Potrebna mi je shema ispravljaca za pedalu kod gitare. Treba imati +ucc i -ucc (zbog operacijskih pojačala).
Shema je ovdje: http://stompboxed.blogspot.com/2012/06/dod-fx86.html
Hvala unaprijed!
ispravljac
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: ispravljac
Ulazni signal +/- 6V, pojačala rade na +/- 4.5V, izlazni GND na -10V. Nadam se da je ovo sve OK, al se ja ne kužim u gitarske stvari.
Inače, +/- 5V nije problem, običan trafo sa dva namota (svaki oko ~ 8V), i regulacija nakon ispravljanja sa 7805/7905.
Inače, +/- 5V nije problem, običan trafo sa dva namota (svaki oko ~ 8V), i regulacija nakon ispravljanja sa 7805/7905.
Ili ovako nesta ali bolje je sa 7805 i 7905
-
sve je ok, radi u multisimu.uploadao bi datoteku, ali ne mogu zbog ekstenzije.jazz wrote:Ulazni signal +/- 6V, pojačala rade na +/- 4.5V, izlazni GND na -10V. Nadam se da je ovo sve OK, al se ja ne kužim u gitarske stvari.
Zasto bih stavio 7805/7905 ako ne treba regulacija? samo stavim kondenzatore i to je to, onda mi samo preostaje napraviti bypass
- Feko
- Stariji član
7805 i 7905 nisu regulacija nego stabilizacija na +5V i -5V i njih moraš staviti!
Ili nekako drugačije stabilizirati napon ali sa ovim stabilizatorima ti je najjednostavnije.
Sva pretpojačala zahtjevaju stabilizirani napon.
Izlazna pojačala snage mogu biti samo sa elektrolitima.
Ili nekako drugačije stabilizirati napon ali sa ovim stabilizatorima ti je najjednostavnije.
-
ok, jel zna možda netko kako u eagleu sloziti bypass, a da netrebam crtati sklopku u liraryju? u eagleu nema spdt ni 3pdt sklopke...
Ako možeš naštelat trafo da ti daje nakon peglanja napon koji ti odgovara, i power on/off ti ne daje pojave opasne za uređaj, 7805/7905 ti ne treba.sonny789788 wrote: sve je ok, radi u multisimu.uploadao bi datoteku, ali ne mogu zbog ekstenzije.
Zasto bih stavio 7805/7905 ako ne treba regulacija? samo stavim kondenzatore i to je to, onda mi samo preostaje napraviti bypass
Kod audio pojačala/predpojačala napajnje je "ista stvar", jedino je drugačije dimenzirano (napon/struja/snaga). Odnosno, vrijede ista pravila. Predpojačala mogu isto biti samo na "elektrolitima". Sjećam se da sam to davno gledao na nekim audiofilskim forumima (u stilu LM317 vs RC peglanje, čak i kod DAC uređaja), al nemam sad linkove pri ruci.Feko wrote:7805 i 7905 nisu regulacija nego stabilizacija na +5V i -5V i njih moraš staviti!
Ja sam izradio cijevno pojacalo sa cijevkom iz avatara i filtracija napona je preko CLCRC filtera i za zadnjem kondenzatoru AC komponenta je oko 8 mV sto je na 420V nista