Pozdrav
Imam Sony TV kv29fx20 koji je kupljen prije skoro 10 godina. Dobro je radio sve do prije par mjeseci kada se odjednom ugasio. Poceo je sve krace raditi i na kraju se nije mogao vise upaliti, prilikom paljenja se culo nekakvo cicanje kod one bobine sa visokim naponom, ali bi se ugasio svaki put nakon 10-ak sekundi, slika ni zvuk se nisu pojavljivali. Crvena ledica je blinkala 3 puta. Kad bih pomaknuo TV onda bi proradio ali to nije trajalo dugo, par sati i gotovo. I tako sve krace i krace dok mi nije skroz crkao. Odnesao sam majstoru kojem se nije dalo zezati pa mi je vratio TV i rekao da je zamjenio neku diodu. TV je opet povremeno radio pa sam odlucio eliminirati hladni lem. Primio se posla i zdravo seljacki prelemio svako lemno mjesto.
TV je proradio i zadovoljstvo je trajalo 2 mjeseca, opet se nece upaliti, sada je problem malo drukciji, ovaj puta crvena dioda blinka 2 puta i relej kod napajanja iz mreze mu skljocne a nekakav tiristor sa 5 nozica i velikom hladnjakom isto kod mreznog djela daje ovakav zvuk tikitikitikitikitiki i onda se ugasi sve, zvuk je isti onaj kao kad tiristor okida visoki napon. Ekran se ne pali.
Mogu reci da imam ispravan ekran muci ga nesto sa napajanjem iz mreze, relej upali, a gore navedeni tiristor kao da okida u prazno?
Moze li barem pomoc da mi netko kaze koji dijelovi igraju ulogu pri pokretanju TV-a jer vidim da ima odvojenih komponenata kao sto je vertikala i horizontala, mrezni napon, visoki napon, zvuk, rgb...
Hvala
Sony TV kv29 malo radi malo ne radi
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
Re: Sony TV kv29 malo radi malo ne radi
Po nacinu kako opisujes kvar, male su sanse da ces ti to popraviti.
Mozemo da probamo.
Za pocetak reci koji aparat je u pitanju. Ovo KV29 samo ne znaci nissta. Odnosno, znaci da je velicina ekrana 29"
Mozemo da probamo.
Za pocetak reci koji aparat je u pitanju. Ovo KV29 samo ne znaci nissta. Odnosno, znaci da je velicina ekrana 29"
Alexa
Ako nemas semu za aparat istu mozes skinuti sa linka
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... FX20B.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Arhiva (rar) je multipart i moras skinuti svih 6 djelova prije nego je raspakujes.
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... FX20B.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Arhiva (rar) je multipart i moras skinuti svih 6 djelova prije nego je raspakujes.
Alexa
http://www.techlore.com/article/15444/U ... ing-Codes/
po simptomima imas negdje kratki spoj na B+ naponu.Moze biti hor. izlazni tranzistor ,VN trafo,dioda koja daje B+ napon,elektroliti u sekundaru mreze ,druge diode u sekundaru mreze
po simptomima imas negdje kratki spoj na B+ naponu.Moze biti hor. izlazni tranzistor ,VN trafo,dioda koja daje B+ napon,elektroliti u sekundaru mreze ,druge diode u sekundaru mreze
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
-
Re: Sony TV kv-25fx20d malo radi malo ne radi
pogrjesio sam sa oznakom, ovako ide KV-25FX20D. Hvala na savjetima, bolje to nego nista.