Pozdrav.
Dosta korisnika sa foruma kupuje dijelove preko ebay-a ili amazona.
Koja je minimalna vrijednost paketa da se ne placa carina? Da li se placa i pdv na taj paket?
U pitanju je noz, ostrica je duzine 8.5 cm, da li ce to stvarati problem?
Hvala unaprijed
Ako je shipping preko DHL-a, bolje odustani ili trazi da ti posalju obicnom postom. DHL-ovci su obicna bagra i kada ocarine naplacuju dodatno neke svoje "usluge carinjenja" tako da te dadzbine budu skuplje od vrijednosti paketa
Techn0 wrote:U pitanju je noz, ostrica je duzine 8.5 cm, da li ce to stvarati problem?
Ja sam narucivao keramicke nozeve i nisu mi pravili problem (mozda zato sto nisu ni otvarali taj paket ) ali ako je kuhinjski noz to nebi trebalo da pravi probleme. Ako je neki borbeni nož onda ne znam
Ne znam da li postoji nekakva dodatna naknada ili cak zabrana. Ali noz ima ostricu duzine od 8.5cm.
Cijena na ebay-u ~30 $ , cijena kod nas 170 KM , totalno nerealno..
trax wrote:Ako je shipping preko DHL-a, bolje odustani ili trazi da ti posalju obicnom postom. DHL-ovci su obicna bagra i kada ocarine naplacuju dodatno neke svoje "usluge carinjenja" tako da te dadzbine budu skuplje od vrijednosti paketa
DHL stvarno ima savrsenu logistiku i uslugu sto se tice dostave paketa, ali su zato bagra najveca kada je u pitanju špedicija. Meni je paket iz kine dosao za 3 dana, uredno placena poštarina prilikom narudžbe, ali su mi ovi naši pored carine i poreza naplatili jos 60KM svoju uslugu šedicije. Znaci DHL samo za vrijednije pakete, ove sitnice nikada.