Sony TV kv29 malo radi malo ne radi

Diskusija o popravkama raznih elektronskih aparata. Njihove sheme, dorade i slično.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
kratki spoj

Sony TV kv29 malo radi malo ne radi

Post by kratki spoj »

Pozdrav

Imam Sony TV kv29fx20 koji je kupljen prije skoro 10 godina. Dobro je radio sve do prije par mjeseci kada se odjednom ugasio. Poceo je sve krace raditi i na kraju se nije mogao vise upaliti, prilikom paljenja se culo nekakvo cicanje kod one bobine sa visokim naponom, ali bi se ugasio svaki put nakon 10-ak sekundi, slika ni zvuk se nisu pojavljivali. Crvena ledica je blinkala 3 puta. Kad bih pomaknuo TV onda bi proradio ali to nije trajalo dugo, par sati i gotovo. I tako sve krace i krace dok mi nije skroz crkao. Odnesao sam majstoru kojem se nije dalo zezati pa mi je vratio TV i rekao da je zamjenio neku diodu. TV je opet povremeno radio pa sam odlucio eliminirati hladni lem. Primio se posla i zdravo seljacki prelemio svako lemno mjesto.

TV je proradio i zadovoljstvo je trajalo 2 mjeseca, opet se nece upaliti, sada je problem malo drukciji, ovaj puta crvena dioda blinka 2 puta i relej kod napajanja iz mreze mu skljocne a nekakav tiristor sa 5 nozica i velikom hladnjakom isto kod mreznog djela daje ovakav zvuk tikitikitikitikitiki i onda se ugasi sve, zvuk je isti onaj kao kad tiristor okida visoki napon. Ekran se ne pali.

Mogu reci da imam ispravan ekran :) muci ga nesto sa napajanjem iz mreze, relej upali, a gore navedeni tiristor kao da okida u prazno?

Moze li barem pomoc da mi netko kaze koji dijelovi igraju ulogu pri pokretanju TV-a jer vidim da ima odvojenih komponenata kao sto je vertikala i horizontala, mrezni napon, visoki napon, zvuk, rgb...

Hvala
alexa_pg
Pravo sam se raspisao :)

Re: Sony TV kv29 malo radi malo ne radi

Post by alexa_pg »

Po nacinu kako opisujes kvar, male su sanse da ces ti to popraviti.
Mozemo da probamo.
Za pocetak reci koji aparat je u pitanju. Ovo KV29 samo ne znaci nissta. Odnosno, znaci da je velicina ekrana 29"
Alexa
alexa_pg

Post by alexa_pg »

Ako nemas semu za aparat istu mozes skinuti sa linka
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/ ... FX20B.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Arhiva (rar) je multipart i moras skinuti svih 6 djelova prije nego je raspakujes.
Alexa
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by nano »

http://www.techlore.com/article/15444/U ... ing-Codes/

po simptomima imas negdje kratki spoj na B+ naponu.Moze biti hor. izlazni tranzistor ,VN trafo,dioda koja daje B+ napon,elektroliti u sekundaru mreze ,druge diode u sekundaru mreze
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
kratki spoj

Re: Sony TV kv-25fx20d malo radi malo ne radi

Post by kratki spoj »

pogrjesio sam sa oznakom, ovako ide KV-25FX20D. Hvala na savjetima, bolje to nego nista.
Post Reply