti trafo.
Koji je napon napisan na tom elektrolitskog kondezatora?
Koji je napon napisan na tom elektrolitskog kondezatora?
A grijac?
pOz
pOz
Da bi islo na 220 kondezator treba 400V. Ponadao sam se da je univerzalno napajanje, a da su odstampali samo 110V.
Ali ako nije ni kondezator za 400V, nije ni ostatak elektronike. E sad, ti bi mogao da dovedes sa svog nekog napajanja, napone koje se nalaze na sekundaru. Ali...
Ali ako nije ni kondezator za 400V, nije ni ostatak elektronike. E sad, ti bi mogao da dovedes sa svog nekog napajanja, napone koje se nalaze na sekundaru. Ali...
pedja089 wrote:Da bi islo na 220 kondezator treba 400V. Ponadao sam se da je univerzalno napajanje, a da su odstampali samo 110V.
A da kupim neki adapter sa 220 na 120 V?
Tipa ovako nesto?
To na slici gore je pumpa.
Mislim da je totalno neisplativo. Pogledaj za koliku snagu ti treba tako nesto.
Do grijaca je tesko doc jer je u gornjem djelu masine...pedja089 wrote:To na slici gore je pumpa.
Nasao sam takav transfomator tipa za 10 € , mene samo interesira dali ce radit ako to spojim na takav transfomator?
Mislim da je cijelo napajanje prilagođeno na 110/120V, mislim da bi pola napajanja trebao zamjeniti da to radi...
Nisam bas razumio za koju snagu??
Pogledaj prvu sliku koju si postao, 1350W! Znači trebaš trafo sa 230V na 120V od barem 1500VA, može i W. Mislim da je to zaslužilo otići tamo odakle je i došlo ili za djelove, sve na tom uređaju je rađeno za debil... ovaj hmm američki standard od 120V, znači napajanje, pumpa, grijač ...
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
Steta, hvala svima na pomoci!!Kukinjos wrote:Pogledaj prvu sliku koju si postao, 1350W! Znači trebaš trafo sa 230V na 120V od barem 1500VA, može i W. Mislim da je to zaslužilo otići tamo odakle je i došlo ili za djelove, sve na tom uređaju je rađeno za debil... ovaj hmm američki standard od 120V, znači napajanje, pumpa, grijač ...