Konekcija mikrokontrolera sa bluetooth-om
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Konekcija mikrokontrolera sa bluetooth-om
Ma probao sam to i nije mi se pokazalo bas kako treba, al' probacu opet! ...
Code: Select all
char test[64];
while (1) { // Endless loop
if (UART1_Data_Ready()) { // If data is received,
UART1_Read_Text(test, "OK", 18); // read received data,
Lcd_Out(2,1,test);
UART1_Write_Text(test); // send data via UART
UART1_Write_Text("\n"); // send data via UART
}
}
Probaću i ovo! Hvala ti velika!
pogledaj malo help...tamo je objasnjeno sve, nadam se da ce uspjeti.
Probao sam Read_Text ali ne radi. Ma nikada mi ova naredba nije ni radila!
Uspio sam tako što sam izbacio ispisvanje teksta na LCD, već sklupljam sve u jedan niz (aray) i onda to prikažem na LCD-u. Mislim da je prikaz uzimao previše vremena (8MHz takt) tako da nije stigao pročitati resto bajtova pročitati kako treba. Evo kako kod koji radi izgleda:
Sve u svemu sada fercera.
Uspio sam tako što sam izbacio ispisvanje teksta na LCD, već sklupljam sve u jedan niz (aray) i onda to prikažem na LCD-u. Mislim da je prikaz uzimao previše vremena (8MHz takt) tako da nije stigao pročitati resto bajtova pročitati kako treba. Evo kako kod koji radi izgleda:
do {
if (UART1_Data_Ready()) {
inchr = UART1_Read();
if (inchr == '#') {
output[i] = 0x00;
Lcd_out(2,1,output);
PORTB = i;
i = 0;
}
else {
output[i] = inchr;
i++;
}
}
} while (1);
super sto si uspio ...kako ide ostatak projekta????
Pa sada je faza programiranja. Na jednoj strani microC, na drugoj B4A ... Trenutno se s tim borim ...
Ljudi je l izvodljivo napraviti ovo sto vi radite sa starijim telefonima koji nemaju android? Recimo stariji modeli sony ericsson telefona imaju onu mogucnost daljinskog upravljanja racunarom koji ima usb bluetooth dongle. Je l bi mogao taj dongl da se upotrebi kao primo-predajnicki modul na nekom prijemniku a telefon da bude daljinski upravljac?
Racunam da je tu problem program koji bi prepoznavao ono sto telefon salje ali ako neko ima semu i program kojim bi se to ostavarilo pa da stavi ako ga ne mrzi.
Racunam da je tu problem program koji bi prepoznavao ono sto telefon salje ali ako neko ima semu i program kojim bi se to ostavarilo pa da stavi ako ga ne mrzi.
Mislim da ti je tu najkritičnije da li možeš napraviti program za taj telefon koji će primljene komande sa BT proslijeđivati na konektor da bi sa njim mogao kontrolisati stvari okolo.
Znači, google je tvoj prijatelj, i vidi da li je to moguće. Ostalo je više manje poznato da može.
Znači, google je tvoj prijatelj, i vidi da li je to moguće. Ostalo je više manje poznato da može.
Ne znam da li si me razumeo, ne treba meni program na telefonu koji ce primati komande sa bluetooth-a, telefon vec ima program kojim on kontrolise PC preko bluetootha-a u PC-u (USB bluetooth dongle). Mene zanima je l bi mogao taj program, ukoliko to neko zna, da se upise u mikrokontroler? Poenta je da imam telefon koji ce biti daljinski upravljac nekim n-kanalnim prijemnikom preko bluetooth-a (USB bluetooth dongle).
Vjeroatno bi i to moglo proc. Najbolje bi bilo,da prikljucis stvar i vidis kakav signal dobis. U teoriji sve je mozno . Prvo kaj trebas je da skuzis kakav signal dobis od remota, bez tega nece dalje. Koji telefon to imas? Mozda mozem dobit ovaj model i testirat kaj salje.Stevic wrote:Ne znam da li si me razumeo, ne treba meni program na telefonu koji ce primati komande sa bluetooth-a, telefon vec ima program kojim on kontrolise PC preko bluetootha-a u PC-u (USB bluetooth dongle). Mene zanima je l bi mogao taj program, ukoliko to neko zna, da se upise u mikrokontroler? Poenta je da imam telefon koji ce biti daljinski upravljac nekim n-kanalnim prijemnikom preko bluetooth-a (USB bluetooth dongle).
Sony Ericsson W810i. Verujem ja da to moze jer to vec postoji. Sony ericsson je izbacio ka gadget autic koji se kontrolise bas na taj nacin ali me zanima kako napisati taj program i koji mikrokontroler upotrebiti.
Aha, nisam te skontao sry!Stevic wrote:Ne znam da li si me razumeo, ne treba meni program na telefonu koji ce primati komande sa bluetooth-a, telefon vec ima program kojim on kontrolise PC preko bluetootha-a u PC-u (USB bluetooth dongle). Mene zanima je l bi mogao taj program, ukoliko to neko zna, da se upise u mikrokontroler? Poenta je da imam telefon koji ce biti daljinski upravljac nekim n-kanalnim prijemnikom preko bluetooth-a (USB bluetooth dongle).
Ja bih na tvom mjestu našao neki programčić koji sluša serijski port i prikačio ga na BT (PC vidi BT kao serijski port, najčešće). Iz toga bih vidjeo naredbe koje mi šalje mobilni i da li PC (i šta) vraća nešto mobilnom. Kada znaš to, onda to isto izsimuliraš sa mikrokontrolerom! I to ti je to!
Aj pokusacu nesto da izmuljam. Moram se za pocetak malo pozabaviti programiranjem mikrokontrolera pa cu onda videti da uradim to.
Mislio sam da je to vec izmisljeno resenje pa sam zato prvo vas ovde pitao
Mislio sam da je to vec izmisljeno resenje pa sam zato prvo vas ovde pitao
@pedja
eto je
http://www.youtube.com/watch?v=sAs8wzFYwf0
"Odlicno, jos samo da vidimo ostatak robota
eto je
http://www.youtube.com/watch?v=sAs8wzFYwf0
Odlicno izgleda. Ne bi bilo lose da se doda i upravljanje preko tastature, ili gamepad-a
Dolje je bluetooth terminal za mob (j2me). Salje/prima tekstualne poruke na/s bt modula. Testirano na Nokia E52, Nokia 2710c, Sony Ericsson c702. Spajano na BlueSMiRF bt modul i bt u laptopu.
- Attachments
-
- BTSCP.zip
- (12.09 KiB) Downloaded 261 times
Na E66 nazalost ne radi...
Kaze aplikacija nije kompatibilna.
Kaze aplikacija nije kompatibilna.
@pedja
probaj sad...
probaj sad...
- Attachments
-
- BTSPC.zip
- (12.09 KiB) Downloaded 262 times
Sad mogu da instaliram. Nisam zagledao trebam li sta podesiti, ali kad stisnem Search dobijem:
Error:SymbianOS
error=-44
General:System error