Problem sa ic prog-om

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
matke

Problem sa ic prog-om

Post by matke »

imam sledeci problem kad pokusam da isprogramiram pic u ic-progu:kad udjem u njega,izbaci mi gresku privileg instruction...zatim kad pokusam da programiram pic on nece da krene...imam all pic programator kod sebe i ako neko zna u cemu je problem bio bih mu zahvalan na odgovru i koji programer da izabere kad podesavam hardver ..unapred hvala
niho
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: Problem sa ic prog-om

Post by niho »

TO sto nemas pristup "privileg..." je da ti na racunar moras biti prijavljen kao administrartor ili pokrenuti ic-prog kao administrator (desni klik na program i "Run as.") inace allpic je jdm programmer pa ga kao takvog i prijavi na listi programatora. IC prog je malo zastario iako moze odraditi posao, ne znam koju verziju vindovsa imas, mozda je bolje da skines winpic800.
matke

Post by matke »

Zahvaljujem na datom odgovoru....upravo sam sad skinuo winpic800 i mnogo me bolje sluzi nego ic prog.Jos jednom hvala
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by nano »

Da bi ti ICprog radio u win xp,moras instalirati i drivere za xp.
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
ico5

Post by ico5 »

Allpic programator radi na Ubuntu10,04LTS ,sa programom PIKLAB.Ja imao problema sa programiranjem na WIN7.Ako kome ova informacija može pomoći.Programirao sam PIC16F84
Pozz.
78L05
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by 78L05 »

Problem koji ti imas rijesi se tako da se instaliraju driveri za Win XP. Inace ta se poruka moze maknut visestruktim pritiskanjem na OK, samo ne znam hoce li onda htjeti programirati.
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
razeoo1

Post by razeoo1 »

ovako,instalirao sam WinPic 800 i kad hoću bilo šta radit,znači:programirat ili nešto drugo uvijek mi izbaci "Failed to open Ind.#0" šta to znači i kako se toga riješit,hvala unaprijed! :)
niho
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by niho »

Ova graeska se javlja ako je odabran pogresan programator. Ako koristitie Allpic (pretpostavljam) onda na Setting --> Hardware odaberite JDM programmer. Potom slijedi odabir porta (comm1, 2, ili koji je vec). i dalje bi trebalo ici bez problema. Sretno.
winpic800.JPG
winpic800.JPG (4.99 KiB) Viewed 2793 times
razeoo1

Post by razeoo1 »

zahvaljujem se na odgovoru,sada kad sam to napravio sve radi osim što mi neće programirat,znači ubacim hex file i izbaci mi ovo:" ERROR -> Writing address 0x000000
Written : 0x2828 Read: 0x3FFF"
šta je to i kako se toga riješit?!
Post Reply